Döbrögisztáni abszurd

A lúgos orvosért imádkoznak a zugligeti hívek

Közös imádságot szerveznek a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián családjáért a Zugligeti Szent Család Egyházközösség tagjai. A plébános szerint magánügy, ki és miért imádkozik.

Ami nem Isten, az semmi és semminek is kell tartani. Ez a mottószerű mondat fogadja a látogatót a Zugligeti Szent Család Egyházközösség internetes oldalán, ahol egyebek mellett megtudhatjuk, hogy a közösség a Szarvas Gábor úti templom felépítésének százéves évfordulójára készül. Az viszont már csak a közösség tagjainak Facebook-bejegyzéseiből derül ki, hogy közös imádságot szerveznek Bene Krisztián családjáért, az erről szóló felhívást a lúgos orvosként elhíresült férfi édesanyja is megosztotta.
Rács mögött az orvos
Bene Krisztiánt kedden este őrizetbe vették, a Kúria helyet adott az ügyészség indítványának és elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A bíróság szerint Bene 2013-ban megtámadta volt szerelmét, elkábította, majd nemi szervét lúggal öntötte le. Miután fennállt a veszélye annak, hogy a nő belehal a sérülésekbe, ezért a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója másodfokon kilenc év fegyházbüntetést kapott, orvosi hivatásától pedig örökre eltiltották. Közfelháborodást és általános értetlenséget váltott ki, hogy egy ilyen súlyos ítélet után miképp sétálhatott ki a bíróságról.
Gyámolítsák az elesetteket!
A férfi áldozata, Renner Erika döbbenten reagált tegnapi megkeresésünkkor a mise hírére.
– Imádkoznak a Bene családért? Persze, értem én, valahol ők is áldozatok. De katolikus emberként úgy gondolom, hogy a vallás alapvetően az elesetteket, az áldozatokat gyámolítja. Értem ki imádkozik?– tette fel a költői kérdést Erika, aki hozzátette: támadója keddi letartóztatása megnyugvással tölti el. Önmagában a kilencéves ítélet nem jelentett számára sokat, hiszen azt látta, hogy utána Bene megint szabadon távozhat a bíróságról. Mint mondja: kedden viszont a helyére billent az igazságszolgáltatás.
Továbbra is bíznak az ártatlanságában
A Bors szerette volna meghallgatni Bene Krisztián hozzátartozóit is, felvettük a kapcsolatot a doktor sajtóügyeit intéző férfival, ám a család lapzártánkig nem reagált. Pedig Bene új barátnője igen vehemensen védi kedvesét internetes bejegyzé­seiben. Homályos utalásokat tesz, például egy ilyet: „Besúgókat találtunk telefonszámokkal, elsikkasztott rendőrségi infókkal”. Bene letartóztatásakor pedig ezt írta: „Előzetes letartóztatásba helyezték Krisztiánt, azt az embert, aki ÁRTATLAN, aki nem menekült el… Üzenem, hogy ne felejtsék el, hogy van viszont szabadon egy közveszélyes ember, aki továbbra is nőket fog meggyalázni, mert kényszere van rá, és jót röhög a markában”.
Ne kutakodjon!
A Bors utolérte a Zugligeti Szent Család Egyházközösség plébánosát, arról érdeklődtünk, hogy miért érzik fontosnak, hogy a Bene családért imádkozzanak. Rosszkedvében találtuk az atyát, aki rövid beszélgetés után bontotta a vonalat. – Ez egy magánügy, hogy ki és miért imádkozik. Ne kutakodjon, ne érdeklődjön, mert ez a vallásszabadságba ütközik! – mondta emelt hangon, mielőtt letette a telefont.
(bors)
Bal-Rad komm: Ez az eset azért elég jól példázza, hogy milyen erkölcsi és morális mélységbe süllyedt A MAGYAR NÉP!
Itt van ez a Mikola-rokon orvos, aki az ügyészség szerint…-és a bíróság ezért elitélte. Nem prejudikáció történt, hanem egy végigjárt jogi út MAJDNEM LEGVÉGÉN modja ki a bíróság, hogy a vádlott bűnös. (Nyilvánvaló, hogy az pedig az ellenkezőjét bizonygatja!-még ha nem is természetes a bizonyítottság miatt.)
-At itélet hírére föllázad a döbrögista alom! “Mi az hogy a csorda egyik egyedét elitélik? Hiszen ROKON!”
Miséznek egy középszerű, köztörvényes bűnözőért! Aki közülük való! CSAK AZÉRT!
Lecsúszott ez a nép olyan morális mélységekbe, hogy innen fölkapaszkodni már szinte lehetetlen. A dolog pedig azért rémisztő, mert ennek a népnek kellene a széthullott, romokban lévő országot MAJDAN megkezdeni újból felépíteni!
Ezzel a néppel? Amelynek egy jó része hóhérait/kifosztóit isteníti, és ha kell ölni képes védelmükben?! Egy másik része pedig kést köszörül, baltát fen, kötelen fon, mert bosszúra szomjazik?!
Ezt a népet olyan mértékben szembefordították egymással lélek és tudatmérgező politikai gonosztevőink, hogy félő: EZ A NÉP MÁR CSAK ÖNMAGÁNAK KÉPES ÁRTANI, DE ÖNMAGÁN SEGÍTENI SOHA!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztáni abszurd bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Hun szerint:

    A Magyarság még soha nem volt ilyen reménytelen helyzetbe.

  2. Fergeteg szerint:

    Az EU nem kedvez a népeknek. Ott leginkább egyféle identitás támogatott, és az az “európai”. Ez a nem is olyan távoli céljuk. Lehet tartozni ezen belül milliónyi kisebb-nagyobb, különféle alapokon szerveződő csoporthoz, és amíg – bár a törekvések miatt már egyre inkább csak a nevükben, később talán abban sem jelzett – nemzetállamok megtűrten léteznek, egyes kisebbségekhez is (feltéve, ha azok elismerése nem sérti a legerősebb hatalmi érdekeket), de a népi-nemzeti hovatartozást a háborútól való beteges rettegés miatt “nem illik” túlságosan hangsúlyozni. Minden más szólam ideiglenes politikai sikerek miatt, és csak részben megfoghatóan van bevetve, amíg az országok irányvonala szempontjából mérvadó csoportok – a számukra realizálható bőséges haszon miatt – ragaszkodnak egy megreformálhatatlan, alapjaiban nemzetpusztító konglomerátumhoz való tartozáshoz. Persze az emberek többsége ezt nem érzékeli, nekik a csatolt előnyök és a napi ingerek miatt inkább pozitív képük van az Unióról, és döntően városlakóként egyre kevésbé találni köztük olyan közös dolgokat, amelyek az egyazon néphez való tartozást erősítenék. A politikai tömörüléseknek még érdekük is a megosztottság mélyítése, új törésvonalak létrehozása a rövid és közép távú eredmények miatt. Az embereket érő információk számos helyről és iszonyúan megnövelt mennyiségben érkeznek, nincs tiszta iránymutatás, nincs egység. Már-már oda jutunk, hogy csak magyar nyelven beszélő, egymásra acsarkodó közösségek népesítik be a Kárpát-medencét és a világ szórványait. De ez nem egyedi eset. Máshol sem feltétlenül jobb, viszont ahol több a múltbeli, máig ható eredményű közös siker (elsősorban a volt, és még jelenleg iskvázi gyarmattartó országokra gondolok), ott azért a nemzeti büszkeség az EU “áldásos” hatásai ellenére elég széles körben megmaradt. Bár már az is átalakulóban van, és az utolsó próbálkozások zajlanak a folyamatok visszafordítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.