A valcmanisták még nem állnak készen…

“Az ukrán fegyveres erők nem tapasztaltak harci cselekményeket az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai “Luhanszki Népköztársaság” erői részéről – közölte az ukrán hadsereg Luhanszk nevű egységének szóvivője, Dmitrij Csalij.”-írja az MTI.

A jelentés igaz lehet atekintetben, hogy a népköztársaságiak nem lőttek/lőnek VISSZA! Így viszont Csalijnak remek füle lehet, hogy az ő gránátjáaik robbanását fölismeri, vagy biztos információi voltak afelől, hogy a robbanások azok az általuk kilőtt gránátok robbanásai.
Merthogy voltak/vannak robbanások, bár kétség kívül jóval gyérebbek mint mondjuk tegnap.
Donyeckre ez az állítás sem igaz! Sőt! Ott addig merészkedett a valcmanista ordashorda, hogy helyi idő szerint délelőtt háromnegyed-tizenkettőkor ismét tüzérségi tűz alá vették a “jeles” donyecki szivattyútelepet”, majd később rohamra indultak ellene.
A DNR egységei az ostromkísérletet visszaverték, viszon a korábbi támadások okozta károk kijavításán dolgozó helyreállító brigádokat evakuálni kellett.
Ismét áll a teljes üzem.
Az EBESZ azóta is a helyszinen kóricál, bár a martalócok megüzenték nekik: “ők még nem készültek fel teljesen a tűzszünet betartására!”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A valcmanisták még nem állnak készen… bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Feltételezem, hogy a tisztelt bal-rad olvasók egy pillanatig IS elhitték, vagy elhiszik,hogy az uki-galíciaiak egy pillanatig is be fogják tartani a tűzszünetet. Eddig sem tartottak be egyet sem, pedig már egy jópár-rengeteg, ki vol hiedetve, anyi volt nekik,mint a süketnek a jóreggelt, vagy a falra hányt borsó, a továbiakban IS ez lesz. Még ön sem hiszi el t. Admin, de hát az olvasókat tájékoztatni kel. KIS mise, NAGY mise, NEM LESZ BELŐLE SEMMI SE ! Meddig lehetséges a DNR, LNR, és Oroszország türelmi húrján citerázni ? Gondolom addig jár a korsó a kútra, amig el nem törik. Lehet,hogy nemsokájra ez is bekövetkezik ?! Akkor aztán isten kegyelmezzen a Kijevi juntának. Eddig is túlsok van már a rovásukon, csak még eddig nem csordult túl a türelem pohara ! Milyen mély is lehet az a türelem pohár?

  • tilla szerint:

   Szerintem elég mély lehet az a türelmi pohár. Mégpedig azért, mert oroszországnak nem olyan erős érdeke, hogy konfrontálódjon egy ukrán belháború miatt. Elég problémája van Putyinnak a belső ellenzékkel és a stratégiai szíriával. ukrajnáról már régen lemondtak, a kisebb bajuk is nagyobb annál, hogy erőteljesen bele akarnának szólni. Gyakorlatilag a stratégia szempontből jelentősebb krímet megszerezték, a többi meg az ukránok dolga. nem?

   • fater szerint:

    Olyan ostoba vagy, hogy téged mutogatni kéne.

    • tilla szerint:

     Igazad van én is azt mondom fater, hogy TERMIN8ATOR részéről ostobaság az oroszoktól elvárni, hogy konfrontálódjanak ukrajnával, hiszen még a két tagköztársaságot sem ismerik el hivatalosan, ráadásul Putyin megmondta, hogy nem érdekük, hogy ukrajnából ki váljanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.