Rettenetes leltár!-még rettenetesebb jövőkép!

A júdáspénzek nélkül összeomlott volna a magyar gazdaság

Az uniós támogatások tartották a víz felett a magyar gazdaságot az első, 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban – írja a Napi.hu.

A 2004-es uniós csatlakozás után indított első teljes uniós támogatástól az ország gazdaságának modernizálását, kedvező társadalmi változásokat, az életszínvonal és életminőség javulását vártak. A kitűzött célokból szinte semmi nem teljesült, a 14 ezer milliárd forintnyi támogatás arra volt elég, hogy a magyar gazdaságot a víz felszíne felett tartsa, de érdemi változásokra már kevés volt, azok nem megfelelő felhasználása miatt.
Így Magyarország felzárkózása lelassult, sőt visszájára is fordult – ez derül ki abból a tanulmányból, amit Miniszterelnökség felkérésére KPMG Tanácsadó Kft. és a GKI Gazdaságkutató Zrt. készített a 2007 és 2013 közötti európai uniós támogatási programokról.
A magyar gazdaság 2006 és 2015 között mindössze 4,6 százalékos gazdasági növekedést produkált, ám ha nem lettek volna uniós források, 1,8 százalékkal csökkent volna a GDP ebben az időszakban – derül ki a tanulmányból. A jelentést a Miniszterelnökség publikálta, igaz csak azt követően, hogy az uniós forrásokról tartott vitanap véget ért a parlamentben.
A lakossági fogyasztás a vizsgált időszakban 5,3 százalékkal csökkent, uniós források nélkül 11 százalékkal esett volna vissza. A legkomolyabb függés a beruházásoknál tapasztalható: a befektetések az uniós pénzdömping ellenére is csak 2,8 százalékkal nőttek, enélkül viszont 31,3 százalék lenne a visszaesés.
A magyar gazdaság kóros függése az uniós támogatásoktól közismert, ám ez az adat drámai módon hívja fel a figyelmet erre a tényre.
A GKI-KPMG páros vizsgálta a foglalkoztatási és versenyképességi hatásokat is: a 2007 és 2013 közötti időszakban a foglalkoztatás 280 ezer fővel emelkedett, uniós támogatások nélkül ez csak 105 ezer fős bővülésre lett volna elegendő. Ezzel párhuzamosan Magyarország versenyképessége jelentősen romlott a régiós országokhoz képet: míg 2006-ban a World Economic Forum felmérése szerint a 12 csoportból álló versenyképességi listán Magyarország 7 csoportban az első vagy a második helyen szerepelt, addig 2016-ban 10 csoportban az utolsó helyen állunk.
Gyurcsány és Orbán felelőssége
A versenyképesség romlása részben független az uniós források felhasználásától, ám azok célja éppen a versenyképesség növelése, az uniós átlaghoz való felzárkózás lett volna. Ebből a szempontból teljes kudarc a 2007-2013 közötti uniós ciklus, amely egyaránt felelőssége a programokat meghirdető Gyurcsány-kormánynak, illetve az uniós programokat 2010-ben újraíró Orbán-kormánynak.
A tanulmány is utal rá, de felvetődik a kérdés, hogy a támogatások sokszor erőltettet voluntarista felhasználása, elosztása megfelelő helyen van-e a kormányzati szervek kezében, vagy érdemesebb lenne új megoldásokat keresni.
