A vörös csillagon bukhat el a döbrögizmus!

Erdélyi voksokért menne a harc?

Sokkal többről szólhat a Heineken ellen indított kormányzati hadjárat, mint a sör logójában lévő vörös csillag tiltása, vagy az erdélyi kézműves sör védelme. A harcot valójában a határon túli magyarok 2018-as szavazataiért folytathatja a magyar kormány a holland sörgyárral.

Nem véletlenül látogatott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdébe, s tette egyértelművé már nem először: a hatalmával visszaélő holland világcéggel a magyar kormány márpedig felveszi a küzdelmet. És valószínűleg nem ő lesz az egyetlen kormánypárti politikus, aki erről a – várhatóan – hosszú harcról a helyszínen is biztosítja a határon túli magyarokat. Azokat, akik egy év múlva a magyar országgyűlési választáson szavaznak, s akik legutóbb igen jelentős arányban a Fideszt támogatták. Csakhogy a szavazói bázis megtartásáért ott is tenni kell.
A mostani sörvitán túlmenően ezért várható az is, hogy a magyar kormány Erdély kapcsán az eddigieknél hangsúlyosabban hallatja majd szavát a romániai magyarok identitásmegőrzését – anyanyelvhasználat, magyar iskolák ügye – érintő kérdésekben is. Lapunk úgy tudja, a közeljövőben esedékes több nagy horderejű gazdasági projekt beharangozása is.
Az egyik ismert közülük az a program, amelynek révén Erdély jelentős támogatásban részesül az összesen 17 milliárd forintos óvodafejlesztési támogatásból. Úgy hírlik, hogy a magyar kormány és az erdélyi református egyház képviselői már járják a magyarlakta településeket, melyeket kiszemelték óvoda, bölcsőde létesítésére. Idén kezdődik Erdélyben a magyar kormány gazdaságélénkítő programja is, amelynek révén hatalmas összegű támogatások áramlanak oda, ám a részletekről még hiába kérdeztük a helyieket.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tegnap beszélt arról, hogyan könnyítenék 2018-ra a határon túliak szavazási lehetőségeit. Miközben a főképp Nyugat-Európában munkát vállalók továbbra is csak személyesen, akár több száz kilométeres utazás után tudják majd leadni voksukat, a levélszavazás, amellyel a kettős állampolgárok élhetnek, még egyszerűbb lesz. Semjén Zsolt a kormánypárti Magyar Időknek fejtette ki, hogy korábban túl komplikált szabályokat hoztak. – Pusztán azon, hogy két borítékba kell betenni a szavazólapot, sok voks veszett el formai érvénytelenség miatt. De problémát okoz az anya neve mint azonosító adat is, hiszen ez magyar sajátosság, a világ nagy részén nem használják – mondta. Ezért hamarosan be is nyújtják ezek orvoslására a törvénymódosító javaslatukat.
Úgy tűnik, máris beszállt a kormányzati kampányba a Fidelitas is. Tegnap jelentették be: tiltakoznak a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Teológiai Líceum ellehetetlenítésére irányuló, „kommunista időket idéző törekvések ellen”. A romániai korrupcióellenes ügyészség azonban már korábban indított eljárást az intézmény vezetője ellen, és a gyerekek szüleit is kihallgatták.
Lázár János csíkszentsimoni látogatásán egyébként tárgyalást sürgetett a két sörgyártó között, és reményét fejezte ki, hogy egy hónapon belül megnyugtató megállapodás születhet „Dávid és Góliát” harcában. Ezért – közölte – a kormány már egyeztetett a Heineken Magyarország menedzsmentjével és Hollandia budapesti nagykövetével is. Lázár János mindenesetre tett egy érdekes kijelentést is. – Ha a Heineken nem mutat együttműködést, és továbbra is el akarja taposni az Igazi Csíki Sört, a kormány kezében még számos olyan eszköz van, amelyeket készen állunk a magyar nemzeti érdek védelmében bevetni – mondta. Azt azonban már nem fejtette ki, hogy pontosan mire készül a kormány.
Az egyelőre kérdéses, hogy a Heinekent hogyan érinti majd a kommunikációs szinten jelentős kormányzati támadássorozat. Bár a reklám területén gyakran emlegetett irányelv, hogy a negatív reklám is reklám, Radetzky András, a Magyar Public Relations Szövetség korábbi elnökségi tagja a Magyar Nemzetnek azt mondta, még nem lehet megjósolni, milyen hatással lesz ez az ügy a vállalat hírnevére. Jelenleg talán úgy tűnhet, hogy inkább negatívval, legalábbis Magyarországon. A szakember azt is kifejtette, hogy a hírnév szempontjából számít a közismertség és a nagy publicitás, de a sikerhez közmegbecsülés is kell.
Közben az előző ciklusban még fideszes országgyűlési képviselőként tevékenykedő Menczer Erzsébet által vezetett Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) a Szabadságvédő Alapítvánnyal együtt beperelte a Heinekent. A kormányzati kommunikációval megegyezően arra hivatkoztak, hogy a vörös csillag tiltott önkényuralmi jelkép akkor is, ha valamely terméken jelenik meg, és így sérti a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét. A Magyar Nemzet szerette volna megtudni Menczer Erzsébettől, hogy miért éppen most tettek feljelentést – hiszen a Heineken már a XIX. század végétől használja a védjegyét –, és mi lesz más, vörös csillagot megjelenítő termékekkel, úgymint egy ismert ásványvíz vagy sportcipő. Lapzártánkig azonban a fideszes politikust nem sikerült elérnünk.
(mno)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy az erdélyi voksokért töri magát a döbrögista horda.
A KÉTHARMAD MIATT!
Levonták ugyanis a kvótanépszavazás kudarcából a technikai tanulságokat. Matekoztak egy kicsit, és kijött az eredmény: a Flóri hatszázezréhez még legalább félmillió egyéb voksot kell ahhoz begyűjteni, hogy MEGLEGYEN AZ ÚJABB KÉTHARMAD!
Az pedig csak jobbára Erdélyből jön össze! Kb. annyi, mint amennyi magyar ELLENVOKS kimenekült az országból. (Ha esetleg megorrintja a horda, hogy köreikben lenne némi buzgalom a “választási” hajlandóságra, hát akkor majd még “finomítanak” a rendszeren!)
A döbrögista horda célja a szavazatmaximalizálás! Bármi áron! BÁRMI ÁRON SZÜKSÉGES SZÁMUKRA AZ ÚJABB KÉTHARMAD!
Ezt pedig megteremtik a kerül amibe kerül alapon! Még ha az ország inge-gatyája rá is megy, meg kell szerezniük az újabb kétharmadot, mert ha nem sikerül, akkor az az álellenzék megerősödését jelenti! Az pedig ÉLETVESZÉLYT HORDOZ MAGÁBAN a hordára nézve!
A cél érdekében még Lézerjani is hajlandó sört inni. Pedig döbrögisztán sörivó népségének talán nyolcvan százaléka még csak nem is hallott az idén januárig a Csiki Sör elnevezésről.
Ami ugye-de jure-Romániában terem! A vörös csillag az már csak hab a sörön! A Heineken sörön. Amely Heineken egyébként többségi tulajdonosa a Csiki Sör nevű cégnek!
Persze van egy olyan érzésünk, hogy ebben az ügyben Döbrögiék most nagyon vékony jégre merészkedtek! Lehet hogy itt most bukik a “választási” nagy álom!
Lehet hogy az ötágú vöröscsillag lesz a vesztük? (Még akkor is, ha “EZ” a vörös csillag “NEM AZ” a vörös csillag!)

