Dzsihadita merénylő robbantott Szentpéterváron

Mégiscsak dzsihadista öngyilkos merénylő robbanthatott tegnap a szentpétervári metroban.

Egy közép-ázsiai martalóc követte el az öngyilkos merényletet az eddigi adatok szerint. A fazon kapcsolatban állt a szíriai polgárháborúban mészárkodó tezsvírekkel.

”A robbanószerkezet vagy a testéhez volt erősítve, vagy a hátizsákjában volt, vagy kézben tartotta azt, a hasa magasságában.” A lator egyik kezét vezetékekkel együtt találták meg és azt szakértői vizsgálatra küldték. – közölte mára virradóan a rendvédelmi szervekre hivatkozva a TASZSZ.

A szakértők hatástalanították a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson talált, fel nem robbant házi készítésű pokolgépet. Egy fal mellett találtak rá erre a robbanószerkezetre, amely 1 kilogramm TNT-t tartalmazott. Ez aztán “kaszált volna” ha felrobban!
A tegnapi napon éppen Szentpéterváron tartózkodó Vlagyimir Putyin orosz államfő az este folyamán a Voszsztanyija-téri metroállomáshoz egy virágcsokorral érkezve rótta le kegyeletét a merénylet áldozataira emlékezve.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Dzsihadita merénylő robbantott Szentpéterváron bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. stefimrich szerint:

  Remélhetőleg jaj lesz pár dzsihadista szervezet tagjainak!

 2. stefimrich szerint:

  Azért az érdekes,hogy éppen ott van Putyin,és demonstrálják,hogy ők is ott vannak,aztán bizonyára van valamilyen összefüggés a múlt heti Majdanos-szerű tüntetés között!Úgy látszik ,hogy Soros nem nyugodhat!Lehet,hogy az ő kezét is meg kellene találni,összekuszált vezetékekkel?!

  • Szaszi szerint:

   08.25
   Az első mondattal egyetértek,felmerült.
   A második nálam.. – hogy van Kadirov -?
   Oan sokat nyilatkozott mostanában..
   Volna egy harmadik is,de nem merem,mert kapok a pofámra. 🙂

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem semmi érdekes a dologban nincs ! Evel azt bizonyitották a dzihadisták, hogy a világnak a bármelyik pontján,bármikor, bármilyen időpontban tudnak terror akciót végrehajtani, tekintet nélkül,hogy jelen van,vagy nincs jelen az illető ország álamfője, sőt így még nagyob publicitást kap a tettük, bármilyen szigoru ellenőrzés mellet is. Ez egy üzenet, vagyha úgy tetszik fenyegetés is, hogy a következő lépésük már az álamfő elleni merénylet lesz. Hisz anno nyiltan halálosan megfenyegették V.V Putyint, t. stefimrich.

  • Hun szerint:

   Ez igaz. Viszont komoly cionista titkoszolgálati munka nélkül egy ilyen akciót lehetetlen megszervezni. Főleg úgy hogy Putyin elnök is a városban tartozkodott! Ez szerintem egyértelmű üzenet volt cionék részéről Putyin elnöknek és az Orosz népnek. Hiszen minden józan gondolkodású ember tisztában van vele, hogy kik állnak az Iszlám állam mögött.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  ŐSZINTE RÉSZVÉTEM V.V PUTYINNAK ÉS AZ ÁLDOZATOK HOZZÁTARTOZÓINAK !

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  A Pétervári terror akciót- robbantást,- egy 23 éves Kirgiz, Akbardzson nevezetü, hajtotta végre !http://img.topky.sk/1945499.jpghttp://img.topky.sk/big/1945503.jpg/Akbardzon-Dzalilov.jpg Ha mindent jól csináltam akkor csak a merénylő arcképét fogják látni. Ha nem,úgy elnézést !

 6. Fergeteg szerint:

  Éppen egy szűk hónappal ezelőtt jelent meg egy cikk a “The Diplomat” c. magazin felületén, ami közép-ázsiai országok lakóinak vallási és megélhetési helyzetét vázolta fel:
  thediplomat.com/2017/03/central-asia-and-islamic-state-the-russian-connection
  Ebben külön ki volt emelve a mostani, kirgiz születésű (de talán üzbég származású), orosz állampolgárságú merénylő szülővárosa is, ahonnan sokan terroristának álltak. És mit ad isten…?
  Bár én egyelőre nem látok ebben többet, mint pár, talán azonos szálláson élő, agymosott szerencsétlen büntetőakcióját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.