Donbassz

 

 

 

A tegnap Mariupolban fölrobbantott Alekszandr Haraberjus SZBU körzetvezető ezredes testvér régen vágyott trófeaként került “VALAKI” terítékére. Komoly irodalma van már a szörnyeteg Donbasszban elkövetett rémtetteinek. A legújabb kötetet a kitikkasztott zsiványfőnök cselekedeteiről Andrej Pincsuk a DNR egykori “belügyminisztere” írta. Saját bevallása szerint is csak egy elnagyolt összefoglaló ez a nemes egyszerűséggel csak a “Hóhér” szakmai becenévvel találóan elnevezett Haraberjus sk. véghezvitt rémtetteiről.

Egyébiránt már 2015-ben beígérték neki a rövidéletűséget. Ezért a fenevad nem is házban, hanem egy luxusjachton tanyázott Mariupol szigorúan őrzütt egyik “mellékkikötőjében”!

Bár Donbasszban tagadják hogy a népköztársaságiak keze benne lenne a szörnyeteg elpusztításában, most alighanem hihetünk Lucenko kijevi “főügyész” első reakciójának: “a szakadárok vaútak!”
Néhány órával a legeslegeslegújabb donbasszi tűzszünet kitörése előtt inkább a latortüzérségi ágyúzás fokozódott.
A Jaszinovataja-elágazásra, Minyeralnoje és Jakovlenyka falvakat, és a Trudovszka-bányatelepet valamint Donyeck Kijev-és Petrovszkij kerületét és a repülőteret kezdte régen tapasztalt hevességgel ágyúzni a valcmanista latortüzérség.
Valamivel este 10 előtt Marinykában próbálkozott meg áttöréssel a népköztársaságiak állásai ellen a martalóchad. Hajnali négykor csitult le a helyzet.
Este kilenckor kezdték 152 milliméteres lövegekkel ágyúzni a latrok az LNR-területén lévő Bahmutka-szakaszt Szcsasztyjéból.
Aztán ráköszöntött Donbasszra 2017 április elseje. 00-óra 00 perce. Életbe lépett a Minszkben kialkudott legeslegeslegújabb tűzszünet. Ami-a még előtte elkezdett ostromokat nem számítva-a jelentések szerint egy óra húsz percen keresztül ki is tartott.
Éjjel egy óra húsz perckor az LNR illetékességi területén lévő Kalinovkát kezdte először “csak” aknavetőzni a valcmani ordashad, majd indultak a rakétagránátok. (Nem Grad, csak “vállas” gránátvetőkből.)
Ma reggel Debalcevo népköztársasági állásait kezdték ágyúzni. Dokucsajevszk sem a csendességtől hangos ma reggel.
De a népköztársaságiakat sem kell félteni. Ők is vad “barkácsgradozással” és 152-es tarackokkal zajongtak. Bár korántsem ártó szándékkal. Szvagyba-lakodalom donbasszi módra!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Sőt mi több ! Tegnap már a Mariupoli SZ.B.U- parancsnokság úgymond “semleges és aprólékos kivizsgálást igért”, és BOSSZUT LIHEGET a merénylet elkövetőivel szemben. Körülbelől ennek az eredménye az, ami a fentebbi szövegben elhangzott.

  2. petymeg szerint:

    Az van ,hogy még ha be is akarnák tartatni a regulárisokkal talán de az önkéntesekkel biztos nem tudják véghez vinni!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.