Jobb híján kényszerpályán

Megkérdezték a magyarokat: kilépjünk az Európai Unióból?

Magyarország maradjon az EU tagja, még akkor is, ha az EU vezetése gyöngusz, és Európában nem jó irányba mennek a dolgok – így lehet összefoglalni Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény kutatását.

Amely megállapításokkal amúgy nehéz vitatkozni, az EU vezetése valóban nincs a helyzet magaslatán, és tényleg nem lenne jó kilépni az Unióból, bár az, hogy nem jó irányba mennek a dolgok olyannyira homályos és tág megfogalmazás, hogy válaszadó legyen a talpán, aki nyugodt szívvel be tudja ikszeltetni akár az igent, akár a nemet.
Ami meglepő, hogy még a Jobbik szimpatizánsai is nagy többségben maradnának az EU-ban, illetve, hogy a Brüsszel ellen vívott örökkön-örökké függetlenségi harcunk dacára is csak 56 százaléknyian gondolják, hogy az Európai Unió vezetése rossz kezekben van.
És a kutatása maga:
A magyarok kétharmada (66 százalék) szerint rossz irányba mennek a dolgok Európában, tízből közel hatan (56 százalékban) pedig elégedetlenek a brüsszeli Uniós vezetéssel – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített kutatásából. A Római Szerződések aláírásának 60. évfordulója apropóján készült felmérés szerint a Brüsszel-kritika nem jár együtt az Uniós tagság ellenzésével, tízből hét megkérdezett (73 százalék) úgy véli, hazánknak nem kell kilépnie az Európai Unióból.

A teljes felnőtt népesség kétharmada (66 százalék) szerint inkább rossz irányba mennek a dolgok Európában, ennek ellenkezőjét mindössze a megkérdezettek ötöde (21 százalék) gondolja. Leginkább a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) szimpatizánsok megosztottak a kérdésben, 57 százalékuk ugyanakkor szintén elégedetlen Európa helyzetével és csak 40 százalékuk vélekedik pozitívan.
Mindez a brüsszeli Uniós vezetéssel való elégedetlenségére vezethető vissza, e téren tízből közel hatan (56 százalékban) számítanak elégedetlennek. E kérdésben is megosztottak a baloldali szimpatizánsok, a brüsszeli vezetéssel viszont körükben is alig többen elégedettek (48 százalék), mint ahányan elégedetlenek (44 százalék).
Tízből hét megkérdezett (73 százalék) egyébként úgy véli, Magyarországnak nem kell kilépnie az Európai Unióból. E kérdésben leginkább a Jobbik szimpatizánsai megosztottak – korábban a pártok közül egyedül a Jobbik utasította el hazánk uniós tagságát – de még körükben is elsöprő többségben vannak a tagságot pártolók (72 százalék) a kilépést pártolókkal szemben (24 százalék). A magyarok többsége által megfogalmazott Brüsszel-kritika így nem jár együtt az ország Uniós tagságának ellenzésével.
(valasz)
Bal-Rad komm: Ördögi körbe került a magyarság az EU-tagság kapcsán. Ami igazándiból nem is tagságot jelent a MAGYAROK TÖBBSÉGÉNEK, hanem kiszolgáltatottságot!
Az ördögi kör fizikai értelemben is helytállómeghatározás lehet, hiszen körös-körül csak olyan országokkal vagyunk határosak, amelyek szó szerint lezárnak minden lehetséges kitörési irányt. A tetejébe pedig NATO-csatlósokként…
Az uniós csatlakozás nem lehetőséget jelentett a magyarok többségének, hanem sorsot. Amit-tetszik-nem tetszik!-kénytelenek vagyunk viselni. Mert ez egy kényszerviselet, a pozitív változás lehetősége nélkül.
Az Európai Unió a magyarság rosszakarója!-de a választás lehetősége nélkül. Jelen körülmények között-sajnos-az egyetlen megélhetési forrás, (ami belőlünk táplálkozik) ugyanakkor önálló nemzeti létünk legfőbb gátja.
Ki kell mondani, hogy az EU-nekünk MAGYAROKNAK-egy szükséges rossz!
Erről viszont nem az EU-tehet, hanem politikai bűnbandáink! Arról pedig mi tehetünk, hogy az EU-legsilányabb, legaljasabb politikai maffiatársulásai uralnak bennünket!
(Na jó! Tehet erről az Unio is! Viszont ez neki pontosan így jó!)

Persze a MAGYAROK TÖBBSÉGE tudja: benne rossz, kilépni meg nem tudunk!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jobb híján kényszerpályán bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Big szerint:

  A hétkerben nem nehéz kérdezni!Magyarok?

 2. Pozsony 907 szerint:

  Egyèrtelmű a válasz!

 3. furnan szerint:

  “….Az uniós csatlakozás nem lehetőséget jelentett a magyarok többségének, hanem sorsot…..” (admin komm.)

  + 1 !

  ….pedig rossz írányba mennek a dolgok….

