Túráztatják a döbrögista lopómotort

Hirtelen négyszeresére drágult az M25-ös építése

Tavaly decemberben még 6,5 milliárd forintban határozta meg a kormány az M3-as autópályát Egerrel összekötő M25-ös autóút építési költségét, ezt a hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozatával megemelte 18,8 milliárd forinttal, így a teljes költség bruttó 25,3 milliárd forint lett.

Az indoklás mindössze annyi, hogy a kormány hozzájárul a projekt műszaki tartalmának bővüléséhez, valamint a támogatásának növeléséhez. A projekt megnevezése változatlan maradt, abban nem esik szó semmiféle bővülésről.
Szó szerint idézzük: “A projekt a középső fizikai elválasztású, 2×2 forgalmi sávos (leállósáv nélküli), 24,60 m koronaszélességű M25 autóút 18,5 km hosszban való megvalósítására irányul.
Az M25 autóúthoz kapcsolódóan a mezőkövesdi kapcsolatot biztosító csomópont megvalósíthatósága érdekében megvalósításra kerül a 2502 jelű Mezőkövesd-Andornaktálya összekötő út Andornaktálya községet elkerülő szakaszának új nyomvonala, valamint megvalósul az Eger belterületén lévő 252 számú főút rekonstrukciója, továbbá ugyanitt 490 m hosszon párhuzamos kerékpárút is épül.”
A beruházó továbbra is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt, az uniós támogatás összege pedig – az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) – 13 milliárd 690 millió forint. (A tavaly decemberi kormányhatározatban ez még csak 4 milliárd 636 millió forint volt.)
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “…továbbá ugyanitt 490 m hosszon párhuzamos kerékpárút is épül…”
-Szóval teljességgel érthető és indokolt a közel négyszeres drágulás.

De hogy ha valaki csodálkozna a dolgokon, azok figyelmét felhívnánk: az itáliai maffia virágkorában az út-és egyéb állami beruházások kivitelezése volt a nyerő!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Túráztatják a döbrögista lopómotort bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. akárki szerint:

    ők lopnak-ti loptok -tölűnk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.