Hibás a vajda kalkulációja?

Orbán és térségbeli társai úgy érzik, Donald Trump elnökké választásával szabad kezet kaptak a civilek, illetve az amerikai demokratákat támogató Soros betámadásához. Ám lehet, hogy tévednek.

A Politico című washingtoni lap emlékeztet rá, hogy Soros ugyan az amerikai belpolitikában egyértelműen a demokrata pártot támogatja, ám eddigi külföldi tevékenységével mindkét oldalon, így a republikánusok is egyetértettek. Az amerikai konzervatívok is támogatták, hogy civil szervezetek erősítsék Kelet- és Közép-Európában a fiatal demokráciákat, és nem bánták, ha civilek az amerikai demokratikus értékeket ismertették meg a helyiekkel.
Erről egészen Trump megválasztásáig konszenzus volt az amerikai politikai fősodorban, az új elnökkel ez az alapvetés kérdőjeleződött meg.
Az üzlet a lényeg
A fentiek miatt gondolja azt az Orbán-kormány, illetve számos más térségbeli politikus, hogy végre szabad kezet kapott a civil- és Soros-ellenes támadáshoz. Ám messze nem biztos, hogy ez így is lesz. Sorosnak vannak üzleti kapcsolatai a Trump-kormány tagjaival, sőt magával a családdal is. Mint azt korábban lapunk is megírta, Trump pénzügyminisztere is dolgozott Sorosnak.
Steven Mnuchin közel két évtizedig a Goldman Sachs befektetési banknál dolgozott. Ezután 2003-ban elvállalta egy Soros által akkor alapított, kockázatos hiteleket felvásárló hedge fund (exkluzív befektetési alap) vezetését. Egy évvel később saját befektetési alapjának létrehozásakor is Soros támogatta. A két üzletember évekkel később, a gazdasági világválság idején is együttműködött egy bank felvásárlásakor.
Sorosnak a Trump családdal is vannak kapcsolatai.
Az amerikai elnök veje, Jared Kushner testvérével, Joshsal együtt 2014-ben alapított egy internetes céget Cadre néven, amely ingatlanbefektetésekkel foglalkozik. Mint arra a Forbes pénzügyi magazin emlékeztet: két évvel később a cégbe 50 millió dollár befektetés érkezett számos forrásból: a Goldman Sachs befektetési banktól, a kínai internetes kereskedő cég, az Alibaba alapítójától, az orosz milliárdos befektető Yuri Milnertől és Soros Györgytől.

