Útálják a népek a döbrögista hordát!

A döbrögistákat utasítja el a legtöbb magyar választó

A választók 30 százaléka számára a Fidesz a legellenszenvesebb párt – derül ki az Iránytű Intézetnek a Magyar Nemzet részére készített felméréséből. A kutatás szerint a Fideszt az MSZP és a DK követi 14-14 százalékkal, a Jobbikot pedig 11 százaléknyian utasítják el. A felmérés során csak egy pártot lehetett megjelölni, tehát az, hogy például a Fideszt a megkérdezettek 30 százaléka elutasítja, nem azt jelenti, hogy a fennmaradó 70 százalék elégedett a kormánypárttal.
A fideszes szavazók közül a legtöbben (29 százalék) a DK-t utasítják el leginkább, majd a sorban az MSZP (26 százalék) és a Jobbik (16 százalék) következik. A kormánypárt híveinek Jobbikkal szembeni „toleranciája” nem kölcsönös, a Jobbik szavazóinak 52 százaléka ugyanis a Fidesz–KDNP-t, 13-13 százaléka pedig az MSZP-t, illetve a DK-t nevezte meg legellenszenvesebb pártként. A szocialista szavazók 69 százaléka a kormánypártokat, 18 százaléka a Jobbikot utasítja el leginkább.
A kutatás kitért a bizonytalan szavazókra is, a relatív többség (42 százalék) a Fidesz–KDNP-t utasítja el első helyen.

A másodlagos pártpreferenciákat tekintve az LMP áll a legjobban, a legtöbben ugyanis (10 százalék) a zöldpártra voksolnának, ha kedvencükön kívül még egy pártra szavazhatnának. Az LMP-n kívül a Jobbik rendelkezik még nagyobb tartalékkal, Vona Gáborékat 9 százalék nevezte meg második helyen.
Meglepő módon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) futott be a harmadik helyre, és a Momentum is felkerült a térképre 4 százalékkal. A legtöbb pártnak egyébként vannak tartalékai, de egyik sem emelkedik ki igazán a mezőnyből. Minden ötödik választónak kizárólagos a pártpreferenciája, azaz nem szavazna másodsorban senkire.
A Fidesz–KDNP szavazóinak 39 százaléka sem tudott megnevezni olyan pártot, amelyikre szívesen szavazna még, 22 százaléka a Jobbikra voksolna másodsorban, 12 százaléka az LMP-re, 8 százaléka a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra, 11 százaléka pedig bizonytalan a másodlagos preferenciáját illetően. A Jobbik szavazóinak 30 százaléka nem szavazna másik pártra, 22 százaléka az LMP-t, 16 százaléka a kormánypártokat támogatná másodsorban, 11 százaléka pedig bizonytalan a másodlagos preferenciáját illetően. Az MSZP-szimpatizánsok 31 százaléka a Gyurcsány-pártot, 18 százaléka a Jobbikot, 14 százaléka az Együtt – A Korszakváltók Pártját, 12 százaléka az MKKP-t, 8 százaléka az LMP-t, 4 százaléka a Momentumot támogatná másodsorban.
A választók többsége (52 százaléka) szerint a Jobbiknak több szavazója lenne egy jövő vasárnapi választáson, mint egy baloldali pártokból álló összefogásnak. Jelentős (30 százalékos) viszont az ellentábor aránya is, azaz a baloldali pártok erő felmutatásával behozhatják lemaradásukat – áll az Iránytű elemzésében.
(mno)
Bal-Rad komm: Ki érti ezt? A döbrögista hordáz útálják legtöbben! Kb. ugyanannyian voksolnak rájuk, és mégis ez a bűnbanda a legerősebb.
Viszont itt is kiütközik a mindegyiket útálók táborában a többségi döbrögista undor.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Útálják a népek a döbrögista hordát! bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Nem érnek semmit ezek a felmérések.
  Egy nem várt esemény, közvetlenül választás elött, nagyon átrendezi a térképet.
  (pl. egy kis “kedveskedés” a nyugdíjasoknak, vagy egy “gorombaság” az EU részéről, vagy egy minket éríntő háborús helyzet…..)

  Ami szomorít, hogy a Magyar Munkáspártot mégcsak név szerint sem tartják említésre méltónak….. (hosszú idő óta, és minden kutatásra szakosodott intézmény….)
  Nyílván ennek is vannak okai…

 2. Jakócs Gábor szerint:

  Petymegnek:a viszonylagos alacsony ismertségünkről leginkább az összes kapitalista médium és maga a kapitalizmus bennünket démonizáló politikája tehet!Persze igazuk is van ,mi nem fogadjuk el a tőkés társadalmat a fejlődés csúcsának,hanem pont a fordítottját bizonyítjuk politikai meggyőződésünkkel és céljainkkal:le a lopás társadalmával és helyette ismét el kell kezdeni az új közösségi társadalom építését!Más párt ezt nem akarja ,ő kap lehetőséget az önreklámozásra!Nos ,ezért alacsony viszonylag az ismertségünk!

  • tilla szerint:

   “Más párt ezt nem akarja ,ő kap lehetőséget az önreklámozásra!Nos ,ezért alacsony viszonylag az ismertségünk!”

