Szíria

A török armada egyelőre befejezte az “Eufráteszi Pajzs” a “szabad szírekkel” közös buliját Észak-Szíriában.

Ezzel a hírrel örvendeztette meg tegnap a Szíriába vezényelt török katonák családjait-hozzátartozóit Binali Yildirim török miniszterelnök az NTV török hírtelevízióban.
A tavaly augusztusban nagy garral indított hadművelet lényege valójában az volt, hogy a kurd erők ne tudjanak átjutni az Eufráteszen nyugat felé, mivel attól tartottak, hogy autonóm területet alakítanánk ki a török határ mentén.
Csakhogy az ankarai maffia armadája is megrekedt félúton Raqqa felé. Most ott téblábolnak tehetetlenül, mert velük szemben nem a kurd milíciák, hanem orosz békefenntartók tanyáznak. A Medve bajszát megcimbálniuk pedig egészségügy kockázatot jelent. Nem is kicsit.
Úgyhogy a raqqai bevonulás egyelőre ködbe vesző álom, bár nem tettek még le róla végleg.
Várhatóan Rex Tillerson amerikai külügyér ma erről az álomról is tárgyalni fog Kardigan maffiafőnökkel Ankarában. Egyelőre abban sincs köztük egyetértés, hogy kinek kellene visszafoglalnia Rakkát a rémkalifátustól. Csak abban, hogy jó lenne ha VALAKI ezt megtenné, (de nem ők!) aztán ez a VALAKI szépen hódolattal átadná nekik.
Genfben Gennagyij Gatyilov orosz külügyminiszter-helyettes arról beszélt, hogy a genfi konferencia addig fog zajlani, amíg teljes mértékben el nem érik azon Szíria teljes területi integritását és szuverenitását. A kormányzati hatalom kérdésének eldöntése pedig a szír népre tartozik.
Gatyilov főnöke-Szergej Lavrov-pedig amiatt zúgolódott egy tegnapi interjújában amit a “National Interest” című amerikai magazinnak adott, hogy az an-Nuszra banda állandó névváltoztatgatásai csak arra valók, hogy a kitartóik és megbízóik tovább tudjanak mesterkedni nagy tervük-a törvényes szír kormány megbuktatásán.
Lavrov ebben az interjúban az USA szemére hányta, hogy az orosz légierő szíriai megjelenéséig az amerikaiak nem igen macerálták az ISIS-t, az an-Nuszrát meg még annyira sem!
“Az an-Nuszra már kétszer is nevet változtatott, de maradtak ugyanazok a fnanszírozók!”-dohogott az orosz külügyminiszter, aki biztosította a világot arról, hogy Oroszország ezt nem nézi jó szemmel!
Az persze egy dolog, hogy a Medve nem nézi jó szemmel a szíriai latorfeszelgéseket. Lényegesebb, hogy tesz is ezek ellen a feszelgések ellen.
Hama tartományban tegnap 110 bevetésben irtották az an-Nuszra franchies bandák állományát, míg a földön a szír kormányhadsereg tette ugyanezt.
Arzeh városából ki is pusztítottáka hordát Ameen al-Biori zsiványvezérrel egyetemben.

A dzsihadista fenevad lelkén számtalan gyilkosság és sk. lefejezés szárad.
Khattab városa a következő programpont a kormányerők műsorfüzetében.
Deir ez-Zornál minden készen álla végső leszámolásra. A kormánycsapatok felkészültek, és jelentések szerint már csak a támadási parancsra várnak. Az pedig bármely pillanatban bekövetkezhet, mert a Deir Hafer és Maskanah fennsíkokon jól alakulnak a dolgok.

Idlib tartomány Al-Fou’aa és Kafraya, valamint Damaszkusz kormányzóság Madaya és Al-Zabadani sííta martalócai már alig várják, hogy végre evakuálják őket az iráni-katari egyezség alapján.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Pozsony 907 szerint:

    Nagy port nem kavartak, átestek a saját lábukon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.