Ami Döbrögisztánban elképzelhetetlen!

Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával házi őrizetbe helyezte egy moszkvai bíróság Mihail Novikovot, a szentpétervári Ermitázs igazgatóhelyettesét – közölte a törvényszék szóvivője.

Az intézkedést az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kérésére hozták meg. Kedden kihallgatták az igazgatóhelyettes fiát, Artyom Novikovot is, aki a kulturális minisztérium beruházási és helyreállítási osztályának vezetője.
Több médium az ifjabb Novikov őrizetbe vételéről számolt be, de ezt a tárca szerdán cáfolta. A Interfax hírügynökség és a szentpétervári Fontanka hírportál értesülése szerint a világhírű szentpétervári múzeum helyettes vezetőjének ügye összefügg az úgynevezett restaurációbotránnyal, amelynek fő gyanúsítottja Grigorij Pirumov, a kulturális tárca volt miniszterhelyettese.
A TASZSZ hírügynökség ezzel szemben úgy értesült, hogy a két eset nem áll kapcsolatban egymással. A Kommerszant úgy tudja, hogy a Novikovokat az Ermitázs raktárkapacitásainak építésével kapcsolatban vonták kérdőre, amely a 2015-ben megkötött beruházási szerződés értelmében 3,667 milliárd rubelbe (több mint 18 milliárd forintba) kerül.
Az orosz kulturális tárca 2016 elején került a figyelem központjába, amikor kiderült, hogy megdézsmálták több történelmi emlékmű, mindenekelőtt a Pszkov közelében lévő izborszki erőd helyreállítására szánt büdzsét. Pirumov mellett letartóztatták Borisz Mazo osztályvezetőt – akinek szervezeti egységét most az ifjabb Novikov vezeti – és két munkatársát.
A gyanúsítottak, akik között több építőipari cég vezetője is szerepel, a hatóságok szerint csak az erőd restaurálására szánt pénzből 186 millió rubelt (mintegy 930 millió forintot) tulajdonítottak el.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Na ez az, ami Döbrögisztánban elképzelhetetlen!
Az utóbbi napokban a honi és a nyugati fősodratúak tele vannak a Navalnyij szervezte oroszországi “korrupcióellenes” demonstrációk DEMOKRATA ÉS DEMOKRÁCIA ELLENES híreivel. A történéseket “Putyin-ellenes” éllel fölruházva!
Ami csak részben igaz! Valóban Putyin-ellenesek, és csak látszólag korrupcióellenesek!
Csakhát ezek a tudósítások rendre kifelejtenek valamit. Oroszországot adminisztratíve a Medvegyev kormány irányítja. Az államfő-Vlagyimir Putyin-“directe” ebben nem vesz részt. Vannak kizárólagos jogkörei, de ezeket többnyire csak a kül-és a védelempolitika esetében gyakorolja. Néha van olyan, hog az “asztalra csap”! Ilyen az Oroszországban kétség kívül meglévő korrupció!
Nyugaton-de még Oroszországban is-sokan az államigazgatást az államfő személyével és ténykedéséável azonosítják, és meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy ez a hiedelem terjedjen. Oroszországban most Navalnyij ez elsősorban, a nyugati féltekén pedig MÁSOK!
PEDIG EZ ALAPVETŐEN MEGTÉVESZTÉS, ÉS SZÁNDÉKOS MEGTÉVESZTÉSE A KÖZVÉLEMÉNYNEK!
Mindettől függetlenül: elképzelhető-e Döbrögisztánban, hogy valamely udvaronc síbolás miatt bilincs kattanjon az elkövető kezén! Mondjuk a Farkas Flóri csuklóján!
Aligha képzelhető el! Hiszen ha ilyesmi megtörténne, a DÖBRÖGISTA RENDSZER HULLANA SZÉT AZONNAL!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ami Döbrögisztánban elképzelhetetlen! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Na miért nem megy át?

 2. vitorla123 szerint:

  c) A munkások és alkalmazottak száma, amely 1930-ban 14 millió 530 000 volt, 1933-ra 21 millió 883 000-re nőtt, mégpedig a fizikai munkát végző személyek száma ez idő alatt 9 millió 489 000-ről 13 millió 797 000-re, a nagyipar munkásainak száma, a közlekedésügy munkásait is beleszámítva, 5 millió 79 000-ről 6 millió 882 000-re, a mezőgazdasági munkások száma 1 millió 426 000-ről 2 millió 519 000-re, a kereskedelemben dolgozó munkások és alkalmazottak száma pedig 814 000-ről 1 millió 497 000-re emelkedett.
  d) A munkások és alkalmazottak munkabéralapja, amely 1930-ban 13 milliárd 597 millió rubelt tett, 1933-ban 34 milliárd 280 millió rubelre nőtt.
  e) Az ipari munkások átlagos évi munkabére 1930-tól, amikor 991 rubelnak felelt meg, 1933-ig 1519 rubelra emelkedett.
  f) A\munkások és alkalmazottak szociális biztosítási alapja, mely 1930-ban 1 milliárd 810 millió rubelt tett, 1933-ban 4 milliárd 610 millió rubelra emelkedett.
  g) Az egész földfeletti ipar áttért a 7 órás munkanapra.
  h) Az állam, hogy a parasztokat segítse, 2860 gép- és traktorállomást szervezett számukra, 2 milliárd rubel befektetéssel.
  i) Az állam segítségére volt a parasztoknak a kolhozoknak nyújtott 1 milliárd 600 millió rubel összeg hitel formájában.
  j) Az állam a parasztoknak vetőmag- és élelemkölcsön révén segítséget nyújtott, mégpedig a beszámolóban tárgyalt időszak alatt 262 millió púd gabona erejéig.
  k) Az állam segítette a szegényebb parasztokat adózási és biztosítási kedvezmények formájában, 370 millió rubel erejéig.
  Ezt Sztálin mondta 1933-ban a kongresszuson

  • vitorla123 szerint:

   Lényeg a g pont!
   7 óra munkaidő az egész földfeletti iparban dolgozók számára..Úgy sejtem,hogy a bánya és a kohászat 6 óra volt kb 100 éve.Még jó,hogy ellenségei voltak a náciknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.