Donbassz

 

 

 

Közel kétéves szünet után csütörtökön negyedik alkalommal ült össze Brüsszelben a NATO-Oroszország Tanács.

Maradék-Ukrajna ügyében az álláspontok gyökeresen eltérőek. A donbasszi biztonsági helyzet továbbra is komoly aggodalomra ad okot, az erőszakos cselekmények újra felerősödtek. Az elmúlt hónapokban mindkét harcoló fél számtalan esetben sértette meg a tűzszüneti megállapodást, nem riadtak visszal a tiltott nehézfegyverek használatától sem. A minszki megállapodást végre kell hajtani annak érdekében, hogy tovább lehessen lépni a rendezés felé.
Stoltenberg hangsúlyozta a katonai szövetség kiállását Maradék-Ukrajna önállósága és területi integritása mellett. A NATO sem most, sem a jövőben nem fogja elismerni a donbasszi területek feletti orosz igényt és elítéli a Krím jogellenes és törvénytelen bekebelezését-tájékoztatta a népeket a NATO-latorszövetslg főtitkára, Stoltenberg. Azt kifelejtette, hogy Oroszország nem formál igényt Donbasszra, a Krím pedig-ha rosszindulatúak akarunk lenni-egy “add vissza a babaruhát!”-akció keretében TÉRT VISSZA A MINDENKORI ANYAORSZÁGHOZ! Éppen a NATO-latorszövetség feszelgése miatt.
Van még hátra néhány óra a Minszkben tető alá hozott legeslegeslegújabb tűzszünet holnap 00-óra 00-perci életbe lépéséig. Tegnap és mára virradó éjjel maximálisan igyekezett is kihasználni a valcmanista ordashad a rendelkezésére álló időt. Régen látott “hatékonysággal” működött a latortüzérség.
Frunze falucska lakói már kezdik megszokni a harmadik napja immár állandósult ágyúzást.
Irmino is (LNR) újra ostromprogram lett martalócéknál. Tegnap délelőtt nyolc házat bombáztak szét Valcman latortüzérei.
Sztahanov lakóinak “CSAK” a megsűrűsödött latorgránát-zápor jelent további gondokat.
Jaszinovatajában már igencsak hozzászoktak a helyiek az állandó latorostromhoz, de amit tegnap kaptak, az a “legszebb időket” is fülülmúló volt. Két helyi civil-egy házaspár-bele is halt az esztelen pusztításba.

Donyeck Petrovszkij kerületében egy civil halt meg, egy 91 éves asszony életveszélyesen megsebesült a latorgránátok becsapódásakor.
Avgyejevkában ismét bepróbálkozott az “Ajdar” horda. Éppen tíz martalócuk került le a kijevi zsoldlistáról végleg.
A donyecki “délvidék” sincs a latortüzérség “kímélőslistáján”! Dokucsajevszk, Kominternovo, Szahanka környéke non-stop ágyúzás alatt van.
A Szvetlodarszk-íven Troickoje mellett az LNR-DNR határon két-tegnapelőtt frissen érkezett-martalóc adta ki a páráját. Alig volt idejük megmelegedni. De a rövid idő alatt ez tökéletesen sikerült nekik.
Stoltenberg latorszövetségi főtitkár mintha valós információhiányban szenvedne!

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Még hozzátenném,hogy a NATO – Stoltemberg- igencsak “nehezményezi” Oroszországnak azt a lépését, hogy elismerte a Donbaszi, Luganszki utleveleket, a rúbel használatát,és a Donyeckiek, Luganszkiak munka válalási engedélyezését Ooszország területén .

 2. zls-179 szerint:

  Stoltenberg egy majom aki készségesen makog a gazdi nevében,ha majd ráunnak küldenek érte egy taxit,meg kap egy kitöltött csekket!

 3. petymeg szerint:

  Vajon mit csinál az eBESZ a rengeteg fotóval/filmmel?
  Kétszáz évre titkositja?

 4. Próféta szerint:

  Közben meg haladnak az amerikai hadi szerelvények Magyarországon át a keleti irányba…
  Mint például az imént is az éj leple alatt… Győr-Budapest vágányon..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.