Aki pedig a horda bukását szeretné, az most be kell álljon a vörös csillag mögé!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A vörös csillagon bukhat el a döbrögizmus! bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Karelin szerint:

  Magyarember sörrel nem koccint!

 2. vitorla123 szerint:

  A vörös csillagot a munkavállalók pártja logójából tiltották ki.A Munkáspárt logójából. Végső soron 5 óra napi munkaidő,200 ezer forint minimál bér amiért érdemes támogatni a pártot.Támogasd Te is és szavazz a vezérére Dr.Thürmer Gyulára.És jelöltjeire.

  • hiteles szerint:

   Hát persze, — szaros áruló mind. Azért vannak, hogy a helyükre ne álljon be a tisztességes emberek, dolgozók tömege.
   Ezekre már nem szavaz senki.

 3. Paul Aradi szerint:

  EGYSZERŰEN, A KÍMÉLETLEN IGAZSÁG KIMONDÁSÁVAL ARRÓL,
  AMI MÉGSEM EGYSZERŰ

  Vállalom, vállaljuk a véleményünket alpári stílussal ötvözve.

  LESZ VAGY NEM LESZ BALOLDALI POLITIKA 2018 UTÁN?

  Ha éretté válik a társadalom politikai kontrollra és az MSZP hitelesen felvállalja az eredeti baloldali értékeket, a társadalom többségét, akkor igen!

  Lesz baloldal!

  Ellentmondásos a hatalom, erősödik a röfögés a hatalomért.
  A szenvedő, a terhet viselő dolgozó nép, a társadalmi többség pedig… ?