 4. Élőfa szerint:

  Ha Ukrajnát fölosztja a lengyel, a román, az orosz és a magyar, akkor lesz lehetőség kilépni, és máshová, az Eurázsiai Unióhoz csatlakozni.

  • Fergeteg szerint:

   Egyelőre – páriaállamként – Maradék-Ukrajna “fényes” jövő elé néz, mint olcsómunkaerő-exportőr, és amíg valahogyan működőképes marad (többet tudnak kivenni belőle, mint amennyit a fenntartására kell költeni), addig üzleti szerződésekkel, politikai alkukkal kihasználható az egész területe (valamint megmaradt kapcsolatai, egyéb lehetőségei) anélkül, hogy bármit is igazítani kellene a gyakorlati határokon, vagy fel kellene vállalni a bekebelezésekkel járó súlyos, belső és nemzetközi problémákat. Az ukrán politikai vezetés az ország oligarcháival és a szélsőségesekkel együtt nem érdekelt a további felosztásban (az eddigi veszteségekben sem volt), Krím után (NATO-veszély a Fekete-tengeren) az orosz sem, és az “elvek” (vagy inkább a vele járó problémák) miatt az EU sem. A NATO viszont nyerhetne valamit a helyzeten, de ehhez előbb fel kellene puhítania az ukrán szélsőjobbot, amit több évtizedes ukrán propaganda erősített meg a hitében, és szinte mindenhol jelen van. Ám hogyan tegyék, ha az orosz kifejezetten békepárti, és nem teszi meg nekik azt a szívességet, hogy leöldösi az ukrán sovinisztákat (csak a botorabbakat)? Van rá mód. Először a titkosszolgálatokat szűrik át amerikai segítséggel, s közben ahol lehet, fentről lefelé, egyre lejjebb haladva “alkalmas” embereket ültetnek az erőszakszervezetek, a közigazgatási struktúrák, a politikai irányítás kulcspozícióiba, akik olykor látványosan nacionalista színekben pózolnak, mert most ez kell. Felhasználják a szélsőséges érzelmeket az oroszok ellen, rájuk uszítják a balgákat (a vezetésben is részt kapnak, mert nem ülhet mindenhol “alkalmas” ember). Az orosz nem akarja ölni őket, és még mindig túl erősek, mi legyen, főnök? – kérdezik. Lehetetlenítsétek el őket! – jön a válasz. Ennek jegyében fokozatosan felszámolják a készleteket és az utánpótlást előállító üzemeket (szabotázs, gazdasági veszteségek, engedett korrupció, új elvárások és szabványok bevezetése a lebegtetett NATO-csatlakozás jegyében stb.), így az ukránok a jövőben a NATO partnereire lesznek kényszerülve, miközben az egészet az oroszokra foghatják, és a maradék hadianyagot még dühödtebben lövik el rájuk. Ha pedig az ukrán szélsőségesek felismerik a veszélyt, azt, hogy az ő bőrükre megy a játék (a vezetésük tudtával), és válaszul rátámadnak a saját kormányukra, az éppenséggel lehetőséget adna egy újabb beavatkozásra (az ENSZ Biztonsági Tanácsának megkerülésével, ha Trump már nem lesz útban, vagy meggyőzik a szükségességéről), és az “ukrán” kormány nem is habozna segítséget kérni. Ekkor már az orosznak sem lenne más lehetősége, mint az, amit el szeretne kerülni (megelőzésképp csapások mérése az ukrán kormány “irányítása” alatt álló területeken, szélsőségesekre), hiszen nem engedheti, hogy ellenfelei megvessék a lábukat.
   A NATO így lépésre kényszerítheti Oroszországot, ami kiadásokkal jár, és újabb támadási felületet nyithat.
   Ezt kellene valahogyan megelőzni…
   [Nem állítom, hogy Balaklejában a fenti elképzelés alapján történt a robbanás, csak eggyel szaporítottam a lehetséges magyarázatok számát.]

 5. Fekete István szerint:

  A Unióban maradásról, vagy a kilépésről legyen országos népszavazás, ne ilyen zsidós belterjes felmérés. A szavazáson csak a haza területén élő és állandó lakhellyel rendelkezők szavazhassanak. Aki egyetért ossza meg.Az ország rontók az Unióval az élen, több kárt okoztak az országnak, mint a Második Világháború. Aki nem akar kilépni (pl,…….) ( ……) azoknak ajánlom kedvenc költőnk idézetét: ,, -kérem, nem tetszik, ellehet innen menni”

 6. V.kutya szerint:

  Betegek vagytok legtöbben..
  Hány fiatal dolgozik Moszkvában, agy épp Kisinyovban?
  Miért megy minden fiatal a gonosz és rossz EU-ba, és miért nem a csodálatos, aranyozott ázsiai unióba mosogatni?
  Válasz: jobb a gaz rohadt tőkés-libsi nyugat konyhájában mosogatni, mint Orbán munkatáborában elsorvadni.
  A kivándorlás csak erősödni fog, Nem látom, mi másban bízhattok, akiknek gyermeke van, netán unokája, annak csak egyetlen iránytűje van, és az sohasem kelet felé mutat.
  “Felnő a fiú az apához, és felnő az apa a fiához” – nőjetek fel már végre a gyermekeitekhez! Kezdjétek azzal, hogy mutassátok meg a kommentjeiteket nekik, én megmutattam párszor az enyémet, komolyan!

