Érlelődik a pesti Majdan?

Élőláncos tiltakozásba fogtak a megbántottak által fölhergeltek a Soros-féle pesti intézmény épülete előtt tegnap délután 5-kor. Az ok a döbrögisták által bezárásra ítélt, az egykoron a vajdát politikailag pallérozó Soros által jegyzett fölforgatóközpont.

A tüntetés végeztével a tömeg a Kossuth térre vonult, ahol a Parlament előtt tüntetnek a hitelkárosultak is. Akik jószerével mit sem sejtve a Soros-féle politikai boszorkánykonyha döbrögisztáni kifőzdéje körüli hisztériáról, már azt hitték hogy erősítés érkezett. De gyorsan kiderült, hogy nem véletlen a sok EU-zászló, a térre özönlőket a hitelesek gondjai-bajai egyáltalán nem érdeklik.
EU-s zászlót akartak a Cirkuszpalotára kitűzni. De azt viszont rendőrsorfal óvta-védte a kesergők tömegétől. Akik dulakodni kezdtek a rendőrökkel. Az erőfelmérések este hét óra után is folytatódtak.
A zászlókitűzés óhaját végülis a maszopos Kunhalmi Ágnes vitte sikerre. Ő készséggel vállalta a bulit, és kitűzte az EU-s zászlót az egyik ablakba. A fölajzott pesti belvárosiak tapsolva-tombolva gyönyörködtek Kunhalmi előadásában.
A tömeg közben akkorára hízott, hogy leállt a 2-es villamos. A sokadalmat persze növelte a rendőrségi állomány is. Őket nem a CEU sorsa miatti aggodalom hajtotta a térre. Parancsra érkeztek. A tér fölött köröző rendőrségi helikoptert látva egy férfi gúnyosan mutatott a magasba: “Megjött Ragály Tonyó is”.
Majdani hangulat kezdődött, amikor a mélyen megbántottak rázendítettek a lényegre:
“Ruszkik, haza!” (Vajon kikre gondolhattak? Arra néhány Pesten kószáló turistára akik a földúlt sokadalom láttán amúgy is eliszkoltak a környékről? Vagy arra a néhány orosz egyetemistára, akik itt tanulnak Döbrögisztánban?) De volt olyan is, hogy “orbántakaroggy!”
Este fél tíz tájban aztán fogták magukat, és hazamentek. “Holnap is nap lesz!”-fölkiáltással. A téren csak a hiteles demonstrálók maradtak, meg a rendőrök.
Ma reggel aztán 8 órától folytatódna a buli. Lezárnák a Szabadság hidat. Majd kétóránként a Lánchídon, az Erzsébet hídon, és a Margit hídon folytatódna a tüntetés. A megmozdulás 16 órakor a Petőfi hídon érne véget.
Érlelődik a pesti Majdan?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Érlelődik a pesti Majdan? bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Egy férfi volt a tömegben, az is nő! Kitűzte az eu-s zászlót, akár kitűzhette volna a vörös zászlót is, ha azért ment volna oda. Nekik van ilyen emberük, gratulálok hozzá!
  A “mi oldalunkon” pedig csak kappanok vannak, akik remegnek a nyugdíjukért, és szép, cizellált mondatokkal szórják tele a teljesen forradalmi és munkás és (főleg) paraszt hírfolyamukat az egyébként nem létező proletárforradalom időszerűségéről (ez utóbbi persze nem Majdan, ill. ha majdan lesz, akkor sem lesz az, érted.).

 2. dunai janos szerint:

  Uj valasztasi torvenyt.alanyi jogu nepszavis elso embervalasztast elovalasztassal es folyamatos nepszavis ellenorzeset a gyoztesnek.

 3. Smith szerint:

  Miért lenne Majdan? Magyarország tagja az EU-nak és a NATO-nak, azaz az euro-atlanti érdekszövetségnek. Nem érdeke senkinek Nyugaton, hogy politikai értelemben instabillá váljon az ország. Csak nyomást gyakorolnak a kormányra, hogy viselkedjen jó szövetségesként, ha már a NATO- és EU-csúcsokon mindig mindent aláírnak és megszavaznak, azaz támogatásukkal biztosítják Washingtont és Brüsszelt. Orbánnak a nyugatellenessége nem más, mint ócska színjáték. Oroszország és Magyarország között csak üzleti kapcsolat van – ezt maga Putyin nyilatkozta az elmúlt hetekben. Magyarország NATO- és EU-tag, ezért nem is lehet több ennél – fogalmazott az orosz elnök.

