Bámulatosan fényes diadal

Kapaszkodjanak meg: “kivételezni” fog a kormány a Heinekennel

Már megküldték Brüsszelnek a lex Heinekent notifikációs eljárásra, így nem vonják azt vissza – mondta az atv.hu kérdésére Lázár János miniszter, miután ma kiderült, hogy a Heineken ma megegyezett a Csíki Sör Manufaktúrával.

“A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.
A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan néz a jövőbe és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítéséhez”.
A törvényjavaslat még milliárdos büntetéssel és börtönnel fenyegette a holland sörgyártót, most viszont 180 fokos fordulat állt be a kormány hozzáállásában.
Ha lesz törvény, a Heinekennel „kivételezni” fognak, büntetés nélkül használhatja a vörös csillagot – árulta el egy másik kormányzati forrás az atv.hu-nak.
A Semjén–Lázár miniszterek által beadott lex Heineken javaslata már Brüsszelben van, pár napja megküldték az előterjesztők az Európai Bizottságnak úgynevezett notifikációs eljárásra. Lázár János miniszter az atv.hu-val tudatta, hogy a brüsszeli eljárás egy fél évig is eltarthat, így nincs napirenden, hogy a miniszterek visszavonnák a vörös csillag kereskedelmi forgalomban való használatát rendkívül szigorúan büntető javaslatukat.
Egy másik kormányzati forrás szerint az előterjesztők “fényes győzelmet” arattak, a Heineken kapitulált – épp ezért a kormányzat részéről már nem szeretnék „túlfeszíteni az ügyet”, méltányolják ugyanis, hogy a Heineken meghátrált a bírósági védjegyvitában az Igazi Csíki Sörrel szemben.
(mfor)
Bal-Rad komm: “…az előterjesztők “fényes győzelmet” arattak, a Heineken kapitulált …büntetés nélkül használhatja a vörös csillagot…”
-Ugye fölfogtuk? DIADAL VAN!
Ahol a negatív növekedés is a “növekedés” kategóriába tartozik, már semmin nem szabad csodálkozni.
Amúgy pedig kb. az történhetett, hogy Brüsszelből rápisszentek a döbrögista hordára.
Node kire fog akkor lecsapni a lex Heineken teljes szigora?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bámulatosan fényes diadal bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Az “egész” egy teljesen felesleges patária volt…..

  Normális emberek szépen megegyezésre jutottak volna….. na, de a politikusok ? ?

  Megragadták az alkalmat, feltupirozták, és “megvédik” a magyar érdeket….. ha akarjuk, ha nem…. (hogy mi a lakosság érdeke, azt ők biztosan tudják….)
  Szóval jön a 2018. év, választással, és na, és ki védi a magyarok érdekeit ? ?
  Megérte 300 munkahely kockáztatását……..

 2. Kósa Lajos szerint:

  Ezek szerint………Szvasztikát is lehet védjegyként alkalmazni?

 3. Ficko szerint:

  Ezt be bukták !
  A vörös csillag önmagában nem önkényuralmi jelkép ! Pont !
  Precedens értékű, mert ha a Heineken -nek szabad használni akkor miért nem bárkinek !

  • vitorla123 szerint:

   A keresztel szemben ami egy kivégző eszköz az ötágú vörös csillag az embert magát jelképezi.Feje,kitárt két karja és szét tett lába.Ez a Vörös csillag jelentése.A szét tett láb minden emberi élet forrása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.