Szíria

Moszkvában vendégeskedik Irán külügyminisztere. Ma délben nyilatkozva elmondta, hogy Oroszország légiereje a jövőben használhatja az iráni LÉTESÍTMÉNYEKET a szíriai terrorbandák elleni háborúban. “Ez nem jelenti azt, hogy orosz bázissá válna Irán, de a terrorizmus elleni kiváló együttműködésünk lehetővé teszi létesítményeink használatát az orosz légierő egységei számára”-nyilatkozta az iráni külügyminiszter.Genfben megbeszélést tartott a szíriai béketárgyalásokon részt vevő orosz és szír küldöttség. Bashar Jaafari Szíria ENSZ-képviselője tegnap este találkozott Gennagyij Gatyilov és Szergej Versinyin orosz delegáltakkal, és egyeztették álláspontjaikat.
Nasr al-Hariri, a szíriai “Nagy Tárgyalási Bizottság” nevű latortömörülés főtárgyalója Asszad elnök azonnali távozását követelte amikor randizott az ENSZ Főtitkár-helyettes különmegbízottjával, Remzivel. Hariri arról nem beszélt, hogy mi lesz akkor, ha Asszad mégsem megy?
Talán jobbnak látta hallgatni a további fejleményekről a frontesemények tükrében, és annak tudatában, hogy a jelek szerint Izrael kissé be lett fenyítve Oroszország által a legutóbbi csínytevése okán, és már a Netanjahu-Libermann hiénakettős is visszafogta magát. Legalábbis a cselekedetek szintén-és eddig!
A csatatéri helyzet se nagyon erősíti a Nagy Tárgyalási Bizottság főtárgyalójának pozícióit. Követelését pedig még kevésbé.
Hama tartomány északi-északkeleti részén egyre kockázatosabb martalóc életvitelt folytatni. De már a déli végeken is ráérzett a martalócpecsenye ízére a kormányhadsereg. Állítólag az an-Nuszra bandának nem ízlett a kóstoló.
Északon-északkeleten pedig kimondottan rosszra fordult az Al-Kaida franchise bandák sorsa. Égből-földről kapják az áldást:
A kormányerők az általuk ellenőrzött és stratégiai fontosságúnak mondott Mhardeh várostól délre indítottak támadást Ma’arzaf irányába, és ezzel a Tahrir Al-Sham latorszerveződés hátába kerültek.

Damaszkusz északkeleti Jobar kerületében ma beleerősített a szír kormányhadsereg és a légierő a Genfben főtárgyalgató Hariri által képviselt bűnbandák ellen. Nem éppen erősítve a főtárgyaló úr alkupozícióit.
Palmürától északnyugatra bezuhant a kalifátusisták védelme. Vad vágtában menekülnek már a Jirah-gázmezőkről is, be a biztonságosabbnak vélt hegyek közé.

A kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) főparancsnoka Nasser Haj Mansour ma közölte: információi szerint az amerikaiak a minap a Tabqa város mellett a kalifátusistáktól elbitorolt légibázissal kívánják helyettesíteni a törökországi Incirlik helyett. No ez egy érdekes elhatározás. Tekintettel arra, hogy ez a bázis Szíria területén van. És hát ebből még “haragszomrád” is lehet!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Lehet, hogy korán “mentek haza” az orosz hadihajók egy része a Földközi tengerről ?

  Izrael sunyít…… mi is az érdeke ?

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwi_85b-hPrSAhXpPZoKHc0nDHQQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fria.ru%2Fpolitics%2F20170328%2F1490944114.html&usg=AFQjCNGeMYV-ye24WDa7Dt4heNHNOHNcjw Mivel nincs “Donbasz ” hír itt küldöm. D.Peszkov Luganszki látogatásával kapcsolatos komentárja. Peszkov saját bevallása szerint álitólag Luganszkból származik .

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  A D. Peszkov Luganszkba való látogatása,illetve onnan való telefonálása SZ. B. U.-s kacsa. “UTKA” az oroszul KACSA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.