Szíria

Tegnap telefonon tárgyalták meg a szíriai állapotokat és a tennivalókat Vlagyimir Putyin orosz államfő, és Kardigan szultán, ankarai maffiafőnök.

A Kreml sajtószolgálata szerint egyetértettek abban, hogy támogatják az ellenségeskedések beszüntetését, és elősegítik az asztanai és genfi tárgyalások sikerét. Valamint megállapodtak, hogy együttműködnek a nemzetközi terrorizmus elleni közös harcban. (Valamelyikük nagyon unatkozhatott ezek szerint.)
Aztán ahogy ők megbeszélték a dolgokat, rá nem sokkal Isztambul orosz konzulátusa előtt a szíriai Idlibbe transzportált latorbandák szimpatizánsai rendeztekegy jó kis Oroszország-ellenes wirchaftot.
A szíriai légierő nem vegyi támadást, hanem a felkelők egy nagy fegyverraktára elleni légicsapást hajtott végre Idlíb tartományban, Han Sejkun település keleti részén – közölte ma délelőtt Moszkvában Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
Mint kiderült, a térségben olyan “műhelyek voltak, amelyekben mérgező anyagokkal töltött tüzérségi lövedékeket állítottak elő”.
Konasenkov ismertette, hogy tavaly év végén ebből a raktárból származó, mérgező anyaggal töltött lövedékeket vetettek be a bűnbandák Aleppóban. Az internetre felkerült videofelvételek alapján látható, hogy a Han Sejkun-i sebesülteknél ugyanazok a tünetek jelentkeztek, mint tavaly ősszel Aleppoban megsebesülteknél. Ez utóbbi esetnél a vegyi fegyver használatának minden körülményét jegyzőkönyvben rögzítették, beleértve a talajminták adatait, és az erről szóló dokumentumokat átadták a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnek.
Megszólalt az ügyben a Twitteren Bibi Netanjahu is. “Asszad meg a’ zoroszok vaútak!”-föglalható össze imigyen az ő megállapítása.
Az idlibi pribékhordák természetesen tagadják hogy ők ilyesmiket fabrikálnának szabadidejükben.
Idlib martalócainak tegnap mondjuk nem is igen volt idejük. De latakiai kollágáiknak sem.
Az orosz légierő gépei ismét török légtér felől rontottak rájuk. Becslések szerint legkevesebb 250 latoregyed adta ki a páráját azonnal. Nagyságrendekkel több pribék pedig most joggal érezheti, hogy jobb lett volna neki is…-minthogy kezek-lábak nélkül, vagy hatalmas sebekkel vergődni. A technikai veszteségük pedig pótolhatatlan és irtózatos mértékű.
A veszély elmúltával viszont szakítottak az idlibi latrok egy kis időt egy magas rangú “szabad szír hadúr”, bizonyos Ahmad al-Soud likvidálására. Khan-al-Subul faluban nyírták ki, rakétagránát kilövésének módszerével. Az autóra, amelyben Ahmad utazott! Valahová.
A szír kormányerők a rémkalifátus hordáit Kelet-Homsz Al-Mazhbad dombjai közül kiüldözték az Ara földgázmezőkre. Ma már Ac-Suhne-Arak között kergetik őket kelet felé, Deir ez-Zor irányába.

Ahol pedig a kalifátusisták nagyon rossz passzban vannak. Tegnap este a kormánycsapatok akciókat indítottak ellenük, és színre lépett az Al-Qassem Csoport i. A pribékhorda minden erőfeszítései dacára is egyre inkább szorul déli irányba.
Hama tartomány északi részén viszont az üldözött dzsihadisták hirtelen megfordultak, és megkaparintották Ma’ardes városát. Úgyhogy most a kormánycsapatoknak új tervet kell kiötölniük.
Ugyanakkor a “Tigris” alakulat a jelek szerint ma délben meg tudta vetni a lábát a stratégiai fontosságúnak mondott Halfaya városában, és jelenleg is utcai harcokat vívnak a városban lévő martalócokkal.
Más szíriai tetthelyeken is zajlik az élet.
Tegnap a kurd YPG bejelentette: hiába az amerikai meg brit segítség!-kevés. Raqqánál nagyon sok milicistát, egy vereség beismerésére elendő létszámot vesztettek a kalifátusistákkal szemben. Be is ismerték a kudarcot. Várakozás és újratervezés van. A szír kormányhadsereg nélkül nem megy a dolog.
A Szíriai Arab Köztársaság moszkva nagykövete területrablással illette ma délelőtt az ankarai maffiát. Riyad Haddad elmondása szerint Idlib és Aleppo tartományokban falépítés ürügyén komoly szíria terleteket csapnak Törökországhoz az “építőmunkások”.
Kihasználva az Afrin folyó kiszáradása adta lehetőséget pedig Zsenderisz térségében komoly területeket raboltak el Szíriától, egyszerűen odébbrakva a határjelzéseket.
A nagykövet kijelentette: “ezek a cselekmények sértik Szíria szuverenitását, és országa az agresszióra bármiféle módszer és eszköz alkalmazására jogosult válaszolni.”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Paul Aradi szerint:

    A latornyugatnak jól jött ez a vegyi akármi! Álságosan, aljas gondolatokkal tűzdelve ajvékolnak, hogy ennyi, meg annyi áldozat és gyerek. Azért egy szót nem szóltak, hogy nemrégiben az amcsik egy szíriai iskolát bombáztak, persze tévedésből.
    Keserű a rabló, fő latorállamnak, a világ erkölcsi-politikai- kulturális szemétdombjának, a pirula, miszerint az oroszok már több, mint a spájzban vannak Szíriát illetően.

  2. Hun szerint:

    trump bóhoc szerintem teljesen kezdi elvesziteni a maradék józan eszét.
    https://www.rt.com/usa/383624-trump-syria-red-line/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.