Soros György - Fotó: Vörös Szilárd

A magyar származású milliárdos tehát tavaly fektetett be Kushner cégébe. Jared Kushner pedig Donald Trump egyik legbelsőbb bizalmasa és nagyra tartott lánya, Ivanka férje. A kampány során ő volt az, aki képes volt apósát „mérsékelt” és megválasztható keretek között tartani. Az amerikai sajtó a választások után számos portrét közölt Kushnerről, és egyes cikkek szerint egyenesen ő nyerte meg az elnökválasztást Trumpnak.
Kushnerről érdemes tudni, hogy számára nagyon fontos zsidó identitása, Izrael ügye és az antiszemitizmus elleni harc. Kushner ma hivatalos elnöki tanácsadó a Fehér Házban.
(Forrás: vasarnapihirek)
Bal-Rad komm: “…Kushnerről érdemes tudni, hogy számára nagyon fontos zsidó identitása, Izrael ügye és az antiszemitizmus elleni harc…”
-Ezzel nincs is Döbröginek baja, hiszen a minap Máltán PONTOSAN A LIBERÁLIS NYUGAT-EURÓPA MEGVÉDELMEZÉSÉRŐL ÉRTEKEZETT, HIVATKOZVA A MUSZLIM MIGRÁNSÁRADATBAN REJLŐ IGEN KOMOLY ANTISZEMITA POTENCIÁLRA!
Vajdánk azzal kalkulálta el magát, hogy nem ismerte föl: a muszlimok Európába importálásával az Izraelre potenciális veszélyt jelentő dzsihadista erők felhígítása-ritkítása a cél.
Soros nagyon régóta ennek a célnak a megvalósításán ügyeskedik. Részben ennek a célnak lett alárendelve az egykori szocialista országok területeinek megkaparintása is. Dőreség lenne azt gondolni, hogy a milliárdos Soros kizárólag a saját pénzét áldozza erre a célra. Ő jobbára csak a nevét adta némi pénzen túl a történethez. Amely alapvetően egybevág az USA főfő külpolitikai elképzeléseivel. ELNÖKFÜGGETLEN MÓDON!
Trump bohóc IS ugyanezt a közel-keleti és európai külpolitikát viszi tovább. Soros háta mögé bújva. A terv kiagyalói pedig ki is építették a maguk személyi garanciáit az USA mindkét nagy pártjában.
Soros emberéről “…Kushnerről érdemes tudni, hogy…ma hivatalos elnöki tanácsadó a Fehér Házban…”
-Akit Sebastian Gorka-hiába a “bocskaifekete jelmez”-nem tud ellensúlyozni!
Döbrögi stratégiai hibát vétett most a CEU-kapcsán. Egy ellenőrizhetően működő fölforgató centrumot meglehet eltakarít birodalmából. Majd másutt folytatja, és vad dühvel fog rárontani vajdánkra. Trump bohóc áldásával.
Soros egy elaggott vén csirkefogó, aki már régen megérett a kimúlásra! Ha ez bekövetkezik, majd más áll a helyére! Lehet hogy éppen Kushner!
Döbrögi abban tévedett, hogy elhitte: a Gazda új harci ebe őiránta barátságos kis kutyus.
Hát nem az!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hibás a vajda kalkulációja? bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Soros Hitlerhez hasonló módon zsidó világuralmat akar.Ideje felkelni ellne és ellenállást szervezni.Ezért vagyunk mi vörös fasiszták!Ránk sütik,hogy antiszemiták vagyunk.Pedig a munkaadók osztályának az ellenségei vagyunk.Igaz azoknak a többsége zsidó.De ez nem antiszemitizmus.Mert nem vallásfüggő!

 2. rotyibá szerint:

  Hibás a vajda kalkulációja? lehet , de hogy a többi figurának fingja sincs róla..az meg biztos