  Admin:

  Hallottál már az EU-alapelveiről? “…személyek és a MUNKAERŐ SZABAD ÁRAMLÁSA…”
  Hallottál már IRÁNYÍTOTT LEHETŐSÉGEKRŐL?
  Hallottál már arról, hogy VÍZUMKÉNYSZER OROSZORSZÁGGAL?
  Hallottál már a volgai németekről? Akikhez EZERSZÁM MENEKÜLNEK OROSZORSZÁGBA a germániai rokonok?

  Na! Azt is elmondhatnád a rajtad csüngő fiataloknak, hogy VOLT EGY MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG! Amit éppen nem a Nyugat segítségével épített fel a magyar nép, viszont a Nyugat vitte el!

  Jah! Hogy azt keresik nyugaton?

  • vitorla123 szerint:

   Az unokám most jött haza látogatóba Londonból! Az albérlet iszonyú drága.Alig ének jobban mint idehaza.De meg van az ilúzió,hogy ők angolok!

   • V.kutya szerint:

    Próbáld meg Pesten egy albérletet, Orbán csodálatos országában, és Tarlós még csodálatosabb fővárosában! És Pesten egy mosogatós fizetésből milyen albérletre futja?

   • Élőfa szerint:

    Erről van szó, nem akarjuk, hogy a magyarok angolokká váljanak. Nem akarjuk azt a kozmopolitizmust, és azt az internacionalizmust, ami megszünteti és fölszámolja a nemzeteket és a nemzetállamokat. Nem csak kenyérrel él az ember, de valakinek ezt hiába magyarázzuk, mint ahogyan azt is, hogy légy jó, légy hű magyar!

    Lehet, hogy az Ön unokái angolokká tudnának válni, mint ahogyan a mai nemzedékből számtalanul, ennek jele az a mérhetetlen angol nyelvű idézet és bölcsesség, amit a facebookon megosztanak a világgal, de mi azt szerettük volna, ha ez nem valósulhatna meg. Akik nem követik e divatot, már azoknál sem egyértelmű, hogy mitől magyarok. A magyar életforma felszámolásra került minden külsőségével egyetemben.

    Lehet, hogy megdöglünk, de hogy ellenkezni, és nem örvendezni fogunk ennek, az biztos.

    • V.kutya szerint:

     Mi az, amit magáénak mondhat egy földönfutó magyar ember?
     Egy szál gallyat nem vehetsz fel ha kirándulsz, mert ott terem egy erdész vagy mezőőr, és rádver 50 ezer forintot és-vagy 2 év felfüggesztett börtönt!
     Elejtesz az utcán egy papírzsebkendőt, vagy a zebrán 10 cm-rel a csíkok mellett mégy, kapsz egy 20 ezres büntit.
     Bűnözőként kezelnek eleve, egy mocskos senkiházi, alkoholista békávés ellenőr lekommandózhatja a lányaitokat, asszonyaitokat, vagy épp kiskorú gyermekeiteket megvakíthatja egy csuhás jezsuita, ez lett az országunkból az ún. “nemzeti” (siccc) kormányunk által!
     A fiatalok nem kérnek ebből az országból, és kész! Tartsátok meg magatoknak, és ha beszélni akarsz majd gyermekeiddel, unokáddal, jobb, ha már most tanultok angolul!
     Ez a valóság, ez a tény, és ez nem tőlem függ, ehhez V.kutyának semmi köze sincs, bár lehet engem szidni érte, ha ez így könnyebb.
     A proletárnak ott van hazája, ahol fedél van a feje felett, és étel van az asztalán, a munkája által!
     Nem vagyunk a nemzet része, tudomásul vettük, leírták sokan, elfogadjuk. De ez nem jelenti azt, hogy meg is fogunk itthon dögleni (nem magamról beszélek), ahhoz ott vagytok ti, majd ha verekedni kell az oláhokkal, jönnek ők megint, csak a megfelelő időre várnak, és piros-sárga lesz megint a lócák a parkokban.

  • V.kutya szerint:

   Volt egyszer egy Magyar Köztársaság!
   Mert addig libsiztetek ti is, amíg ezt is ellopták!
   Még tovább is libsizzetek, puszilgatva kurucos testvéreiteket, és Magyarországot is ellopják, de nem számít, tiétek az igazság (és a Ferencvárosé)!
   Nem tudom, lakik-e itt egy tanult kommunista, és el akarja-e esetleg magyarázni Dimitrov fasisztákról szóló tételét? Én nem írom le, mert én tudom, másnak meg nem vagyok az apja itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.