Már április van…

…ÉS MÉG MINDIG ÁRULJÁK A RAGÁLY-KÖTVÉNYEKET

A hazugságok sűrű erdején kell magának átverekednie magát annak, aki szeretne bármiféle rendszert látni abban, ami ma Döbrögisztán vajdaság területén történik.

A mostanában divatos kifejezéssel, alternatív valóságnak hívják azt a párhuzamos világot, melyet Döbrögisztán qrmánya egyre őrültebb kommunikációjával a hétköznapok tényei mellett felépített, és ezt próbálja rálőcsölni mindazokra, akik 2018-ban részt kívánnak venni egy demokratikusnak és szabadnak hazudott választáson. E hazugságok egyike, hogy kivezetik a piacról a letelepedési kötvények név alatt futó Ragály-papírok konstrukcióját, mert már nincs szükség az innen szerzett bevételekre.
Nos, ez is épp olyan átverés, mit az az úgynevezett nemzeti konzultáció, mellyel ismét sokkolják azokat, akik nem kérnek a döbrögista horda alternatív valóságából.
Elképzelhető, hogy a Soros egyeteme ellen indított támadásával Döbrögi elszámolta magát, ám az egészen biztos, hogy a nagy hajcihővel, melyet ez az ügy keltett megint egy csomó fontos ügyről elterelte a figyelmet.
A tavalyi ősz egyik legfontosabb és egyben legtitokzatosabb ügye például mintha teljesen elvesztette volna jelentőségét egy fél év alatt. A letelepedési kötvényeknek nevezett ragálytonyói bizniszelés miatt elbukott a horda tákolmánylegitimizációs próbálkozása, mivel a Jobbik nem támogatta a tervezetet a buli megszüntetése nélkül. Az offshore-cégeken keresztül különböző hordpotentátok (például Ragály Tonyó és Habony Féreg Árpád) jól tejelő üzlet a vajda kabinetjének migráncsellenes politikájának fényében igencsak visszás, hiszen lényegében pénzen vehet meg bárki a világon magyar és egyben uniós állampolgárságot, miközben milliárdokért gyakorlatilag erődrendszert építenek a déli határszakaszra a nincstelen felbuzdítottak feltartóztatására.
Amikor az álellenzék egységes elutasítása miatt elbukott a Döbrögi tákolmánylegitimáló szándéka, a vajda ugyan bosszús volt, ám jelezte, rövidesen úgyis megszüntetik a Ragály-papírok rendszerét, mert már elmúlt az a pénzügyi kényszer, mely miatt így kellett bevételhez jutnia a költségvetésnek.
Ezt Varga Mikhál nemmzetthgarázdálkodássy miniszter is megerősítette, aki jó alkalmat látott az ügyben arra, hogy fényezze Döbrögisztán gazdasági állapotát, és utalt rá, hogy már nem vagyunk bóvli kategóriában a hitelminősítőknél, így akár le is mondhatunk erről a különös konstrukcióról. Igen lassan csordogáltak az információk arról, tulajdonképpen ki járt jól ezzel a bóttal, de annyi kiderült, hogy a program 2013-as kezdete óta 2016 végéig 4702 döbrögisztáni letelepedésre jogosító Ragály-papírért kaszáltak komoly pénzeket az ötletgazdák, és…-addig 6373 személy kapott lejegyzés címén letelepedési engedélyt.
Aztán itt az április, és még mindig vehet magának boldog, boldogtalan (de főként gazdag) ilyen Tonyó-féle papírt, ha van minimum 93 millió forintnyi befektetni való pénze.
Az biztos, hogy a horda a piacon most már jobb feltételekkel tudna hitelhez jutni, ám sem az első beígért határidőig (tavaly év vége), sem a később felmerült március végéig nem született olyan jogszabály, amely a Ragály parírok árusításának felfüggesztését írná elő. A bizniszt továbbra is magánvállalkozások gyűrik, akik jelentős, esetenként 45-60 ezer eurós szolgáltatási díjat számolnak fel a kedves vevőknek ügyintézésért, és ezt egy az egyben lenyelik. Sima hitelnék-ugyebár-ez nem működik. (Bár biztosan kitalálnák a módját annak is, hiszen a “Hosszú Bájtok Éjszakája” akción karmait élező-akkor még ifjú titán Ragály Tonyó elméje tovább pallérozódott.)
Korábban is megénekeltük már, hogy a horda vezérkara nyilván nem hajlandó úgy tenni, mintha az álellenzék bármit is kikényszeríthetne belőlük, ám a letelepedési biznisz kivezetésének vég nélküli prolongálása nem pusztán arról szól, hogy nem hajlandók kompromisszumra, hanem egyesek degeszre keresik magukat ezzel a konstrukcióval, és nem sok kedvük van lemondani erről a bőségesen termelő pénzüzemről.
Egyébként a Ragály-papírok iránti érdeklődést még turbózni is lehetett az újabb és újabb megszüntetésről szóló hírek belengetésével, így a bizniszben érdekelt hordapotentátok még jól is jártak a papírok bizonytalan sorsának kommunikációjával. A Migronis Immigration nevű cég az év elején például azzal reklámozta magát, hogy itt az utolsó lehetőség, hogy bárki EU-s letelepedést szerezzen Döbrögisztánon keresztül. Aztán itt az április, és még mindig vehet magának boldog, boldogtalan (de főként gazdag) ilyen Tonyó-féle papírt, ha van minimum 93 millió forintnyi befektetni való pénze.
Alighanem jól érezzük, hogy a pénz annyira megbabonázta a vajdát és a hozzá közeli kör egyedeit, hogy az ilyen, meglehetősen gyomorforgató üzleteket akkor sem hajlandó felszámolni, ha nincs belőle politikai haszna.

Arról nem is beszélve, hogy meglehetősen kétes eredetű pénzeken finoman szólva is fura figurák vásárolják meg maguk számára a döbrögisztáni és uniós állampolgárságot.
(kím.)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Már április van… bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Smith szerint:

    Szépen telepítik be az országba (és az EU-ba is) az ukrán, az orosz és az ázsiai (arab, kínai) maffiózókat, ami nem különösebben aggasztja Brüsszelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.