Szíria

“Washington prioritása többé nem az, hogy itt ücsörögjünk és Asszad elmozdításán törjük a fejünket” – mondta tegnap Nikki Haley az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete.

“Asszad elnök jövőjéről a szíreknek kell dönteniük, és Washington immár mindenképpen politikai megoldást szeretne a konfliktus lezárásához. Ennek érdekében pedig kész együttműködni Törökországgal is.”
Ankarában nagyjából hasonló dolgot mondott főnöke-Rex Tillerson is.

A Genfben tárgyaló-martalócbandákat képviselő-Nagy Tárgyalási Bizottság tagja-Farah Al-Atassi-társulatának mély csalódottságát és elkeseredettségét fejezte ki Washington “cserbenhagyó” magatartása miatt. A “művésznő” könnyeivel küszködve bizonygatta, hogy ők nem ilyen elbánást érdemelnek a szövetségestől.
Törökország irtózatos botrányt kíván kavarni egy fényképfelvétel miatt. A fotón Andrej Volkov vezérőrnagy látható. A tábornok a török határ menti észak-szíriai kurd területekre bevonult orosz békefenntató kontinges parancsnoka.

Az orosz genyeral Afrin városában újságírókat tájékoztatott feladaikról. Közben a törökök kiszúrták, hogy zubbonyán a “terrorista YPG” jelzése van! Holott az ő legfőbb ellenségük pontosan a kurd YPG!

Az ankarai maffia tajtékzik! A török külügybe bekérették Szergej Panov ügyvivőt, és kiverték a hisztit. Az udvari lakájmédia harmadik napja halálhörög.
Az ankarai maffia nem kis bosszúságára pedig megszólalt a Szíriai Demokratikus Erők táborába tartozó kurd Demokratikus Társadalmi Mozgalom elnöke, Ahmad Sheikho. Az RT orosz hírtelevíziónak elmondta, hogy nem tartanak igényt a Raqqa elleni támadás kivitelezése során a török közreműködésre. Még ha nagyon be akarnának is szállni a Raqqa kalifátusistái elleni mókába!-akkor sem. Törökország inkább harcol ellenünk, mint az ISIS-ellen!

Hama tartomány északi részén hihetetlen mérvű latopusztulás volt tegnap. A szír kormányhadsereg “Tigris” speciális egysége és az orosz légierő csapásai alatt tucatszám hullottak a dzsihadisták.

A tegnap megindított kormányoffenzíva észki irányba nyomul. Csak ma reggel alig kétórányi küszködés árán, hirtelen hat településről-Khattab, Zawr Al-Maslaq, Zawr Al-Jadeed, Soubein, Al-Majdal, és Al-Shayr-pusztították ki a dzsihadistákat, és nincs megállás.
Aleppo nyugati, Al-Zahra’a ipri negyede ellen indítottak ma támadást a dzsihadista martalócbandák. A harcok még folynak, de úgy tűnik, hogy a kormánycsapatok megtörték a támadást.
Észak-Latakia tartomány hegyvidéki latorvárát, a Jisr Al-Shughour városában lévő Hay’at Tahrir Al-Sham martalóchorda főhadiszállását “kaliberezte” meg tegnap délután a Földközi-tengerről egy orosz cirkáló. Afféle büntetés volt ez a minapi rendbontásaik miatt. Abba is maradt a latorfeszelgés azonnal.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “Az ankarai maffia tajtékzik! ”
  Én a helyükben inkább csak érzelemmentesen bejelentettem volna, hogy Andrej Volkov vezérőrnagy is felkerült a likvidálandó terroristák török listájára.

 2. Ficko szerint:

  A törökök rájöttek hogy ez nem az ő háborújuk Szíria ellenében !
  Ők is csak golyófogók !
  Szíriát már elosztották ,a törökök kimaradtak belőle !
  Aggódjanak inkább ami az országon belül fog történni velük !

  • Gonda István szerint:

   “Szíriát már elosztották…”
   Szerintetek, ki melyik részt kapja belőle?

 3. Fergeteg szerint:

  A szokásos eljárást ragadták ki, és csináltak a bolhából elefántot. Ugyanezt egyébként az amerikaiak is megtették. Mindkettőnek fontosabb a kurd YPG, mint a töröknek, akit frusztrál a felemás eredményt mutató észak-szíriai művelet részsikere, mert sokkal többet akart, de a szarka farka nem bírta.
  Beismerni meg a szultán kampánya miatt most nem lehet.

 4. szigony szerint:

  Szép lassan kitisztul a szíriai mátrix, mivel a suttyomban támogatást élvezőknek már az utánpótlása nem olyan olajozottan halad. A korábban szájkaratézók – az egyeztetések során, és azon felül IS – már nem bíznak az ISIS győzelmében, így leálltak a támogatásukkal.

  Még a legális választás során megválasztott vezető eltávolítása sem igény többé…

  Ha a realitás alapján kezdenének (?) a tárgyalások során politizálni, még az Európát elárasztó menekültek sem adnának annyi témát a közéletnek a továbbiakban. Ha megindulhatna – fegyverkezés helyett – az újjáépítés a térségben kialakulhatna egy konszolidált Közel-Kelet IS …..

  Akkor – talán – hazánkban IS elkezdhető lenne egy országépítés a jelenlegi marakodásokon, kerítésépítéseken túl…

 5. aaa szerint:

  Nem ez a vezérőrnagy halt meg mostanában ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.