  • Fergeteg szerint:

   Másként gondolom. Nem a NATO- vagy EU-tagság jelent védelmet (jó példa volt erre a NATO-tag és EU-aspiráns Törökország nemrég), hanem a kiképzett fegyveres csoportok civil tüntetések álcája alatt történő bevetésének hiánya számít igazán. Valamint hiányzott már ezt jóval megelőzően is az összehangolt, hatékony fellépés az állam normális működésének legfontosabb területein, hiszen csak viszonylag kicsi, önös érdekekből fellángoló megmozdulások voltak. Ezek számomra azt jelentik, hogy pusztán Soros hálózata, vagy bármely más civil hálózat, illetve a “nemzetközi” médiaszövetség messze nem elég, ide legalábbis biztosan nem. Hasznosak a gazdáik és szövetségeseik számára, de csak egy-egy réteget képeznek valamely komoly műveletben, ahol a megfelelő, testhez álló feladatokat kiosztják nekik. Ez az akció nincs felkarolva kritikus hírszerzői és katonai kapacitások által, csak sima állampolgárok gyengén szervezett, ötletszerű próbálkozása. Legfeljebb alapozásnak jó, megtartja a parázs izzását, felhívja a figyelmet, aztán reménykedhetnek, hogy egyszer majd komolyan beleállnak azok, akiknél az erő van.

  • Paul Aradi szerint:

   Azért lehet majdan, mert Soros nem tűri ha az amerikanizált democsokráciákban nem ő irányít. Ebből a szempontból mind az EU, mind pedig a NATO soros eszkaláció eszköze! Ennyire egyszerű!

 4. Realista szerint:

  Dehogy lesz itt majdan. Nincs erő a libsiknél. Na meg a kunhalmi. Persze kitűzte. Mentelmi jog oltalma alatt egy ablakba, ameddig a személyzet engedte, aztán szépen bevették, ablak még becsuk. Ennyi. Vérszegény akció volt. Sajnos ezek is rosszul közelítik meg a dolgot. Ebből sem lesz semmi.

  • petymeg szerint:

   A majdan nem is arrol szól,hogy milyen erős a libsi,hanem arrol,hogy külföldi fegyveresek,felforgatók kiprovokálják az össze csapásokat és be lehessen vetni az idegen alakulatokat igy vagy úgy!

 5. Kósa Lajos szerint:

  A fajjelleges fejét nézzétek a nőneműnek látszó emberfélénél.

 6. pedellus szerint:

  HOGYAN NE LÉGY BALFASZ? FORRADALMI KISKÁTÉ TÜNTETŐKNEK

  részlet:

  5. Az ilyen rendezvényeken rendre feltűnnek politikusok is. Lehet nekik örülni, szelfizni velük, vagy, ha Demszky Gáborról van szó, akkor finoman lehet emlékeztetni a 4-es metró kapcsán lenyúlt pár száz milliárdra. El is lehet hajtani őket a francba.

  Egy dolgot nem szabad velük tenni: megafont adni a kezükbe.

  Mert a politikus sajnos olyan létforma, amely egy rúd gyulai szárazkolbászba is elkezd pofázni, ha háromnál több ember áll előtte. Mert a bulit ő akarja elvinni. Mert szarik rá, hogy miért küzdesz, ő

  egyedül arra hajt, hogy akik eljöttek erre a tüntetésre, azok mind rá szavazzanak.

  Ha pedig ehhez asszisztálsz, akkor a másik oldal politikusai azt mondják majd rád, hogy bérenc vagy. Te meg hiába rinyálsz majd, hogy ez rágalom. Ha Kunhalmi Ágival együtt követeltél szabad országot, meg szabad egyetemet, akkor ezt a bulit nem magadért, a CEU-ért, a szabadságért, vagy a világbékéért rendezted – hanem érte. És akkor nem szabadságharcos vagy.

  Hanem balfasz.

  http://alfahir.hu/2017/04/04/ceu_tuntetes_kunhalmi_agnes_kossuth_ter_tiltakozas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.