  A legjobb esetben is csak kifakad, nem így a társadalmi többség gondjain utazó lármázó politikai ellenzék a liberalizmus, neoliberalizmus valódi érdekei mentén.
  Kifakadás, hogy hazudnak, hazudhatnak ott odafent a politikusok! Igen, a hatalomra mondják a bégetők! Az amerikanizált liberális kapitalista társadalmunkban a hatalom és a tőkés szekértolók jobb, bal, liberális színekben álellenzékként 26 éve hazudnak.
  Ez így természetes.
  Hiszen a kapitalizmus nem létezik hazugság, korrupció és manipuláció nélkül!
  A logikusan gondolkodó ember ezen nem csodálkozik. Sőt mondják, én is mondom: jól teszik, ha hazudhatnak és hazudnak!
  Egy nagy magyart idézek: „olyan politikai vezetése van egy népnek, amilyet megérdemel.”
  Tehát a megszavazott, és nem megválasztott politikai pártok 26 éve hazudnak.
  Miért is ne tennék?
  Mert végül is: ha az emberek többségét a pénz ösztönzi, a disznót meg a korpa, ebben nincs különbség, akkor a két oldal funkcionálisan egy olyan felépítmény, amelynek a korpáért röfögő társadalmi többség felett uralkodó gazdasági és politikai elit az alapja. Nem furcsa ez a valóság így?
  Jól van ez a több mint valóságos politikai kép?
  Kérdem én, milyen “alap” az, amely többségben csak röfög, ha nincs korpa és csendben van, ha van mit a vályúban turkálni?
  Ilyen volt a múlt 1968 után 1989-ig! De akkor volt korpa.
  A rendszerváltás 1968-ban kezdődött és 1989-ben következett be.
  1989 után már csak gengszterváltás volt. 1968-1989 között az erodáló szocializmus kinevelte a gengsztereket. A fontos elvtársak és Kádár káderpolitikája kiválóan előkészítette a mai politikai elit latoregyedeinek hatalmát. Sokat bíráljuk mondjuk Orbánt, és előtte ezt meg azt, feledtetve, hogy a gyarmatkapitalizmusban nem a társadalmi többség választ! Választani a PENTAGON választ, a birka magyarnak csak a szavazás jut. Szavazás, választás? Bizony a kettő között igen nagy a különbség. Ebben a helyzetben nem mindegy, hogy a társadalom többségét manipuláló parlamenti pártok, kormányerők és/vagy ellenzékiek, együtt a politikai elitben, ki kivel köt szövetséget? Minden más megközelítés eltéríti az embereket a tényektől. Amolyan politikai csűrdöngölés nem internacionalista és főleg nem marxista magatartás!
  De milyen az, aki a véleményét nem egy törvényszerűség ismeretére építi fel, hanem az innen-onnan összekapott, felkapott gondolatok alapján alakítja? Vagy az őt érintő múltbéli hatások alapján gondolkodik pártban, szedett-vetett közösségekhez csapódva elvtelenül? Olyan a parlamenti ellenzék a kapitalizmusban, mint vezérdisznók körül szervezett, sokszor külföldről pénzelt mindent kifütyülő csoportok a hatalom szemében csak manipulátorok, amelyről jól tudja, csak korpa és hatalomközelség kell nekik és hallgat, ha megkapja, vagy csendesebben röfög a nép nélkül a nép nevében. Pláne úgy, hogy magát baloldalinak vallva feledteti, hogy a gyermeke, annak gyermeke éppen ellentétes táborban van. De! Itt megint van valami, amiről szólhat a fáma.
  A Kádár rendszerben a hatalom békén hagyta a népet, a nép meg a hatalmat.
  Ugyanez van most, csak kapitalista kizsákmányoló társadalmi viszonyok között és generációs probléma elfojtott ellentmondásai közben és csak politikai kommunikáció terén.
  Az ember, ha kiegyenesedve klasszikus értelemben baloldali és politizál, legyen gerinces!
  A baloldali (minimum) vállalja fel azt a felelősséget, eshetőséget, ha hangadó, hogy a társadalmi többség alapvető, fundamentális érdekei alapján képviselje a véleményét. A „rendszerhez lojális (baloldali-liberális tudósok, politológusok, történészek, közgazdászok, filozófusok, stb.), okosak” kevesen elfogadják, de a liberális elven röfögő vezérek és a moslékolók akár neki rohannak, mert féltik az vályúban lévő kis hatalomtól a hallgatásért kapott eleségüket. No ez a rákfenéje a mai magyar baloldaliságnak.
