Szíria

Amint az várható volt, az idlibi martalócok gránátmanufaktúrájának a fölrobbanása rettenetes nyugati ajvékot váltott ki.

Washingtontól Brüsszelen keresztül Tel-Avivig zokognak, és Damaszkuszt vádolják vegyifegyver-támadással. Moszkva szerint a szíriai kormányhadsereg egy fegyverraktárra csapott le, ahol a latrok vegyi fegyvereket tároltak.
Vlagyimir Szafronkov Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete érdekes verziót vetett fel tegnap New Yorkban. A szíriai vegyifegyver-bevetés esetére katonai akcióval fenyegető Obamaki volt amerikai elnök felelősségét kezdte firtatni. Most, hogy minden eddiginél kritikusabbá vált a szíriai latorbandák helyzete, egy ilyen “szír kormányzati vegyitámadás” úgy kellett már a kitartóknak, mint egy falat kenyér az éhezőnek!
“Ez a döntés volt a kiindulópont a vegyi fegyvert is bevető terroristák és szélsőséges szervezetek későbbi provokációi számára, le kívánták járatni a damaszkuszi rendszert, és ürügyet akartak teremteni egy szuverén állam elleni beavatkozásra” – jelentette ki Vlagyimir Szafronkov.
Rex Tillerson megállapította: “NEKI cseppnyi kétsége sincs afelől, hogy a gáztámadásért a’ zoroszokáltal támogatott Aszad elnök és kormányzata a felelős!
Amúgy a teljes Trump adminisztráció háborog és a’ zoroszok felelősségét firtatja. Bosszúért lihegnek! Válaszolni akarnak! A lehetséges válaszok között “minden megoldás az asztalon van”.
Trump bohóc gyorsan elő is adta magát. Esze ágában sincs megosztani Oroszországgal az ő katonai terveit Szíriában! (Bármilyen tervről is legyen szó, ha azok kivitelezését Szíria törvényes és legitim kormánya nem hagyja jóvá, akkor arra csak egyetlen kifejezés létezik: AGRESSZIÓ! Márpedig a jelek szerint Trump bohócnak vannak tervei!)
Michael Pence helyettes Trump bohóc szintén Oroszországot kárhoztatja. A’ zoroszok felelőssége, hogy nem érvényesül a 2013-ban összeütött vegyifegyver tilalom Szíriában!
Pence logikája szerint Oroszország és Damaszkusz köteles gondoskodni arról, hogy a terrorbandák ne hurcolászhassák keresztül-kasul Szíria területén a mérgeiket. Ám ha azok szétszóródnak!-akár egy csapás során is!-azért is a’ zoroszok meg Asszad a felelős.
Az ügy tegnapi betetőzéseként a világ elsőszámú latorállama-az USA-ENSZ-nagykövete bejelentette: “az USA SAJÁT CSELEKVÉSI TERVE SZINT FOG ELJÁRNI SZÍRIÁBAN a Khan Sheikhount ért vegyfegyver-támadás miatt!”
Egyes vélekedések szerint megteremtődött az ürügy…
A nagy nyugati fogcsikorgatásnak meindjárt lett is eredménye. Ma reggel Észak-Latakiában a “szabad szírek” martalócbandái, karöltve a Hay’at Tahrir Al-Sham és a Turkesztáni Iszlám Párt (TIP) dzsihadista pribékhordákkal máris offenzívát indítottak a hadsereg ellen Kinsibba vidékén.
Még az éjszakai órákban-az ENSZ BT-tegnap ülését követően azonnal-a Daraa-tartomány déli részén fekvő Kurbet Gazaleh városánál állomásozó szír kormánycsapatokat ismeretlen eredető repülőgépek támadták. Áldozatokról hírek nincsenek, de a jelentések szerint a hír sem ellenőrzött.
Hama tartomány északi részén is kedvezőtlenül alakult tegnap délután a hadi helyzet. Több addig elfoglalt településről is kénytelenek voltak kivonulni.
Deir ez-Zornál viszont úgy tűnik, hogy a kormányhadsereg végzett a repülőtér ostromgyűrűjével. A jelentések a kalifátusisták ottani ellenállásának összeomlásáról szólnak.
Kelet-Aleppo tartományban a kormányerők a Deir Hafer “trükköt” alkalmazzák. A “Jihar” légibázist-az utolső kalifátusista fészket-egyszerűen korülfolyták, és nem foglalkoznak a reptéren hemzsegő latortömeggel. Azok onnak kijönni nem tudnak!-ennélfogva ártani sem. Egyszer majdcsak kiéheznek, aztán megadják magukat. Mint Deir Hafernél.

Palmürától keletre folyik a Nagy ISIS-Vadászat. Az olaj és gázmezőket latortalanították az “ISIS-Vadász” egységek, és most vigyázzák a területet. Hatalmas érvágás ez a rémkalifátus büdzséjén, hogy nincs gáz, nincs olaj.
De-hírek szerint-komoly bevételkiesés a Kardigan-family családi költségvetésének is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Nem fogják elhidni , de mihint hallotam a gáz “támadásról”, provokációra tippeltem, ugyan úgy, mint V. Szafronkov. Ezért is kérdeztem Admint tegnap, hogy tulajdonképen mi is a valós helyzet, amivel kapcsolatban meg is kaptam a választ,a tegnapi “szíriai híreben “. Az egyik tizenkilenc-Obamaki, a másik egyhíja a húsznak-Donald Trump !

 2. Gonda István szerint:

  ” nem foglalkoznak a reptéren hemzsegő latortömeggel. ”
  Egy katonai repülőtéren teljesen tiszta helyzet van, nincsenek civilek. Miért nem lehet bevetni a termobárikust?

 3. stefimrich szerint:

  Azért,mert akkor meg az lesz a baj!

 4. zls-179 szerint:

  Trump bohóc nagyon el van tévedve a majmaival együtt,legyen az dirigált, vagy éppen dirigáló!!!

 5. petymeg szerint:

  Ez egy akkora baromság!Miért nem az olaj vagy a gáz mezőkön vetette be ha már nagyon akarja,de nem akarta!Nem áll össze a kép!

 6. Pont szerint:

  Na most az Oroszok állítják, Damaszkusz is elismeri, hogy a szír légierő gépei fegyverraktárat bombáztak. (egyébként radarokon, műholdképeken követik honnan szálltak fel, hova mentek stb.) Hogy lehetnének már ezek álcázott gépek? Ez egy nagy “hiba” (BŰN) volt, még ha nem lettek volna vegyi fegyverek, sűrűn lakott környéken fegyverraktárat bombázni….Ráadásul kórház is kapott… Itt Civilek, Nők, GYEREKEK haltak meg, a reptereken meg hát csak had kártyázgassanak az ISIS gyilkosok….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.