Ilosvától-Kijevig

A kórosan sovány kijevi büdzsé segélykiáltásai nem igazán hatották meg az IMF-döntnökeit. Mint Maradék-Ukrajna utolsó mentsvára, nem mondhatni hogy rohamtempóban igyekeznek a valcmani kincstár feltöltésével. Viszont megigérték, hogy április harmadikán áttekintik a helyzetet.

Amihelyzet addig aligha fog javulni. Kiváltképp úgy, hogy a londoni döntőbíróság verdiktben mondta ki: a valcmani birodalomköteles megfizetni járulékaival együtt Oroszországnak három milliárd amerikai dollárt.
Ezt az összeget még a Janukovics éra utolső heteiben kapta Ukrajna a Nagy Testvértől. Kijev több esetben is kijelentette, hogy nem fizet! (Nincs is miből!) Viszont az IMF ítészei dönthetnek ám úgy is, hogy a beigért és esedékes egymilliárd dolárt talán mégsem kéne folyósítani a kijevi kincstárnak.
A kárpátaljai Ilosva (Irsava) helyi főnöksége döntést hozott! Fel kell újítani az egyébként még akár festői szépségűnek is mondható városka főútját.
“Zseniális” megoldáshoz folyamodtak. A legendásan kátyús ukrajnai úthelyzet a hagyományos módon nem javítható. Pénz hiányában. Ám valamit tenni kell legalább a főúttal.
Az elhatározást tett követte. A mostanra igencsak viharvertté vált, utoljára 1998-ban leterített aszfaltréteget egyszerűen fölmarták. Amit az 1959-ben lerakott macskakőre kentek rá.
Alig két nap alatt végeztek a “felújítással”.
A hír hallatán megérdeklődtük ilosvai ismeretségünktól az eredményt.
“A gumisok meg a karosszériások már készülnek!”-hangzott a sejtelmes válasz.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ilosvától-Kijevig bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  “Kiváltképp úgy, hogy a londoni döntőbíróság verdiktben mondta ki: a valcmani birodalomköteles megfizetni járulékaival együtt Oroszországnak három milliárd amerikai dollárt.”

  Azért nem ezt mondták ki.

  http://www.reuters.com/article/us-ukraine-russia-eurobonds-finmin-idUSKBN17014E?il=0

  Az ügyben eljáró brit bíróság a megelőző eljárásban áprilisig adott haladékot Ukrajnának arra, hogy érdemi bizonyítékokkal támassza alá, miért nem akar fizetni. Ha erre nem kerül sor a kitűzött határidőig, lefolytatják a tárgyalást.

  Vagyis majd április végén kitűzik a tárgyalást és szépen végigviszik első meg másodfokon és lesznek úgynevezett jogi beavatkozók meg fellebbezések, akár új bíróság stb. Szóval sajna a puccsistáknak nem kell egyenlőre fizetni. Mire oda eljutnak, remélem csak eljutnak egyszer, az majd sajnos elég sokára lesz.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. Realista ! Bizony a bírósagokon isten malmai nagyon lassan őrölnek. Addig amig kimondják a verdiktet, talán két,vagy három generáció,ha nem négy lassacskán lemozsolódik,aztán meg a kutya sem fog arra emlékezni,hogy tulajdonképen miért is pereskedik, szerintem az adós fog ebben az egészben jól járni. Szerintem az oroszoknak sokkal radikálisab módszerekhez kellene folyamodnia, hogy a pénzét maradéktalanul visszakapja.

 2. zls-179 szerint:

  T realista, csak e ne felejtse:Az idő múlik, a becsület pedig fogy vagy lehet soha nem is volt!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. zls 179 ! Kinek a becsülete fogy ? A brit bíróság, avagy a Galíciaiaknak a “becsületére” gondol ?!

 3. Sneider Imre szerint:

  Hát, igen szépen néz ki a főút, de hát végtére is már igen régen épült. Szép hullámos, kátyús. Pont olyan állapotú mint a híres magyar M1 autópálya Budaörs – Tatabánya közötti szakasza, aminek a javítási technológiája abszolút egyedül álló, jelesül, a szarrá ment szakaszokon nem az úthibákat javítják, hanem a sebességhatárt vitték le 100 km/h-ra. Bravó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.