Ami jó lenne Magyarországnak, az rossz Döbröginek!

Nógrádi: Németországban komoly gazdasági problémák vannak

Tavaly öt tartományi választás volt, mindet elveszítette a CDU. Most óriási győzelmet aratott, ez Merkel számára azt jelenti, hogy valószínűleg maradhat őszig – mondta a biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádióban.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyerte meg a németországi Saar-vidéken vasárnap rendezett tartományi törvényhozási (Landtag-) választást. A kutatócégek előzetesen azt prognosztizálták, hogy a CDU és az SPD fej-fej mellett végez majd, ehhez képest nagyon nagy különbség alakult ki Merkel és Schultz pártja között. Martin Schultz is elismerte, hogy nem sikerült a bravúr. Továbbra is marad a nagykoalíció a Saar-vidéken.
Tavaly öt tartományi választás volt, mindet elveszítette a CDU. Most óriási győzelmet aratott, ez Angela Merkel számára azt jelenti, hogy valószínűleg maradhat őszre. Angela Merkel és pártja újra fel tudott erősödni és a tavalyi ötszörös bukássorozat után talpra tudott állni – mondta Nógrádi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy a szociáldemokrata Martin Schulz első színrelépése nem hozta meg az eredményt.
Szeptemberben még minden nyílt
A Saar-vidék azt jelentette, hogy Angela Merkel egyet lépett előre, de ez egy olyan stratégiai győzelmet nem jelentett, ami után kimondható lenne, hogy a szeptemberi választás eldőlt. A választás aznap fog eldőlni és sok a kérdőjel. “Most egy sok ismeretlenes egyenlettel állunk szemben, ahol mindenki felkészül a nagy dologra, hiszen szeptembertől négy évig újabb kormány jön” – ezt már az M1-nek nyilatkozva mondta Nógrádi György.
Németország is útválasztás előtt van. Nógrádi György szerint nem tudnak mit kezdeni Donald Trump amerikai elnökkel. Merkel washingtoni útja nem volt sikeres és Martin Schulz „ellenségként” tekint az amerikai elnökre. Azaz a német választásoknak nagyon komoly külső kicsengése van.
Nógrádi György arról is beszélt, hogy Németországban rendkívül komoly gazdasági problémák vannak, istenien megy a német gazdaság, de nem a lakosság szintjén – mondta a Kossuth Rádióban.
Magyarország számára az lenne a jó, hogyha Németország stabil lenne és Magyarország a stratégiai partnere tudna lenni. Merkellel sok vitája van Magyarországnak, de ki tud jönni vele. Schulz egy teljesen új politikát szeretne, ami nyilvánvalóan ütközik, többek között a magyar érdekekkel is.
„Európának és Magyarországnak Merkel sokkal jobb lenne, mint Schulz” – emelte ki a szakértő.
(hirado)
Bal-Rad komm: Germániában “…rendkívül komoly gazdasági problémák vannak, istenien megy a német gazdaság, de nem a lakosság szintjén…”
-Hála a gyarmatok verejtékének, az összeszereldék nagytulajdonosai tudják realizálni a profitot. Még egy darabig. Germánia Ribanza rendesen betett alattvalóinak a Oroszország elleni szankciósdival, Kijev pátyolgatásával, meg a “vendégszeretetével”!
Olyannyira betett, hogy germán nagybefektetők már a Krímben tolonganak egy kis oroszországi lehetőség után kutakodva. Hátha a Medve beereszti őket a rekettyésbe egy kicsit málnázgatni.
“…Európának és Magyarországnak Merkel sokkal jobb lenne, mint Schulz…”
-Magyarország NEM EGYENLŐ Döbrögivel. Döbröginek a Germán Lotyó nyilván kedvére valóbb, mint az alkoholista Schulz.
A magyar népnek pedig teljesem mindegy, hogy melyik martalóc irányítja Germániát!
Viszont!
Amíg a germán “befektetők” a Medvéhez törleszkednek, mi kényszerűen viseljük a germán pórázt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.