Szíria

Staffan de Mistura ENSZ-szíriai ügyekben szorgoskodó főmegbízott tegnap úgy ítélhette meg, hogy az eddigi cselvetések nem valami fényesen sültek el, mert hangos ricsajjal követelte az asztanai egyezkedés mielőbbi restartját. Mi tagadás, az izraeli szorgoskodás ellenére cudar rossz napjuk volt tegnap a szíriai terrorbandáknak.

Ráadásul előtte kereste meg őt Bashar al-Ja’afari, a genfi szíriai főtárgyaló, és a damaszkuszi kormány rosszallását fejezte ki az amerikai-török terveket illetően Raqqa vonatkozásában. Ami ellen Damaszkusz MINDEN ESZKÖZZEL föl fog lépni!
Mistura kedélyállapotára az sem hathatott vidítólag, hogy a gallok Jean-Yves Le Drian nevű külügyére is bejelentette Gallia igényét egy kis szír koncra.
Érthető, ha Mistura ismét béke után jajong. Elég csak ránézni a térképre és a tegnapi hadijelentésekre.
Deir Hafer városából tegnap délután némi cihelődést követően alig négy órai ostromfélével kipucolta kalifátusista pribékhordát a szír kormányhadsereg. 2013 február óta ismét a szír kormány irányítása alá került a város. A kelet-aleppoi offenzíva véget ért. Vannak még-és még lesznek is-néminemű utómunkálatok, de ez a meló letudva.
Jelentések szerint Raqqa közelében kudarcot vallott a Tabqa-gát kalifátusistái ellen indított amerikai-krd YPG kommandós akció. “Közel volt a gát, de…” A kudarcot az YPG is bejelentette, nem csak a kalifátusisták:
Hama tartomány északi részén a jelek szerint megtörte a kormányhadsereg az an-Nuszra franchise terrorbandák offenzíváját.
Légicsapás ért egy börtönt mára virradó éjjel a martalócokkal telezsúfolt Idlíb városában. Az akció során legalább 16 a martralócok által is gazembernek tartott lator pusztult el.
A latorvidéket hosszú idő óta nem bolygatta az orosz légierő. Tegnap ismét.
Nem is csoda, ha Mistura ENSZ főmegbízott ideges kissé.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Tompo75 szerint:

    Hama-ban a tetvek csúnyán odapirítottak a kormánycsapatoknak, legalább 20 a halálos áldozatok száma… 🙁
    https://www.almasdarnews.com/article/video-militants-claims-150-syrian-soldiers-single-tow-strike-rural-hama/

  2. medve szerint:

    Mit akartak ott csinálni az amik a Raqqa közeli Tabqa-gátnál? Szerencsétlen kúrdok azt hitték segíteni fognak? Média_Kurdisztán egy gyönyörű ország volt, ők harcolnak a legjobban a nők is. Őket még az ág is húzza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.