“HA EZT MEGTEHETIK VELETEK, MEG IS ÉRDEMLITEK!”

Milliókat kereshet és a költségeit is elszámolhatja a külüggyel Orbán Felcsútra akkreditált nagykövete

Ma vagy holnap, ki tudja azt már, lenne 90 éves Puskás Öcsi, aki bár több mint 10 éve halott, de a nevéből máig jól meg lehet élni.

“-Bors: Jár érte honorárium?
-Szöllősi György: Ha hiszi, ha nem, fogalmam sincs, de szerintem nem jár.”
A magyar futballban példátlan módon pártállástól és politikai szimpátiától függetlenül egységes megítélésű, aka. közutálatot kivívó, arrogáns és pénzéhes törtető ezt bírta nyilatkozni a bulvárlapnak, miután Szijjártó miniszter felterjesztésére Áder elnök kinevezte rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek.
Az ember, aki megírta, milyen sanyarú állapotok uralkodtak 2009-ben a Debrecen BL-meccse alatt a VIP-sátorban. Persze csak azután, hogy az UEFA kérte, váltsák le, mint press officert. És persze a meccs alatt. Amiről úgy tudósított, hogy saját bevallása szerint se látta.
Valamint az ember, aki szerint a magyar futball állapotáért a kommunisták, és persze elsősorban Gyurcsány a felelős. Miközben az Aranycsapatért a klebelsbergi ifjúság- és sportpolitikát illeti a köszönet, azaz a Horthy-éráé az érdem.
Aki a Honvéd-szurkolókkal levetette a Puskás nevét tartalmazó molinójukat, mert hogy a név jogvédett.
A Honvéd-szurkolókkal. Jogvédett. (Azaz inkább az övé, magáé Szöllősié.)
Viszont jól tudott helyezkedni. Amikor Nemzeti Sporttól mennie kell, az akkor még ellenzékben lévő vezérhez szerződött, mint a PA sajtófőnöke, és azóta is töretlenül lojális.
Orbán házi sportújságírója igazi álláshalmozó. Miután Mészáros Lőrinc átvette a Nemzeti Sportot, azonnal kinevezték főszerkesztőnek. Amikor korábban távoznia kellett a laptól, Orbán, azaz Mészáros megvette neki a FourFourTwo magyar mutációját. Amikor a Puskás Akadémián nem akartak már vele dolgozni mint kommunikációs vezetővel, akkor Orbán Mészárossal megcsináltatta neki az ún. Puskás Intézetet.
Az utóbbi csak csak egy szimpla kifizetőhely volt, elszámolási tétel. Mert mindeközben a Puskás-hagyatékot és -licencdíjakat kezelő cég kisebbségi tulajdonosa és ügyvezetője.
Vajon mennyire életszerű, hogy valaki úgy vállal el egy megbízást, hogy nem tudja, mit várnak el tőle, és nem tudja, mit adnak érte.
-Azt Szijjártó elmondta, hogy mit vár el: Szöllősi csinálja ugyanazt, mint eddig.
-Csak ehhez most már a Külügy- és Külgazdasági Minisztérium “minden támogatást megad”.
Hivatalos állományba kerül, rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként kormánytisztviselő lesz. A magyar jog pedig nem ismeri az ingyen dolgozó kormánytisztviselő fogalmát. Aki ingyen dolgozik, azt tiszteletbeli konzulnak nevezik, annak – elvben – nem jár más, csak a diplomataútlevél.
Illetve nem ismeri a külképviselet nélküli rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét sem. Ez a titulus úgy hangzik, mintha tényleg valami rendkívüli és esetleges dologról lenne szó, pedig ez a hivatalos megnevezése Magyarország rendes, külképviseleteket vezető nagyköveteinek.
Nem példátlan, hogy az Orbán-kormány diplomáciai státusszal pluszjuttatást ad egyes tisztviselőinek. Ilyet kapott például Bienerth Gusztáv, az úszószövetség mai elnöke, turisztikai kormánybiztos, aki az olimpiai ügyek lobbistájaként lett rendkívüli és meghatalmazott nagykövet.
Az biztos, hogy jár neki diplomataútlevél + utazási költségtérítés + reprezentációs keret. Nem lesz olyan problémája, hogy kénytelen cikket íratni Gyárfás Tamásról, mert a volt úszóelnök, mint a vizes vébé költségvetésének kezelője nem adott neki 5 millió forintot a Sportcsillagok Gálája nevű protokollrendezvényre.
Továbbá jár neki fizetés is. Egy nagykövet járandósága a külszolgálati törvény szerint egy minisztériumi osztályvezető fizetésének (420-700 ezer forint) a 4-5-szöröse. A szorzót állomáshelytől függően állapítják meg. Azaz egy nagykövet fizetése valahol 1,6 és 3,5 millió forint között van havonta.
Plusz ingyen utazik, szállás, ellátás, perjegy. Továbbá ott van még a diplomataútlevél, ami mentesít a csomagátvizsgálás alól, ami – Puskásék korára gondolva – megint csak lehetőséget ad 1-2 dologra.
Az kérdés persze, hogy Szöllősi hova lesz akkreditálva. Lehet, hogy rendelkezési állományba, lehet, hogy a FIFÁ-hoz, ha már olyan remek intejút készített a minap Blatterrel, a korrupció miatt megbukott korábbi elnökkel.
Avagy az is lehet, hogy Felcsútra.
Tehát Szöllősi ugyanazt csinálja majd, mint eddig, csak kap havonta néhány millió közpénzt. Azaz a hasznot megtartja, a költségeit kifizetteti az állammal.
Azaz: VELÜNK! Illetve bocs. A MI PÉNZÜNKBŐL!
(b1)
Bal-Rad komm: Nem titok ez!-napi szinten “értekezünk” orosz “kollégákkal”! Akik nem nagyon értik ennek a történetnek a lényegét. Jónéhányuk között akadtak olyanok is, akik hallottak Puskásról-erről a szélhámos hazaárulóról-akit bár nem keveset keresett életében, mégis “pompázatos szociális temetésen”, közpénzből kellett eltüntetni.
Ám a “Puskás rendkívüli és meghatalmazott nagykövet” sztori hallatán a mai napig nevetnek, és azt gondolják, hogy csak bolondok napi tréfa. Sokadik bizonygatás után volt egy megjegyzés: “HA EZT MEGTEHETIK VELETEK, MEG IS ÉRDEMLITEK!”
Lehet egy ilyen véleménnyel vitatkozni?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“HA EZT MEGTEHETIK VELETEK, MEG IS ÉRDEMLITEK!” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. hiteles szerint:

