Donbassz

 

 

 

Kárpátalja gubernátora-Gennagyij Moszkal-minden jel szerint sukkal józanabbul és reálisan méri fel a jelent és jövőt Maradék-Ukrajnában, mint mondjuk Döbrögi vajdánk. Vagy a Kijevet bujtogató nyugati farizeusok.

A Luganszk-régióból Kárpátaljára átvezényelt Moszkal rendőrtábornok a kijevi “112 Csatorna” műsorában arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a Krím és Donbassz Maradék-Ukrajna kebelébe való visszaülésre, imigyen válaszolt: “őszintén szólva nem!”
Marko Karlo olasz külpolitikai szakértő még borúsabban itéli meg Maradék-Ukrajna helyzetét, mint a kárpátaljai direktor.
Ő arra a következtetésre jutott, hogy a Valcman által birtokolt helytartóság három részre fog széjjelhullani!-még az idén.
Szergej Nyikita orosz elemző szerint különösen súlyos lesz a folyamat Kárpátalján és Bukovinában.
De nézzük a donbasszi harci helyzetet. Merthogy helyzet van ám! Olyan, amire a legfiatalabb generációmár nem is emlékszik. Legalábbis az LNR fronton!
Ott ugyanis LÉTEZIK A LEGESLEGESLEGÚJABB TŰZSZÜNET! Tényleg!
Íme a legfrissebb hivatalos video-hadijelentés a Luganszki Népköztársaságból:
A Donyecki Népköztársaság határán is majdnem tűzszünet van. A ma reggeli összefoglalóban mindössze 35 latortüzérségi belövést említ Eduard Baszurin az elmúlt éjszaka során, ami ugye már-már idillinek mondható.
Tegnap azért napközben még 17 ház/lakás szét lett lőve.
Bár a jelentés írása közben kapta a Bal-Rad.ru a hírt: Dokucsajevszk momentán komoly latortüzérségi ostrom alatt áll.
Avgyejevkából olyan hírek szivárogtak ki, miszerint az ott fészkelő jobbszektoros martalócok az EBESZ-járműveire hajazó autókkal mozgolódnak. A dolog érdekessége, hogy a hírt maga az EBESZ szivárogtatta ki. Azt is hozzátették, hogy a dolog miatt pecsétes tiltakozó papírt küldtek Kijevbe.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  A minap,talán a mult héten,amikor Máltán volt az összejövetel, álitólag Orbán megbeszélést tartott a csokikirályal, a Kárpátaljasiakkal-i problémáról. A csokikirály “MEGIGÉRTE” Orbánnak, hogy “fogja rendezni”a magyar anyanyelvi problémát. Erre Brenzovics elkezdett ájuldozni az örömtől, annak ellenére, hogy még azt sem tudák, hogy hogyan kébzelte el a csokikirály és az udvartartása, az “ELRENDEZÉST”. Lehet hogy úgy mint Luganszkban, illetve Donbaszban ?

 2. zz szerint:

  Azt nem értem ,hogy hogy nem mérik be és lövik szarrá az ütegeket már 30 éve simán betudtuk mérni !! A mélységi felderítők meg el is tudták foglalni az egész üteget !!
  A célt simán megtudtuk jelölni ! Na és ma drónok , műholdak idejében !!

  • petymeg szerint:

   Ez olyan mint amikor bemész a prehóba és elkezded böködni az egyik foszert,amig nem üt vissza nincs verekedés!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.