 3. Fergeteg szerint:

  Fenntartva Admin iránti szimpátiámat, és azt, hogy véleményei sokszor közel állnak, az enyéimhez, ezúttal másként gondolom. Ha a muzulmán radikalizmust (vagy azt, amit Izrael és támogatói annak tartanak) vesszük, Izraelre belülről a palesztinok Hamászhoz, vagy még radikálisabb szervezetekhez – pl. az Iszlám Államhoz (DAIS) – tartozó, vagy azzal szimpatizáló tagjai, csoportjai jelentenék a legnagyobb veszélyt, de palesztinok meglehetősen kis számban érkeznek csak Európába, és Szíriában is elsősorban az ott élő palesztinok kapcsolódtak be a harcokba, egyik vagy másik oldalon. A DAIS ráadásul nem tudott igazán megerősödni Izraelben, ami nem is csoda, hiszen nem Izrael a harcuk terepe. Őket egy erősödő és egyre inkább Irán befolyása alá kerülő Irak, valamint egy erős, az oroszokkal jó viszonyt ápoló, a nyugati és a térségi érdekek egy részével határozottan szembehelyezkedő, Izrael ellenségének számító Szíria végzetes meggyengítése érdekében engedték létrejönni, sőt rejtett és indirekt módon bőséges támogatást is kaptak különféle helyekről. A két országban más terroristákkal együtt csak részsikereket értek el, viszont megindult egy emberáradat, amit kihasználva egyéb országok (Irán, Pakisztán) is igyekeztek megszabadulni a náluk hosszú ideje élő migránsoktól és menekültektől, ázsiai országok lakói (pl. Banglades, Afganisztán) döntöttek úgy, hogy a nehéz helyzet vagy az újra fellángoló konfliktus veszélye miatt elindulnak szerencsét próbálni, illetve Líbia államának megszűnésekor a már régóta torlódó afrikai migráció fokozódott a sokszorosára, ráadásul Algériát Katar szemelte ki, mint földgázt exportáló riválist, arra, hogy destabilizálja, ehhez pedig jól jön a felfokozott afrikai vándorlás egy hatalmas ország nehezen vagy sehogy sem ellenőrizhető sivatagi területein. Egy Soros a migrációban lehetőségeket lát elvei és politikai-üzleti érdekei európai megvalósításához, amerikai partnerei az amerikai befolyás növekedését ill. fenntartását (bár Trump nem jött jól nekik), Izrael vezetése pedig szintén lehetőséget, de elsősorban arra, hogy szövetségeseket szerezzen az iszlám elleni propagandájához (szélsőjobboldali, Izraellel és a zsidókkal jó, vagy legalább semleges viszonyt ápoló pártok), valamint arra bírjon rá európai zsidó szórványokat, hogy egy részük a hangoztatott terrorveszély és antiszemitizmus miatt települjön át Izraelbe. Soros és Izrael jelenlegi vezetésének érdekei az EU-ban nem zárják ki egymást, elég jól megférnek, habár az európai ballib körök minden fórumon igyekeznek biztosítani a zsidókat, hogy nincs félnivalójuk, Trump miatt pedig előtérbe kerülhettek a nagyobb, USA-tól katonai és politikai téren távolodni igyekvő tervek, látván a NATO korábbi, látványos tétlenségét a migránsáradat megfékezésében, illetve Trump köreinek EU-t éppenséggel nem erősítő törekvéseit.
  Izraelre a külső veszélyt – begyében lévő szomszédai sokak érdekében álló felforgatása után – elsősorban a Hezbollah és Irán jelenti (Izrael is veszélyt jelent rájuk), miattuk vicsorog folyamatosan. Ők azonban nem azok közé tartoznak, akik terrorcselekményeket követnek el az EU-ban, és nem is vágynak oda. Izrael a belső területeit meg tudja védeni tőlük, és ők is megvédik magukat Izraeltől, aki a Hezbollah és Irán összetartását szeretné gyengíteni azzal, hogy a szíriai konfliktusba való bevonódása kapcsán növekvő konfliktusokról, érdekellentétekről és hűségbeli változásokról beszél (hazudik?) a Hezbollah szervezeten belül, illetve a Hezbollah és Irán között, míg Iránt a nemzetközi porondon igyekszik támadni és vádolni mindenfélével (nem ritkán alaptalanul).
  A Szíriában tobzódó, gyakran egyenesen külföldről érkező (tehát gyarapodó) szélsőségesekkel Izrael kezelhető, mondhatni segítőkész viszonyt ápol a határai közelében és azon túl is (lebukott tanácsadók), emiatt aztán nem érzem úgy, hogy különösebben veszélyeztetnék. Soros pedig akár az ördöggel is cimborálna, ha az érdekében áll, ez alól Trump tanácsadója sem kivétel. Soros palesztinokat is segít Izrael vezetése ellenében. Nem harapná a Vajda sem régi kitartóját, ha az nem állna Izrael érdekében, amelynek vezető pártjával testvérpárti kapcsolatot ápol a horda. Nehéz elképzelni, hogy Soros és Izrael a migránsok kérdésében összejátszana, inkább arról lehet szó, hogy a két dudás kivételesen megfér az EU csárdájában, mert az mindkettőnek előnyös.

 4. petymeg szerint:

  Fergeteg hozzá szolásához füzném az én meglátásomat.
  Mi van akkor ha látva az erösödő soros gyülöletet/akit egyáltalán nem tartok magyar származásunak/látva,politikai megfontolásból engedéllyel szapulja a vén trottyost,így hóditva a szavazók között?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.