  Puskás a mostani hivatalos festés szerint adakozó, jószivű volt. Ez nem igaz, mert csak magára szórta a pénzt, állandó pénzzavarban volt, már a szomszédainak is tartozott – erre hazajött. Mi történt? lakást kapott és gyorsan a 12 -k közé tették, havi 500 ezer nettó ellátással. A felesége hangosan ettől többet követelt.
  Viszont az orosz kollégák mit szólnak, hogy letartoztatják Moszkvában azt, aki kimeri tenni a netre azt a videót, ami bizonyítja a Putyin miniszterelnökének sikkasztását 70 milliárd Rubel, vagyis 380 milliárd forint mértékben.
  Nálunk az Mszp (Gyurcsány elvitt 870 millió dollárt Szingapúrba, ez ma 2.500 milliárd forint) a legnagyobb tolvaj, utána jön a fidesz, mert most hatalmon van, a gonosz Jobbik, meg csak szeretne hatalmat kapni, hogy Ők is lophassanak.
  De mind csak gyenge kezdők az oroszokhoz képest (Putyin 40 milliárd $, Most Medvegyev 1,3 milliárd$, stb……)
  Egy dolog azonos mindben: egyszármazásúak..

 2. hiteles szerint:

  Nem lehet.

 3. hiteles szerint:

  Puskás a mostani hivatalos festés szerint adakozó, jószivű volt. Ez nem igaz, mert csak magára szórta a pénzt, állandó pénzzavarban volt, már a szomszédainak is tartozott – erre hazajött. Mi történt? lakást kapott és gyorsan a 12 -k közé tették, havi 500 ezer nettó ellátással. A felesége hangosan ettől többet követelt.
  Viszont az orosz kollégák mit szólnak, hogy letartoztatják Moszkvában azt, aki kimeri tenni a netre azt a videót, ami bizonyítja a Putyin miniszterelnökének sikkasztását 70 milliárd Rubel, vagyis 380 milliárd forint mértékben.

  • tilla szerint:

   ” Ez nem igaz, mert csak magára szórta a pénzt, állandó pénzzavarban volt, már a szomszédainak is tartozott – erre hazajött”

   Nocsak, előkerült az ember, akinek a Puskás tartozott? 🙂

 4. hiteles szerint:

  Orbán ennek töredékét szedte csak össze

 5. hiteles szerint:

  Nálunk az Mszp (Gyurcsány elvitt 870 millió dollárt Szingapúrba, ez ma 2.500 milliárd forint) a legnagyobb tolvaj, utána jön a fidesz, mert most hatalmon van, a gonosz Jobbik, meg csak szeretne hatalmat kapni, hogy Ők is lophassanak.
  De mind csak gyenge kezdők az oroszokhoz képest (Putyin 40 milliárd $, Most Medvegyev 1,3 milliárd$, stb……)
  Egy dolog azonos mindben: egyszármazásúak !!

 6. hiteles szerint:

  Van téma, melyet nem engednek be ? Nem jelenik meg az írás

 7. Öcsi szerint:

  Ennyi ingyenélő szélhámos gazembert még nem hordott a föld a hátán mint Magyarországon az utóbbi 27 évben.
  És van pofájuk megmagyarázni hogy az bizony nekik jár.
  Dőzsölő önjelölt sportcézárok minden szakágban, mindeközben a távol-keleti küzdősportok klubjai önköltségen működnek ,sokszor megalázott helyzetben.
  Azokat a sportágakat támogatják államilag amiből milliárdokat lehet kilopni.
  Ez az igazi csőcselék akiket egy normális országban elitélnének.

 8. Tarna szerint:

  Orbán rendszere a focistáknak nagyon jó.
  Minap láttam Felsőtárkány új stadionjába érkező MB3-as focistákat új, márkás és drága kocsikkal – amelyek között nem volt 10 milliónál kevesebbet érő kocsi.
  Dúl a foci őrület, szórják a százmilliárdokat, miközben kórházi alapítványok 3000. forintokért kuncsorognak gyermekmentési eszközökért.
  Javaslom a KSH-nak, hogy szíveskedjenek már azt is kiszámolni, hogy mennyibe kerül egy GÓÓÓL?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.