Donbassz

 

 

 

Tegnap az IMF döntött a Maradék-Ukrajnának folyósítandó egymilliárd dolláros újabb hitelrészlet megadásáról.

Várható, hogy Kijevben EMIATT MÁR MA (de a közli időszakban) LEMOND VALERIJA GONTYARJEVA, az Ukrán “Nemzeti” Bank nagyhatalmú elnökasszonnya.
A hírek szerint-állítólag-az új amerikai adminisztráció ragaszkodik a LETARTÓZTATÁSÁHOZ, amit több más htalom-közeli fosztogató lefogása fog még követni.
Az IMF-is “belefáradt” már a mértéktelen dázsmálásokba, és állítólag az is rábólintott az amerikai ötletre, és Valcman Nyalókakirály is beletörődött a diktátumba.
Hogy a hír nem afféle verébcsiripelés, azt jelzi az is, tegnap erről már félhivatalosan beszélt Vlagyiszlav Kucenko főügyészségi nyomozó is az UNN ukrán hírügynökségnek. “Tömeges méretű bűncselekmények elkövetése miatt”!

Képtalálat a következőre: „Valeriya Gontareva-kép”

Megvan hát Maradék-Ukrajna összes gondjának-bajának fő-fő felelőse!
Vlagyimir Putyin orosz államfő pedig aláírta újabb rendeletét! Ennek értelmében tilos Oroszország nemzetközi átutalási rendszerén keresztül Maradék-Ukrajnába bármiféle banki tranzakció.

Képtalálat a következőre: „Putyin aláírás-kép”

Tegnap Szentpéterváron az orosz elnök egy fórumon az Oroszország ellen hozott nyugati szankciókról elmondta: azok az idők végeztéig úgysem fognak megmaradni, viszont amíg léteznek, azzal csak önellátásra ösztökélik Oroszországot. “E téren pedig a szankciósdi kezdete óta szép eredményeket értünk el!”-mondta az orosz elnök. “Ha valamit nem tudunk beszerezni a piacról, akkor legyártjuk magunknak!”
Ezen a fórumon hanzott el az az egybehangzó szakértői vélemény is, hogy sem a Trump-adminisztráció, sem pedig az EU-részéről nem várható a szankcióknak még csak a gyengítése sem, nemhogy feloldásuk.
Donbassz frontjai pedig kezdenek “éledezni”. Ilyen ütemű élenkülés esetén Húsvétra a legeslegeslegújabb tűzszünet nemhogy nyomtalanul illan el, hanem minden eddiginél vadabb ostrom veszi át a helyét.
Ennek tegnap már voltak nagyon is kézzelfogható eredményei mind a Luganszki-mind a Donyecki Népköztársaság területén.
Míg tegnapi jelentésünkben arról tájékoztathattuk olvasóinkat hogy az LNR-frontszakasz csendes, ma már ilyesmit nem írhatunk.
Kalinovkát és Pervomajszkot tegnap délutáni kezdettel ágyúzta a valcmanista latortüzérség. Az ostrom kitartott egészen reggelig. Akkor ott lecsitult, ám más helyeket kezdtek ágyúzni. Kalinovkában egy LNR milicista súlyosan megsebesült.
A donyecki frontokon mindig is hevesebb harcok, hevesebb latorostromok voltak. Most is így van ez, a legeslegeslegújabb meghirdetése óta.
Kominternovot halálos csapás érte tegnap. Délután egy 43 esztendős helyi civil férfival végzett egy martalócgránát.
Ma délelőtt Dokucsajevszk és Jelenovka lakói aggódhattak ismét a legeslegeslegújabb “tűzszünet áldásai” miatt. Kaptak belőle szépen.
Mindezzel együtt: a donyecki frontszakasz 51 településére csapódtak be az utóbbi 24 órában valcmanista gránátok. Igaz ugyanakkor, hogy alig 300.
Azért mégsem háromezer!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.