A magyar GDP a támogatások ellenére lassabban nőtt, mint a visegrádi országok gazdasága – vagyis a régióhoz képest is nőtt a lemaradás, ugyanakkor rámutat arra is, hogy a magyar gazdaság függősége a legnagyobb az uniós forrásoktól. 2006 előtt eladósodásból finanszírozta az ország a fejlesztéseket, 2007-től viszont szinte kizárólag uniós forrásokból. Ez a folyamat tart jelenleg is, ami viszont arra figyelmeztet, hogy 2014-2020-as ciklus kifutásával a magyar gazdaság egyetlen motorja leáll, új húzóerő pedig még nem látható.
(atv)
Bal-Rad komm: Kérjük Önöket, hogy a “MAGYAR GAZDASÁG” jelzőszerkezetet szigorúan idézőjelben kezeljék. Hiszen ez a felmérés is csak azt az eddigi állításunkat erősíti, hogy magyar gazdaság-mint olyan-NEM LÉTEZIK!
A rendszerváltást követően a 2004-es uniós csatlakozásig SZABAD PRÉDÁVÁ TETTÉK HAZÁNKAT!
A csatlakozásunkat követően még három esztendeig AZ EU-SZABAD PRÉDÁJA LETTÜNK!
2007-től 2020-ig nagyjából 28-30 ezer milliárd forintnyi júdáspénzt (lízingdíjat) fizetett/fizet az EU a Magyar Népköztársaságért.
13 éves futamidő alatt!
A LEGJOBB ESETBEN IS ÖSSZESEN 97 MILLIÁRD EURONYI ÖSSZEGET! KEVESEBBET, MINT ÉVI 7,5 MILLIÁRD EUROT!
A Magyar Népköztársaság külső adóssága a rendszerváltáskor 20 milliárd USA dollár volt, kb. 16 milliárd euro. Közkedvelt kifejezéssel élve az akkori GDP 3 százaléka!
Az akkori GDP-hez viszonyított adósság valamovel több mint hatszorosáért, azaz kb. a GDP 19 százalékáért kótyavetyélték el az országot!
KÖZBEN AZ “AKKORI” ÁLLAMADÓSSÁG HATSZOROSÁRA NŐTT! Kb. annyival, mint amennyi júdáspénz a rablóelit karmai közé került!
HIHETETLEN!!!
“…2006 előtt eladósodásból finanszírozta az ország a fejlesztéseket, 2007-től viszont szinte kizárólag uniós forrásokból. Ez a folyamat tart jelenleg is, ami viszont arra figyelmeztet, hogy 2014-2020-as ciklus kifutásával a magyar gazdaság egyetlen motorja leáll, új húzóerő pedig még nem látható.”
KI MER ITT MÉG “MAGYAR GAZDASÁGRÓL” BESZÉLNI?
Anélkül pedig nincs jövő sem!
KI MER ITT MÉG “CSAK” POLITIKAI FELELŐSSÉGRŐL BESZÉLNI?
Ami itt történt, arra nincs is megfelelő fogalom!
Kéretik politikai bűnbandáink jövőre vonatkozó igérgetéseit szebb jövőről, fellendülésről, színvonalas egészségügyről, oktatásról szociális ellátásról stb. ennek a mateknak a tükrében kezelni! Kéretik továbbá azt a rohadt szocializmust, meg a büdöskommunistákat is ennek a mateknak az alapján megitélni! 
Ha pedig valaki kételkedik benne, számoljon utána!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Rettenetes leltár!-még rettenetesebb jövőkép! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Balázs szerint:

  Igazad van.

 2. SaLa szerint:

  Szocializmust! Népköztársaságot! Éljen Kádár János emléke örökké!

 3. lacii szerint:

  Az egész egy nagy hülyeség.
  A baj ott van, hogy nem fizetik meg a melóst.
  Dolgozhat a Magyar látástól mikulásig akkor sem fog megfelelni a statisztikáknak ,grafikonoknak és a szakértők bohóckodásainak.
  Ezt így van kitalálva.
  A rabszolgaság és a nép butítása az első .de már nem sokáig.
  Azért mondok egy biztatót.
  Egy biztató.
  További szép napot mindenkinek.

  • vitorla123 szerint:

   Egyszerű!Szavazz a Munkáspártra és jelöltjeire. Thürmer Gyulára a munkavállalók vezérére.Megoldja a gondunkat!Ez ennyire egyszerű.Azonnal vége a bosszúálló zsidók rémuralmának és a kulákok bohóckodásának

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.