   Talán igazad van, de az is lehet, hogy tévedsz. Mi van ha egyszerűen az emberek nagy része, félti a magántulajdonát, ezért kapitalista és ezért akar inkább kapitalizmust ? 🙂

   • szigony szerint:

    Az a probléma, hogy az emberek nagy tömege egyszerűen buta ! Nem ismeri a szocialista-kommunista eszméket, arról csak azt véli tudni amit az ellenség kommunikál – reggeltől estig !

    Még a kommunizmusban IS mindenkinek lehet magánvagyona, azt senki nem akarja ‘ elkommunizálni ‘ ! Azok a termelési eszközök, mely egy állam gazdaságát – manapság hazánkban ilyen nincs, vagy meghatározatlan mértékű – alapvetően határozzák meg csak az össznemzeti !

    Mivel manapság – igazolásaként 1989- nek (!) – a média egyoldalúan nyomja az igét, így az újabb generációk csak igen lassan döbbennek rá az igazságra, és sokakat elvakít a minden médiából megismerhető – bár a Föld lakosságához mérten igen kis számú – milliárdosok fényűzése, abban a hitben élve, hogy mindenki ilyen körülmény közt élhetne !

    A valóság a nyomor, és éhhalál nagy tömegben….

   • vitorla123 szerint:

    Igazad van a magyarok többsége kulák-zsidó mentalitásu. Csakhogy sem az Európai Unióba,sem a modern társadalomba ez nem illeszthető be.Egyszerűen arról van szó,hogy ez maga a megsemmisülését jelenti a modern világba.A nyugatiak kifosztják a kulákokat és a magyar zsidókat is.Mert a “nagyhal megeszi a kicsit!”Ma 7 emberé a világ vagyonának fele.Vele akarnak erősködni.? Nyul a farkassal? Összefogással,modern iparral és mezőgazdasággal lehet szembeszálni velük.Akkora vagy nagyobb tőkével mint nekik van.De ez magántulajdon alapján nem lehetséges.Az egész hatékonyságáról nem is beszélve.Csak példa valaki feltette.8,2 millió sertés volt a 80-AS ÉVEKBE AZ ORSZÁGBA.ROSKADOZOTT A PULT A DISZNÓHÚSTÓL ÉS SORBA ÁLLTUNK ÉRTE.MA 3.2 MILLIÓ DISZNÓ VAN AZ ORSZÁGBA ÉS A SERTÉSHÚS ELADHATATLAN VAGY NAGYON KEVÉS A VÁSÁRLÓ.SZÓVAL FORRÁSA— NYELŐJE. MUTATJA ,HOGY NINCS RÁ FIZETŐKÉPES KERESLET,PEDIG SOK AZ ÉHEZŐ MAGYAR EMBER IS.

   • vitorla123 szerint:

    Ez igy van.Félti a magántulajdonát.Kulák tempó.Csak a modern huszonegyedik századi technológiába nem fér bele.Lehetetlen gazdaságosan működtetni.Ezért tökre KELL HOGY MENNYEN MINDEGYIK!
    Ez a történelem parancsa,ha felismerik,ha nem.Ha nem ismerik fel éhen döglenek,vagy előbb vagy utóbb!
    Éljen Thürmer Gyula a munkavállalók vezére.Ő képviseli a kivezető utat.Vesszen a magyar cionista fasiszta rendszer.

  • hiteles szerint:

   ez nem így van. Nagyon sokan ismerik, de nem kérnek belőle. Az emberek nem akarnak újra olyan Kádárista rendszeert, ahol az ország a népé, – mondták, de még kérdezned sem volt szabad.
   Új valami kell, de nincs értelmiségedetek.

   • petymeg szerint:

    Mit akarsz tudni most azt kérdezhetsz amit akarsz,legfeljebb ha nem jót kérdezel ferde szemmel néznek rád és akkor olcsón megusztad!

    • vitorla123 szerint:

     Ezért kell szobrot állítani Budapesten Sztálinnak és Kádárnak!Hogy az 5 órás munkaidővel és a korszerű technológiával jólétet lehessen teremteni.Kuláktempóval nem fog menni.Nem mehet!

 3. zls-179 szerint:

  Igaza van T hiteles,mindig valami új kell mert semmi, de semmi se állandó!Olyan valami új kell ami lehetőséget teremt, minden olyan emberi lény számára aki akar,és még egyszer akar boldogulni az életben!!!A képességekre nem térek ki, mert aki akar az bármit megtanul, és aki akar az bármit megtanít amit tud!!!

  • vitorla123 szerint:

   MEGINT NEM MEGY ÁT AMIT ÍROK!

   • vitorla123 szerint:

    Azért nincs igazatok mert a Marxizmus tudomány.Mint a fizika. El kell dönteni mit akarunk éhesen,nyomorogva pofázni,a nyugatiak igényeit a saját kárunkra kiszolgáli,vagy jól élni az ország gazdasági erőforrásait kihasználi. Persze tény kérdése ,hogy ebbe benne van a “KUSS!” is.Mert fizikában sem a vélemény számít mert az 1 V az egy V akár ki méri meg.Az 1 forint az egy forint akárki fizeti meg.A többi mese.Bosszúálló Zsidó mese.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.