  A rendszerváltást, helyesebben a dolgozó tömegek elárulását levezénylő, a neoliberalizmus mély mocsarában elsüllyedő Magyar Szocialista Párt 1989-2017 között totálisan elvesztette azt a hitelességét, amely maga a baloldaliság! Most, amikor a szélsőjobb, a populista polgári politikai erők az MSZP -t közel 30 éven át balról előzték meg és a nép elveszítette iránta érzett bizalmát, keresi a kiutat.
  A 10-14 %-os támogatottsága felveti a szélsőséges politikai erők totális hatalmát.
  Mi lesz akkor a baloldalisággal?
  Mi lesz a társadalom többségének reményvesztésével? A társadalom, a dolgozó többség érzi, tudja a választ. Ezt azonban a fennálló neoliberális, populista, már-már szociálfasiszta beütésekkel jellemezhető kapitalista rendszerrel szembe kellene felvállalnia az MSZP-nek olyan ellenzéki pozícióban, amelyben mind a társadalomban, mind a parlamentben a kapitalista politikai viszonyok között felvállalja a társadalmi többség fundamentális érdekeinek tényleges, hiteles képviseletét.
  A társadalom fundamentális érdekei az elmúlt közel 30 év alatt sérültek! Tömegek kerültek a lét határára, olyan mély szociális válságba, hogy a kapitalista viszonyok között is megoldható, a politikai elit feladatává kell, hogy váljon. Ehhez csak hiteles parlamenti ellenzéki, vagy kormányerőként igazi baloldali pártra van szükség, amely a társadalomban is, a választási ciklusok között funkcionáló!
  Sokan, a társadalom többségében joggal teszik fel a kérdést, hogy van e baloldal és valóban ellenzék e az ellenzék. Egyre világosabb, hogy a liberalizmus mentén idegen érdekek alapján hangoskodó, lármázó, fütyülő politikai csoportok, még ha nevetségesen pártokká is alakulnak valójában nem a rendszer ellenzékei, nem többek, mint a fennálló rendszer manipulátorai. Minden ilyen manipulátor lármázó politikai csoport első szava, amit a hatalomra jutása érdekében szajkóz, a társadalom szociális problémáiból fakad, de csak üres lózung. Emlékezzünk vissza! A gengszterváltó MDF, polgári erők leváltását az egykori MSZP, majd az MSZP-t váltó FIDESZ, mint ellenzék kommunikációja a társadalmi igazságosság, a szociális problémák körül fogalmazódott meg.
  Természete a kapitalista társadalmi rendszernek, hogy az ellenzék igazi célja nem a társadalmi problémák megoldása, hanem a hatalomra jutás. Ebben a politikai hatalmi harcban nem furcsa, csak ellentmondásos, hogy a társadalmi többség 1991 óta csak „protest szavazást” produkált. Ez a társadalmi magatartás vezetett oda, hogy a társadalom nem jelentett kontrollt a fennálló politikai viszonyon! A protest szavazással hatalomra juttatott ellenzéki pártok (MSZP-FIDESZ) hatalomra jutása után magára hagyta a társadalmi többséget, sőt a szavazói érdekeivel szembe fordult. A társadalom többsége, az érdekei ellen politizáló kormánypárti politika és korrupció áldozatává vált. Ebben a fennálló helyzetben teljesedhetett ki a neoliberalizmus, amely ajtót nyitott minden téren a sovinizmusnak, a fasizmusnak!
  Mind ennek a gondolatnak a lényege egy igen alpári hasonlat, amely sajnos több mint jogos! Egy egyszerű paraszt ember fogalmazta meg a Cserehát térségének egyik falujában. Az 1945 utáni amerikanizált liberalizmus, amely törvényszerűen vedlik neoliberalizmussá, az amelyben élünk! Ennek a lényege az a hasonlat, hogy az ember ebben a politikai viszonyban úgy kényszerül viselkedni, mint a kutyák falkában, amelyben szabad a verseny. A falkában az egyedek szabadon versenyeznek, amelyet az erő szabályoz és semmi más! Ebből a szabad versengésből adódóan csak a legerősebb, de nem a legokosabb kutya párosodhat? Ez az amerikanizált liberális-neoliberális társadalom lényege, amely az értelmet, a humanizmust nélkülözve az egyén csak anyagiakban gondolkodik, a harácsolásban felesleges felhalmozásban és a másik egyén legyőzésében. Az uralom és a felesleges felhalmozás vágya az, amely alapján ez a rendszer reprodukálja magát.

