Germania Über Alles!

Elutasította Germánia qrmánya azt a kezdeményezést, amely rögzítette volna a német törvény elsőbbségét a muszlim vallási előírásokkal szemben, ugyanakkor tegnap elfogadták azt a törvényt, amely betiltja a gyermekházasságokat.

Hiába sorakozott fel több kereszténydemokrata politikus is a javaslat mögé, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és Germánia qrmánya elutasította a CDU-s pénzügyminisztériumi államtitkár, Jens Spahn kezdeményezését, az úgynevezett iszlámtörvényt (Islamgesetz) – írta meg az RT orosz hírportál.
A jogszabály egyebek mellett rögzítette volna a német törvények elsőbbségét a muszlim vallási előírásokkal szemben, és nyilvántartást készített volna az országban található mecsetekről.
A kanzlerina szóvivője, Steffen Seibert hétfőn ezzel kapcsolatban azt mondta, jelenleg nem a qrmány hatáskörébe tartozik a jogszabály.
A vallásszabadság pedig az alkotmány által is garantált egyik alapvető szabadságjog.

Képtalálat a következőre: „Merkel-mém”

A CDU korábbi főtitkára, Ruprecht Polenz egyszerűen populista provokációnak nevezte a kezdeményezést.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Germania Über Alles! bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. peti85 szerint:

  Kérdés kedves balrad, mi köze ehhez az izraeli miniszterelnök Netanjahunak, akinek a képét Merkellel kitették a cikkre. Ha csak az antiszemitizmust akarják gerjeszteni, arra kiválóan alkalmas. Egyébként meg undorító aljas antiszemita próbálkozás.

  Admin:

  Úgy gondolom, hogy antiszemitita próbálkozást BELEMAGYARÁZNI egy a muszlimoknak kedvező dologba…-finoman szólva is erős csúsztatási szándékra vall!

  Tessék talán a képen látható két egyed munkálkodását górcső alá venni, és lehet hogy tisztulni fog a kép!

  • Kósa Lajos szerint:

   Köszönöm admin. a pontos korrekt választ. Ez az “úr” erősen elvétette az oldalt! Tényleg nem a Haáret’z ! Miért is ne nevezhetnénk nevén a “gyereket”?

  • Balázs szerint:

   Az ashkenázi kazár nem szemita nép.
   A Palesztín viszont az.
   Ki az antiszemita?
   Te kis pöcs.

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Nos, “testvéreknek” egymás mellett a helyük. Izrael támogatója és szervezője is volt az iszlám hódítóknak és a menekült áradatnak is (többek között Magyarország felvásárlásának), így jól összeillenek.
  Én azt tartom undorítónak, hogy Magyarország cionista gyarmat lett. Az antiszemitizmus pedig egy tudatosan hazug megfogalmazás, mert számos szemita nép volt és van.
  Ez pedig egy magyar baloldali nemzeti oldal, és nem a Haaretz. Persze érthető, hogy a gyarmati állapotot támogatók mindenben antiszemitizmust látnak, ez a gyarmatosítók félelme.

 3. Jakócs Gábor szerint:

  Havasi Gáspárnak!Elég nagy fiú már ,hogy ne dőljön be mindenféle vallási és antivallási ködösítéseknek!Rohadt egyszerű a képlet: Magyarország más erősebb tőkés országok gyarmata lett!Cionizmus ,anti cionizmus ,antiszemitizmus ,anti- és pró budhizmus, krisztiánizmus és anti krisztiánizmus ,egy a lényeg a kapitalizmusban a tőkés Elsajátít vagy nyíltan lop ,a dolgozó meg rájuk robotol!(Az anti és pro műszavak tőlem származnak,tehát védett kifejezések !)

 4. Jakócs Gábor szerint:

  De gyorsan törölve lett a véleményem!Lényeg :nem a vallások gyarmatosítanak ,hanem a tőkés államok!A többi csak uszítás és parasztvakítás,akkor is ,ha törölve leszek!Hangsúlyozom:A tőkét kell visszaszorítani és megszüntetni ,nem a VALLÁSOKAT!A KÖZÖSSÉGI TÁRSADALOMBAN ELŐBB UTÓBB ÚGYIS ELHAL MAGÁTÓL!(Ps:kíváncsi vagyok hány percig leszek olvasható!)

