“…nem éltél hiába…”

Demjén Rózsi karóval rontott more “birtokszomszédaira”

Demjén Ferencről köztudott, hogy elkötelezett döbrögista. 70. születésnapján a Blikknek mesélt néhány dolgot hétköznapjairól a nagy vajdarajongó. Ebből ragadtunk ki egy részletet.

“…Ön közismert világutazó. Hogyan látja, merre forgunk?
Világrészek akarnak áthelyeződni, amit elfogadhatatlannak tartok. Mindenki a maga helyén találja meg a boldogulását, és ne zavarjon másokat. Ez a nézetem. Kerítéspárti vagyok, pár sodronyt szívesen hozzá is adnék.
Ha át akarnának gyalogolni a birtokomon, a rendcsinálásba magam is beavatkoznék.
– Apropó! Októberben részeg betörő járt a birtokán, és lopkodott az itt parkoló autókból.
Ketten voltak, csak egyet kaptak el. Pitiáner senkiházi fickók. Az egyik visszapillantóról a rózsafűzért is leszedték. Tőlem egy bicskát vittek el, az egyik haveromtól viszont 15 ezer forintot, amit kifizettem neki. Ezt aligha fogom viszontlátni.
– Ez volt az első ilyen eset?
Sajnos nem. Amikor a ház még nem volt készen, és egy közeli tanyán laktunk a feleségemmel, a lakóházat teljesen feldúlták, amikor nem voltunk otthon. A padláson keresztül hatoltak be. Akkor is adódtak problémák, amikor romák laktak a szomszédságban. Először a láncfűrészem tűnt el a kamrából, ahová csak kisgyereket lehetett beszuszakolni a rácson keresztül, és ilyen forma kölykei itt akkor csak nekik voltak. Később a kutyámat mérgezték meg, és ekkor átmentem hozzájuk egy szőlőkaróval. Nem szívesen fenyegetőztem, de ha nem tettem volna, nem lenne respektem. Ezért is szoktam gyakorolni a lőtéren. Mellesleg, Kusturica-filmbe illő jelenet volt, mert az öregasszony elszólta magát, hogy biztos azért vagyok dühös rájuk, mert elvitték a láncfűrészt. Erre a többiek egyszerre kiáltottak rá, hogy kussoljon…”
Bal-Rad komm: Nosza Rózsi bácsi! Írni még egy himnuszt a Legfőbb Voksbeszállító Flóriról is.
Oszt’ “…megérint a fény…!” Azért is leesik majd egy díj. A Liszt-díj Korpa fokozata biztosan. “Korpával” jár az is. Tán maga a Flóri fogja átadni. Mint miniszterelnöki megbízott! És máris rájössz, hogy “…nem éltél hiába…”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.