Szíria

Ketyeg a háború Szíriában. A legújabb feltételezések szerint az ankarai és a washingtoni maffiák a tel-avivi segítséggel mégiscsak Raqqa “felstabadításán” mesterkednek. Céljuk, hogy tartósan megvethessék a lábukat Szíriában. Pillanatnyilag gondot jelent viszont a mesterterv kivitelezésében, hogy a csapás irányában ott vannak az orosz speciális erők. Deir Hafer pedig irányából-a másik lehetséges útvonal Raqqa felé, megintcsak “rossz kézen”-a szír kormányerők kezén van.

Hama tartományban komoly helyi háború dúl. Az an-Nuszra és egyéb latorbandák Szíria déli részéről komoly erősítéseket küldtek a térségbe. A Szíriai Arab Hadsereg próbálja megtartani Qamhana városát, de a helyzetük nem rózsás.
Az orosz légierő folyamatosan méri a terrorbandákra a csapásokat, de a szír sorkatonaság állhatatossága eléggé gyengécske.
Bár hozzá kell tenni, hogy azért már a “Tigris” erők is megjelentek a vidéken. Csak még kevesen vannak.
Ugyanakkor jelentések érkeztek arról is, hogy a terrorbandák konvojaiban a török hadsereg ACV-15 páncélozott csapatszállítói is masíroznak. Ami azt jelenti, hogy Törökország továbbra is finanszírozza és támogatja a bűnöző hordákat. Dacára a tavaly decemberi orosz-török megállapodásnak.
Ha pedig ez így van?-akkor bizony Kardigan némi mosolyszünetre számíthat a Kreml felől. Amit egy izraeli bájolgás nem igazán fog tudni helyettesíteni.
Márpedig az ankarai maffia feje mostanság könnyen kiránthatja a gyufát.
Fölróják neki például, hogy szerdán egyebek között arról habzott, hogy amennyiben Európa továbbra is úgy fog viselkedni országával szemben “mint most”, akkor nem lesz európai, aki a világon bárhol is biztonságban sétálhat majd az utcán.
Aztán néhány órával később Londonban a kardigani jóslat-íme-bejött!
Kardigan átkozódására fölfigyelt az EU is. Tegnap a brüsszeli bűnszövetség sürgősséggel bekérette Kardigan uniós nagykövetét, hogy mondjon már valami többet az ankarai maffiafőnök fenyegetőzéséről.
Germánia qrmánya már intézkedett is. Megtiltotta a Rheinmetall nevű cégnek, hogy Leopard tankokhoz való védelmi eszközöket szállítson a török hadseregnek. A bosszúintézkedést a tankokat gyártó cég igazgatója, Armin Papperger jelentette be.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Gonda István szerint:

    Azért szerintem szép katonai akció volt az amcsiktól, hogy tegnapelőtt, az éjszaka leple alatt légideszantosokat dobtak le az Asszad-tónál az Eufrátesz nyugati partjára, és reggelre szép kis hídfőállást foglaltak el a kurdokkal együtt, amit azóta is tartanak.

  2. János szerint:

    Az USA -beliek hozzászoktak ahhoz, hogy ők nem háborúznak, csak győznek! Mikor az egymásra uszított, egymást meg embargózott ellenfelek már kivéreztek, akkor jönnek a 200 kg-os katona menyecskéikkel és bevonulnak! A győzelem és a célország kirablása az ő dolguk, a harc az országépítés meg másoké! Ez az USA stratégia! Ez csak akkor fog változni, ha otthon darabokra szakadnak és egymást kezdik irtani! Addig is: Éljen a Déli Konföderáció!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.