 5. Havasi Gáspár szerint:

  T. J. Gábor!
  A probléma, hogy nem tesz különbséget vallás és hit között. A vallásintézmény, a hit pedig az egyén belső világában tükröződő kép a világról. A hit amíg az egyén nem akarja másokra kényszeríteni ártalmatlan (valójában már ez sem igazán valós), mert a család ebben fog felnőni.
  A vallás mint intézmény, erős szálakkal kötődik a mindenkori uralkodó osztályhoz, melynek maga is részese. A középkort a katolika, majd mellette a reformátor egyházak irányították.
  Mindenkori érdekük a kizsákmányoló rendszerek fenntartása saját létezésük biztosítására.
  Ráadásul a monoteista vallások közvetlenül is nyíltan vagy burkoltan részesei az államhatalomnak. Igazándiból az állam és a vallás szétválasztása csak a szocializmusban működött.
  A kereszténység és az iszlám ugyanarról a tőről fakad, az izraelita vallásról. Csak az emberek nem jönnek rá, annak ellenére ,hogy a keresztények az Ótestamentummal ismerkednek először, melynek csak kiegészítője az Újtestamentum. Mohamed vallásában pedig be vannak keverve az Izraelita és keresztény vallás elemei.
  A z állam elhalása előtt a tömegek világfelfogásának teljesen át kell alakulnia.

  • vitorla123 szerint:

   Tökéletesen igazad van!Ezt én nem tudom így megfogalmazni,mert nem ismerem ezeket az írásokat.De így van!

  • Jakócs Gábor szerint:

   Elég sokáig tanítottam marxizmust ,úgy hogy nem kell nekem a tőkés és bármely osztálytársadalom alap és felépítmény rendszerét analizálni!(Plusz érdekességként tíz évig ,második diplomám kézbe vételéig kántor is voltam!Soha semmi bajom nem származott belőle!Ennyit az “átkos” dikatúráról!)Nos tovább : a vallás az államok felépítményrendszerében a hit jogilag és formailag legalizált vagy arra váró közösség érvényesülési formája a maga materiális és jogi lehetőségeivel!A hit vallásoktól viszonylag független ,psychés téveszme ,vagy téveszme rendszer,mely előbb vagy utóbb kapcsolódik valamely valláshoz!Sokan mondják magukról ,hogy teisták ,azaz ,vallástól függetlenül, felsőbb hatalom ,hatalmak koordináló erejét hirdetik!Hitük alapgondolatait a szocializációs környezetük szlogenjeiből merítik ,melyek mindenképpen az osztályuk által determinált érdekeiken alapulnak!(Hiszen régi igazság,hogy a létük határozza meg a tudatukat!)De!Amíg az osztálytársadalmak léteznek,addig a vallások csak a szekundáns szerepét töltik be :azaz az elnyomás lélektani eszközeként mindig is fontos támaszok lesznek!Viszont ez teljesen függetlenül így működik a távol keleti vallásoknál vagy éppen a brazil ősemberek elzárt enklávéikben!Tehát:nem a vallás,nem a nyelv ,nem az adott ország adott időbeni gazdasági eredményei a lényegesek ,hanem,hogy kinek a kezében van a termelő eszköz!A kapitalizmus az ellenség , a vallás csak fegyverhordozó!Ha majd a harc az ellenségre irányul és győz,nem lesz szükség fegyverhordozókra sem !(Ps:Ez vajon hány percig lesz olvasható komment?Ateista és “keresztény ” voltam mindig!Kár zsidózni engem!)

   • vitorla123 szerint:

    Te biztosan tudod mi az igazság veled!Tiszteletbe kellene mindenkinek tartani,ha kérhetem!

    • Jakócs Gábor szerint:

     T “vitorla123”!Ez a komment kire is vonatkozik? A téveszmék kivont kardú védelmezőire,vagy azokra ,akik megpróbálják a tévedéseket , a történelmi tapasztalatok ismeretében, korrigálni?Márpedig a vétkesek közt cinkos aki néma!A marxizmus arra való,hogy megismerjük és megismertessük!Üdvözlettel :Jakócs Gábor

  • olvasó szerint:

   Ha viszont azt nézzük, hogy az ószövetség egy összelapátolt könyvgyűjtemény és ókereszténység már a népvándorlások előtt is volt, akkor megváltozik a sorrend.

   A középkori római katolicizmust és a reformációt is egy-egy hatalomra törő zsidó família vezérelte, akkor hol az állam.
   Az egyház és állam bevételei mindig teljesen elkülönültek.

