Szíria

A Fehér Ház szóvivője szerint az Egyesült Államoknak el kell fogadnia a politikai realitásokat Szíriában.
Szokásos napi sajtókonferenciáján Sean Spicer leszögezte, hogy Bassár el-Aszad szíriai államfő sorsáról a szíriai népnek kell döntenie, a jelenlegi amerikai kormányzat – az előző elnök, Barack Obama vezette adminisztráció politikájától eltérően – nem tartja fontosnak Aszad elmozdítását.

Hogy ennek a hírnek a hatására-vagy más okból?-az ankarai maffia elrendelte a Szíriával közös határán felrántandó fal kivitelezési munkálatainak fölpörgetését.

Az elkészülte után 911 km. hosszú védműből még csak kb. 200 km-nyi hosszúságban meredezik az ég felé az igazán imponáló-igaz nem okos, de valószínűleg hatékony, és a mi csodaGYODA létesítményünknél fajlagosan jóval olcsőbb-Török Fal, de mától immár kilenc helyen serénykednek a fölhúzásán.
A frontokon nem falakat építenek a felek, hanem hadakoznak egymással. Bár a helyesebb kifejezés inkább az, hogy zajlik a genfi tárgyalási forduló damaszkuszi tárgyalási pozícióinak megerősítése.
Észak-Hama tartományban a “Tigrisek” és az orosz légierő az an-Nuszra bandától elragadta a területeik 75 százalékát. A tegnapi nap különösen gyászos eredménnyel végződött a banditák számra. Legalább kétszáz latoregyed pusztult bele a kormányerők offenzívájába. No meg egy csomó technikájuk.

СРОЧНО: «Тигры» и ВКС РФ освободили от «Аль-Каиды» 75% районов на севере Хамы, уничтожив сотни боевиков (ВИДЕО, КАРТА) | Русская весна

SÜRGŐS: „Tigrisek” és videokonferencia RF által kiadott „Al-Kaida” 75% -a északi területek Hama, megölve több száz militáns (videókártya) |  orosz tavasz

Ma reggel a térségből közel 400 martalóc, és mintegy 1100 családtagjuk emigrált autóbuszokon Idlib tartomány részükre fenntartott területeire. Az onnan tegnap Katarba menekített latrok helyére.
Deir ez-Zor környékén nagy a hadsereg mozgolódása. Teljes az “útzár” Raqqa irányába, és megnövekedett a kormányerők rohamkedve. Ez pedig a jelentések szerint sok szépet és jót nem jelent a kalifátusisták számára.
Ha pedig bebukják Deir ez-Zort, már csak Raqqa következhet.
Aleppotól nyugati-északnyugati irányba súlyos harcokba keveredett a kormányhadsereg az ilyen-olyan dzsihadista bűnbandákkal. Állóháború alakult ki, amelynek kimozdítása érdekében az orosz-szír légipáros ma reggeltől akciózgatni kezdett.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    ….. Sean Spicer, hogy Basssar-el -Assad álamfő sorsáról a szíriai népnek kel döntenie…..El sem tudom hinni,ezt a kijelentést ! Énnekem anyira hihetetlennek tünik,hogy valamilyen csalafintaságot sejtek e mögött, mivel az Amerikánusék mást mondanak és megint másat cselekszenek. Bizonyára valami gazemberségre készülődnek Asszad elnök, vagy Szíria ellen !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.