Felmérő…

Két magyar településen tartanak ma választást

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a Csongrád megyei Nagylakon polgármestert, a Békés megyei Szarvason pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

Nagylakon a korábbi független polgármester lemondása miatt rendeznek időközi választást. A határ menti község vezetői posztjáért négyen indulnak: hárman függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben mintegy ötszázan szerepelnek.
Szarvason a 2. számú egyéni választókerület korábbi, fideszes képviselőjének halála miatt kellett kiírni időközi választást. A képviselői helyért négyen indulnak, a Fidesz mellett a Jobbik és a Magyar Munkáspárt, valamint a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete állított jelöltet. A választói névjegyzékben mintegy másfél ezren szerepelnek.
(MTI)
Bal-Rad komm: Szarvason érdekes lehet a helyzet. Ott van egy kis hangulatfelmérő jellege az esetnek, hiszen a döbrögista horda is napvilágra lép a megmérettetésen.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Felmérő… bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  “Szarvason érdekes lehet a helyzet” Miért érdekes? Mert egy sima körzet ami nem jelent semmit a közgyűlésben, ott nem érdekes az eredmény. Ha éles választás vagy tétre menő, akkor megy a pénz, aktivista a mosópor csomag, fásy mulató és társai aztán nyer a gazdagabb. Ahol nincs tét ott nyer valami nevenincs független és le van tudva. Semmit sem jelent egy egy ilyen időközi körzet. A választás pénz kérdése. Aztán ha van a körzetben egy-két megvett vállalkozó, akkor már ez is le van tudva. Az kifizeti a mai cehhet és vége a nagy izgalomnak. Lehet itt pártszimpátia megy ilyen olyan hatalmas döbrögi gyűlölet, ha ez csak egy max kétmillió embert tart esetlegesen is izgalomban. A nagy többséget egyáltalán nem érdekli a politika. Lemegy a sorozata az izaurán, vagy valamelyik ócska film a retek klubbon és nézi a celebeket. Aki itt vagy más híroldalakon olvas, az képes elhinni micsoda elégedetlenség van és minden csak a politika körül forog. A politika az egyik legutolsó ami az embereket érdekli. Mindenki elvan a maga kis világában aztán nincs tovább. Érdektelenség. Amit viszont én fogok megnézni, hogy a két helyen összességében lesz-e két számjegyű szavazata a munkáspártnak, vagy hozza a szokásos 1-1 voksát.

  • vitorla123 szerint:

   Ez így lesz!Mert valamit rosszul csinálunk!Van két kisbusz és ilyenkor el kellene vinni szavazni azokat akik aláírtak a jelölteknek.Máris meg van az 1 %.Pontosan tudjuk kik azok.De szemérmesek vagyunk,mint a koldus. Ezért üres a tarisznya.”Úgyse jut be!” Pedig nagy a tétje a munkavállalók szempontjából.Hét órás munkaidő vagy 12 óra munkaidő.Erről szól a történet.A munkavállalók érdekének képviseletéről.Nem szabadna hagyni a párt vezetésének,mert vissza üt.A fuvar befektetés lehet a jövőbe.

  • Realista szerint:

   Munkáspárt hozta a szokottat. Egyik helyen 1, másikon 4 szavazat. Ha már a család és a barátok sem szavaznak rá akkor minek elindulni egyáltalán? Még jó, hogy az az egy beikszelte magát, ne maradjon szégyenben.

 2. Jakócs Gábor szerint:

  De hát un. Realista!Saját szavai szerint nem érdekli az embereket a politika,akkor miért lenne érdekes a M.M.-re adott voksok száma?18-ban már nagyobba tét,az izgisebb is lesz!Legyünk hát reálisak minden irányban!(“Kedves ellendrukker!De hogy miért?!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.