   Az államhatalom vezetői és a vallási vezetők legtöbbször rivalizáltak egymással (a későbbi Anglia kivételével) ergo szét sem válhatott az, ami össze sem tartozott.

  • Balázs szerint:

   Havasi Gáspár.
   A Római (!) Katolikus Egyháznak még a nevében sincs benne, hogy keresztény lenne.
   A Római Katolikus Egyház a Római birodalom “megreformált” vallása, a Bibliát politikusok és különböző vallási vezetők rakták össze egy kompromisszumos megoldásként a Birodalom további működtetésének érdekében.
   Szent Péter = Jupiter.
   Karácsony = Nap-éj egyenlőség(nagyjából) és nem Jézus szülinapja.
   Húsvét az (igazi, szemita) ókori zsidóktól jött. Nem keverendő össze a jelenlegi mű-zsidókkal.
   A Római vallás gyökerei a görög vallás-világban keresendők, ami pedig Babilónig (!) nyúlik vissza.
   Ergó: ugyan azok a mocskok gyakorolnak hatalmat a Világ felett évezredek óta és a mai cionista “zsidók” a legveszettebb kutyáik.
   Petya85…fuss a rabbikoz: “te rabbi, lebuktunk”
   😉

 6. Jakócs Gábor szerint:

  A gond az ,hogy a történészek kérdésfeltevései sem mindig igazak!Sőt !Megrendelésre írnak és írnak át kutatási eredményeket!Ami az ősközösségi társadalmakat illeti az a család és később táguló nemzetségek élőhely adottsági és eltartóképességi viszonyai által behatárolt vándorlásokat kell figyelembe venni!Az ,hogy a kereszténység ,mint vallásos eszmerendszer megelőzte volna a feudalizmust ,naívság állítani!A kereszténység éppen a rabszolgatartó társadalom megbuktatásának vallási faltörő kosa volt!A vallások a feltörekvő uralkodó osztályok ideológiai eszközei voltak!A győztes termelési mód később előnyöket nyújtott az osztályharca szolgáló lányainak ,az őket támogató vallásoknak!Hatalomra és pénzre, valamint jogok tömegére tettek szert!De mihelyt gátolta a vallás a termelő eszközök fejlődését ,jelentkeztek az új gazdasági és hit ideológusai is és harcba indultak az új termelési mód elfogadtatásáért!Ez tehát annak a látszatnak az oka ,hogy a vallások és az állami vezetők szemben állnak egymással:Amikor a termelési mód és az ideológia szinkronban vannak egymással,addig a vallás támogatja az éppen regnáló kizsákmányoló hatalmat,ha a szinkron kibillen ,indul a harc az új kizsákmányolási eszköztár kifejlesztéséért és hatalomba való beépítéséért

  • petymeg szerint:

   Mi van a több ezer éves egyiptomi,kinai indiai vallásokkal ahol a papság irányította az úralkodókat?

 7. Jakócs Gábor szerint:

  Petymegnek!A hiedelem világ kialakulása szervesen illeszkedik a munkaeszközök fejlődéséhez!A kettő együtt létezhet csak!Ez olyan egyszerű logikai képlet,mint az ,hogy nincsen igen nem nélkül,vagy a tyúk és a tojás elsőbbségének csacska, metafizikus “boncolgatása”!Fejlődő munkaeszközök,felszabaduló “emberi erőforrások” van idejük az ismeretlen természeti törvények okain gondolkodni,elegendő a rabszolga a papok elkülönített létének biztosítására,valós törvényszerűségeket is felfedeznek(pl fizika törvényei),hozzá csatolják a látszat tevékenységeket(kuruzslás ,varázslás, álom fejtés ,gyógyítás,csodatevés stb,eszköztáruk kimeríthetetlen,hiszen mindig alapozhatnak a félelemből adódó hiszékenységre,még ma is!)Egy a lényeg :a hiedelem világ változását a termelő eszközök fejlődése ,változása előzi meg!Az ok az értékalkotó munka terméke ,okozat pedig az állandóan újratermelődő ,még ismeretlen összefüggések okainak keresése!Lényeg :a világ megismerésének nincsenek ezoterikus akadályai ,térben és időben a végtelenség ad lehetőséget és egyben féket is teremt átmenetileg!A világ (az anyag) tudatunktól függetlenül létező objektív valóság!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.