Szíria

Tegnap sem kavart a diplomácia Szíria ügyében. Hétvége lévén, pihentek a diplomaták-szorgoskodtak a harcoló felek.

Hama tartomány keleti-északkeleti fertályán a szír kormányhadsereg a jelek szerint fordított, és-sportnyelven szólva-visszavette a vezetést a bűnbandáktól. A földön ők pusztítják a latorerőket, míg a levegőből Taybat el-Imam, Haltaye, Al Latamina, Maarakbeke, és Kafer Nbuda települések környékét szórta meg az orosz légierő.

Raqqatól mintegy 70 kilométerre méregetik egymást a kurd-amerikai csapatok, meg a kalifátusisták. No meg a “Tabqa-gátat”. Bíeja-e még a gyűrődést, vagy sem. Az ISIS állítja hogy hamarosan lerogyik, az amerikaiak szerint semmi baja. Damaszkusz meg hideglelősen latolgat, hogy mi lesz akkor, ha mégsem bírja?

Mindenesetre az ostromló kurdok úgy döntöttek, hogy akkor inkább Tabqat ostromolgatják. A várost. Meg is kaparintották a környék repülőterének közel háromnegyedét. A gát egyelőre marad a rémkalifátusé.
Némikép (!) délebbre Deir ez-Zor kalifátusistáira köszöntött tegnap zord időszak. Újabb légierősítés érkezett a kormányerők megsegítésére.

Palmürától már messze keletre Homsz tartomány határán, a sivatagban vadásszák ma hajnaltól az ISIS-pribékbandát az orosz helikopterek. A hóhérgyülekezet al-Sukhnah irányába menekül. Ott van valami erősség féléjük.
Suweida tartomány északkeleti részén is folytatta két napja megkezdett offenzíváját a szír kormányhadsereg.

Ki is szorították a kalifátusistákat Sa`dah, Al-Masiydah, Al-Asfar, Shuhaib, Al-Saqiyah, Shinwan, Barik és Al-Janinah településekről, mintegy 300 négyzetkilométernyi területet megszerezve. Egyenesen Raqqa felé tolják a vad ütemben fogyatkozó hordát.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.