  Mi lehet a kiút egy áruló, cserbenhagyó, neoliberális utat bejárt politikai párt esélye a megújulása során?
  A megújuló MSZP hogyan lehet képes a szélsőséges, populista pártokhoz menekült, kiábrándult, és csalódott szavazókat vissza nyerni? Hiteles, a múltbéli tevékenységét felülbíráló hiteles magatartással?
  Lehet e a fennálló rendszernek jövője, lehet e a társadalmi többségnek alternatívája az MSZP?
  L E H E T!
  Mi az, hogy lehet!
  De csak és kizárólag a neoliberalizmus mocsarának, a liberális maszatolásnak kikerülésével! A társadalmi, szociális és gazdasági kérdések, konfliktusok baloldali értékek alapján történő megoldásával.
  Azt figyelembe véve változtathat a politikáján az MSZP, hogy Magyarország sorsát elsődlegesen meghatározzák a világhatalmi, Európai uniós hatalmi viszonyok és a globális pénzügyi, gazdasági függőség.

  1. Azt is tudni érdemes, hogy a kapitalista rendszerben nem lesz (nem lehet) olyan politikai párt, amely gyökeresen változtathatja meg a fennálló társadalmi, gazdasági viszonyokat. Arra azonban képes lehet, hogy a társadalom létét fenyegető a reprodukciós folyamatokat gátló, már-már megállító kritikus helyzeten változtasson.

  • honfi szerint:

   NA VÉGRE EGY FIGYELEMRE MÉLTÓ IRÁS !

   • vitorla123 szerint:

    Aradi barátomnak! A lehetőség nem valóság!Az MSZP már kiürült,csak áruló kommunisták lakják!”Uj rablói vannak a nyárnak! Csattognak az ujj héja szárnyak!” Vagyis van egy új fiatal kommunista nemzedék,aki Grúziából Sztálin szobrot hoz! Aki meglátogatja a róla elnevezett múzeumot.Aki felállva tapsol meg,ha Sztálint idézek.Mert csak az a gazdasági modell,ami legyőzte a németeket életképes napjainkba.Például Észak-Koreába.Egy Magyarországnyi kis nép hamarosan űrhajót küld a kozmoszba. Svájccal összehasonlítható életnívót teremet a lakosságának.Ez nem demokrácia.Ez a munkavállalók diktatúrája.

 4. szigony szerint:

  A vörös csillag elleni mérhetetlen gyűlöletben csúcsosodik ki a kapitalista gyakorlat támogatóiban az a félelem, mely minden egyes napjaikban megjelenik minden olyan jelenség kapcsán ami az illegális gazdagságukat a legcsekélyebb mértékben IS veszélyezteti.

  A legnagyobb butasággal felvértezetteknél a hatalom birtokában ez aztán hatalmas gyilkolászási – akár csak elméletben IS – gyakorlatban jelentkezik.

  Az a ‘ szélmalom harc ‘ mely napjainkban egy hozzánk nem köthető esetben megjelent, már orvosi esetnek IS tekinthető !

  Azonban azt nem szabad elfelejtenünk, hogy minden ilyen ‘ jelenség ‘ az egész országra káros hátrányt eredményez, mint azok a buta törvényi döntések melyek mind olyan falba ütköznek ami retorziókat szabadít hazánkra. Sajnos nem az elkövetőkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.