Szíria

Komoly gondban van az Iszlám Állam nevű rémszervezet. Büdzséjük annyira leürült, hogy már nem tudják kifizetni zsoldosaik bérét sem. Lassan minden bevételi forrása elapad. Az ISIS fénykorában napi 826 millió-1,4 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett az olaj- és műkincs-kereskedelemből, valamint a helyi üzletek sarcolgatásából. Most pedig őrlődik csak a technika is, és már éklécelésre sincs pénz. Allah ugyan hitük szerint hatalmas, de csak önmagában az még kevés. Dollárocskát adni nem tud, a fohász meg nem segít!

Pláne nem segít csak a fohász az orosz légierő és szír kormánycsapatok felkészültebb egységei ellen.
Hama tartomány északi részén a kormányerők Al-Sakhir és Al-Qaramita térségében csapdát állítottak a Harakat Ahrar Al-Sham (an-Nuszra leánycég) bűnbandának. Az meg belesétált. Az utolsó szálig kiirtották őket. Két igen magas rangú hadúrral egyetemben.
Merthogy most Szíriában Hama-tartomány északi-északkeleti részén zajlanak a jelentősebb dolgok.

Aleppo-tartomány délkeleti részén a Maskanah-fennsíkon zajlik már a rémkalifátus pribékegységeinek megsemmisítése. Vélhetőleg még a mai nap folyamán kipucolják őket a Jirah-légibázisról is, és ezzel szinte szabad a pálya a szír kormányerők előtt Raqqa irányába.
Raqqa környékén pedig nagy a kurd-amerikai tanácstalanság a hogyan tovább kérdésében. A kalifátusisták keményen kitartanak, támadni kockázatos, de a szír kormánycsapatok ha nekilódulnak, napok alatt ott lesznek Raqqánál. Akkor pedig még nagyobb lesz a kérdőjel. A Tabqa-gát áll ugyan, ám bizonyos részei igencsak cudar állapotban vannak.
Rosszul áll a rémkalifátus szénája Deir ez-Zornál. A katlan amibe csak tolják be a pribékjeiket-falja őket számolatlanul. Levegőből-földről csak a pusztulás vár rájuk. A Palmüra környékéről menekülő kollégáikra sem számíthatnak, mert azokat az orosz-szír légipáros semmisíti meg még útközben.
Irán és Katar megegyeztek, hogy az Idlib kormányzóság két városából-Al-Fou’aa és Kafraya-valamint Damaszkusz-tartomány két városából-Madaya és az Al-Zabadani-evakulják a martalócbandákat (!)-Katarba. A bűnbandákat menedzselő arab latorállam befogadja pátyoltjait.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Denebor szerint:

  Tisztelt Admin!

  “Irán és Katar megegyeztek, hogy az Idlib kormányzóság két városából-Al-Fou’aa és Kafraya-valamint Damaszkusz-tartomány két városából-Madaya és az Al-Zabadani-evakuálják a martalócbandákat (!)-Katarba. A bűnbandákat menedzselő arab latorállam befogadja pátyoltjait.”

  Legyen szíves, fogalmazza újra a fent leírtakat, mert ez így nem stimmel.
  Al-Fou’aa és Kafraya kormánypárti városok, Madaya-ban és Al-Zabadani-ban pedig martalócbandák vannak. Talán a két utóbbi városból evakuálják a pátyoltjait (“a biológiai hulladékot”) Katarba.

  • Fergeteg szerint:

   Igaz. Erről szól a hír, bár a két másik településről sem Katarba szállítják a szunnita fegyvereseket és családjaikat, hanem az Idleb és Dzsarablusz városok körüli, terroristák által uralt területekre:
   bbc.com/news/world-middle-east-39426162
   Az első kettőről a síita lakosságot viszik Damaszkuszba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.