Donbassz С Днем Рождения Донецкaя Народная Республика

 

 

 

Alekszandr Zaharcsenko a DNR-vezetője intelmet fogalmazott meg tegnap Kijevhez:
“Amennyiben Ukrajna aktív katonai műveletet indítana Donbassz ellen, számolhat azzal a ténnyel, hogy a Donyecki Népköztársaság mintegy kétmillió lakójával kerül szembe!”

Tegnap a DNR területén “próbamozgósítás” volt. A Népköztársaság Honvédelmi Minisztériuma Katonai Főparancsnoksága váratlanul rendelte el a mozgósítást, melynek során 27 ezer 18-30 éves kor közötti férfit vonultattak be.
A DNR “próbamozgósítása” a leheslegeslegújabb “tűzszünet” árnyékában zajlott. Merthogy az van. Tűzszünet. Kevesebb latorgránáttal, ugyanannyi célponttal. Tegnap délután 46 ilyen “célterületet” ágyúzott-aknavetőzött a valcmanista ordashar a DNR frontszakasz teljes hosszában. A legtöbb latorgránátot-ma reggelig-Szpartak, Dokucsajevszk és Szahanka “érdemelték” ki.
A telmanovoi-járás Sevcsenko nevű faluját ma délelőtt érte latortüzérségi támadás. Egy 23 éves nő súlyos, életveszélyes sebesülés miatt került kórházba, a falu iskolájának épületét ért tatorgránát felrobbanása miatt.
Az iskola épülete is súlyosan károsodott.
Gyerekek nem estek áldozatul, hiszen ma állami ünnep van a DNR-területén. Ma ünneplik a Donyecki Népköztársaság kikiáltásának harmadik évfordulóját.
Boldog születésnapot Donyecki Népköztársaság! С Днем Рождения Донецкaя Народная Республика

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz С Днем Рождения Донецкaя Народная Республика bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kósa Lajos szerint:

  Isten segélje őket .

 2. zls-179 szerint:

  És minden olyan ember akinek az egyik életcélja a segítés, és nem az esztelen pusztítás!
  Mert ŐK, valójában megérdemlik!!!

 3. "Szélsőjobb" :D szerint:

  az EP megszavazta Ukrajna vízummentességét. Donbasszban nemsokára véget érnek a harcok, mert az ukrán katonák Nyugat-Európába mennek 1200-1500 euróért dolgozni, nem pedig a szakadárokkal lövetik magukat seggbe 150 eurónak megfelelő Hrivnyáért. 😀

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Majd tesznek, érte, hogy ne kivánkozzanak nyugatra a keleti fronton lévők. A húsdarálóba van bemenetel, kifele nincsen csak vagy sebesülten vagy műanyag zsákban. Ha mégis megpróbálnák, a hátuk mögötti század egy,kettőre és VÉGLEGESEN lehűtik az ebbéli fellángolásukat, ha netán nem tudna erről t. “szélsőjobb” :D. Tehát most már tudja Zacharcsenko, hogy milyen erővel rendelkezik a DNR. HARMADIK SZÜÜLETÉS NAPJUK ALKALMÁBÓL KIVÁNOK NEKIK NAGYON SOK SIKEREKBEN GAZDAG SZÜLETÉSNAPOT !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.