Donbassz

 

 

 

A donbasszi népköztársaságok hatóságainak adminisztrációs szokásai alaposabbak mint a kijevi udvaré. Ráadásul mind a DNR, mind az LNR-területein nap-nap után kerülnek elő a földból újabb és újabb leletek, tegnap korrigálták becsült adataikat a valcmanista latorhorda donbasszi egyedveszteségeiről.

Eszerint legkevesebb tizenötezer latoregyed pusztult el eddig az elmúlt három esztendő során. A kijevi udvartartás statisztikái alaposan meg lettek ehhez képest karcsúsítva. Bár folyamatosan játszanak az adatokkal, eddig nagyjából 1500 martalócuk elvesztését ismerték be.
Donbasszban tegnap délután és mára virradóan viszonylagos nyugalom tapasztalható. A latortüzérség meglehetősen “visszafogta” magát. NÉHOL! Mert nem mindenütt.
Sztaromihajlovkánál kimondottan az országút közlekedőire vadásztak:
Szpartakból a legkitartóbbak is költöznek. A falu tegnap is a latortüzérség célterülete volt.
Donyeck Petrovszkij kerületében az éjszakai ágyúzás egy civil halálát, és egynek a sebesülését okozta. Hat ház vált romhalmazzá.
A donyecki “délvidéken” volt tegnap délután egy “kis” latortüzérségi bombázás, de az csak “látszattevékenység” volt a korábbi ostromhoz képest. Takarékoskodnak a valcmanisták a gránátokkal. Balakleja “leürülése” beosztásra készteti őket. Mindaddig, amíg nem pótolják a készleteiket.

Latorfedezék Avgyejevkában
Ilovajszkban “iskolakeresztelőt” tartottak tegnap. A település 12. számú iskolájában tanult anno “Givi”, a “Szomali” önvédelmi zászlóalj közelmúltban meggyilkolt legendás hírű parancsnoka, “Givi”. Ezentól a DNR Hőse nevét fogja viselni egykori iskolája, melynek falán leleplezték az emléktábláját is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. medve szerint:

  Legyen a legjobb helyen a Mennyeknek országában, ahol békesség van és nincs háború, sem fájdalom, sem sóhajtás, hanem örök öröm mindazoknak, akik hisznek.
  Életét adta felebarátaiért, hiányzik! Motorola is és a többiek is . A sebesűltek a gyermekek sorsáért elég sokan fognak bünhődni.

  • caporal szerint:

   Kinek hiányoznak?

  • caporal szerint:

   Kinek?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Mikor t. medve ?? Az árvákat, a földönfutókat, hajlékukat vesztettek, a megcsonkitottak, a családjukat ért tragédián kerestülmetek, az élők, akik álandó életveszélyben rettegnek a legdrágábbért, az életükért,azokat szerintem nem nagyon elégiti ki az “elég sokan meg a fognak” szavak. Ők MOSST, a jelenben,vagy a nagyon közeli jövőben JOGOS bosszut álni a lerobolt házukért,a megölt szeretteikért, a gyerekek, haláláért, megcsonkulásukért, szeretnének IGAZSÁGOT SZOLGÁLTATNI. Ki fog igazságot szolgáltatni, és mikor a 2014 május másodikán lemészárolt Ogyesszai áldozatoknak és azok hozzátartozóinak ??? Tudom ön ezekről nem tehet ártatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.