Szíria

Nagy biztonsággal állítható, hogy immáron semmiféle jelentőséggel nem bír az, hogy Szíria csataterein hol-mi történik. A jelenlegi helyzet vagy-vagy alapon kezelendő. Vagy a két nagyhatalom diplomáciai úton rendezi ezt a kérdést, vagy a háború kontrollálhatatlan eszkalációja következhet.

A rakétatámadást az a “Porter” cirkáló hajtotta végre, amely a szerdai ENSZ-béli vita idején MÉG A SPANYOLORSZÁGI ROTA KIKÖTŐJÉBEN tanyázott, ám a diplomáciai csörte még véget sem ért, amikor elindult a Földközi tenger keleti medencéjébe.
Szíriai jelentések szerint a támadásnak négy szír katonai halottja van.
Moszkvában összeült a Szövetségi Védelmi Tanács Biztonsági és Védelmi Bizottsága.
Viktor Ozerjov elnök már közölte is: Oroszország azonnali hatállyal felfüggesztett mindennemű katonai kapcsolatot az USA-val.
A Kreml sajtóosztályának vezetője-Dmitrij Peszkov-mintegy fél órával ezelőtt közölte az orosz államfő nyilatkozatát.
“Vlagyimir Putyin szerint az amerikai rakétatámadás Szíria ellen nem egyéb, mint agresszió egy szuverén állam ellen, amely sérti a nemzetközi jogot, és hamis ürügyön alapul”
(Ez tulajdonképpen a megszokott amerikai gyakorlat, függetlenül a Fehér Ház aktuális lakójától.)
Vlagyimir Putyin szerint a vegyifegyver bevetéséről kitalált történettel, valamint a mára virradóan végrehajtott támadással az USA két dologról szeretné elterelni a figyelmet.
Az egyik, hogy a szíriai terroristák nem számolták fel vegyianyag készleteiket;
A másik pedig hogy az USA szeretné elterelni a figyelmet az iraki katonai akciói mérhetetlenül magas számú civil áldozatairól.
Oroszország és Bolívia az ENSZ BT-sürgős összehívását kezdeményezte a Szíriát ért amerikai katonai agresszió miatt.
Homsz tartomány keleti részén, közvetlenül az amerikai rakéták becsapódása előtt-természetesen abszolút véletlenül-a rémkalifátus offenzívát indított a kormánycsapatok ellen Al-Furqan térségében. Az amerikai rakétatámadás célpontja, az Al-Shayrat légibázis volt a Deir ez-Zor kalifátusistáit támadó szír légierő legfontosabb és legközelebbi bázisa.
Al-Furqan városa pedig nagyon közel van a megrakétázott légibázishoz.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 18 hozzászólás

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. Kálmán Lőrinc ! Nekem úgy tünik,mintha már találkoztam volna a Lovas István névvel, itt a bal-radon, a hozzászólás rovatban, vagy tévedek ?

 1. Fekete István szerint:

  Sziriában aludtak az oroszok, vagy….. és még mi lehet a vége??

  • tilla szerint:

   Nem aludtak, tájékoztatták őket a csapásmérésről.

   Admin:

   Hülye hazugságokkal nem kéne szennyezni a kommentrovatot.

   • tilla szerint:

    Admin

    Mi a hazugság, hogy nem aludtak, vagy hogy tájékoztatták őket?

    Úgy jelentették be, hogy tájékoztatták róla, előtte az oroszokat. Nem tudok róla, hogy Oroszország ezt cáfolta volna. Azt pedig nem feltételezem, hogy a szíriában állomásozó orosz kontingens valamennyi tagja aludt volna hajnalban.
    Admin:

    Az RT-honlapján ott látható az orosz külügy sajtótájékoztatója. Az amerikaiak még a németeket SEM tájékoztatták, nemhogy az oroszokat! Ezért is függesztette fel Oroszország a magállapodást!

    • tilla szerint:

     Admin

     Nem tudom, én ott sem láttam, hogy konkrétan cáfolták volna azt a kijelentést, hogy az amerikaiak tájékoztatták őket előtte. (Nem engedélyt/beleegyezést kértek tőlük, hanem tájékoztatták őket, hogy hamarosan csapást mérnek a kormányerők bázisára, ami csapás nem ellenük irányul) És a németeket valóban nem tájékoztatták, sőt, még minket SEM, de ebből nem következik automatikusan az, hogy akkor az oroszokat SEM…
     Ha pedig az oroszoknak nem szóltak előtte, akkor ha az orosz bázis ellen indul egy ilyen támadás, gyakorlatilag észre sem vették volna? Vagy hol volt az a “védőernyő”, amit odatelepítettek? Pont ki lett volna kapcsolva?

     Admin:

     Az orosz légvédelem Szíriában kizárólag a saját bázisok védelmére szolgált. Ma hajnalig.

     • tilla szerint:

      Admin

      Pont az az érdekes. Tehát akkor vagy megmondták nekik, hogy azok a robotrepülők milyen célkoordinátákra mennek és azért nem csináltak semmit, vagy nem tudták, de akkor sem tudtak volna mit csinálni, ha az ő bázisuk a célpont.
      És megelőlegezem azt is, hogy ma hajnaltól az izraeli légierő mindenféle ellenállás nélkül fog még berepülni, ha a hezbollahot akarja bombázni 🙂

      Admin:

      Föladom…

 2. Botond szerint:

  A segg amerókák megint hozták a formájukat … még a támadás előtt értesítették az Iszlám Államot, így a blérenceik időben meg tudták támadni a szír kormányerőket. Micsoda “csoda véletlen” …
  A dzsihadista szervezet Deir Ezzornál, Palmyránál, és az Al-Shajtat – az amerókák által támadott – katonai reptérhez közeli Homsz-Farkalasz főút mentén lévő katonai ellenőrző pontok ellen indított támadásokat. A terroristák megpróbálták elvágni a Homszot Palmyrával összekötő útat, hogy elvágják a szíriai hadsereg utánpótlását. A szír hadsereg sikeresen visszaverte a támadásokat.

  Ezzel a húzással Trump megnyerte a “Bunkó vagy Baxy” érdemrend arany fokozatát. Nem semmi teljesítmény ily’ rövid idő alatt …

 3. Pierre szerint:

  Mindenképpen van orosz áldozat/kár!
  Az egyezmény pont arról szól hogy bármi akció esetén értesítik egymást és egyeztetnek előtte.
  Ezt a szerződést meg lehet szegni, ejnye bejnye járhat csak érte, de ha a szerződést a másik oldalról azonnal fel is mondják, akkor egyértelműen kivehető belőle az is hogy többről van szó mint túlkapás, egyenesen támadás érte az oroszokat… nem Aszad egységeit, tuti az oroszokat is érhette valami kár…. És ebbe beleszartak az amik…. De ezek után az oroszok is lőni fognak mindenre ami mozog, legyen az akár amerikai.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   De ezekután az oroszok is lőni fognak mindenre ami mozog, legyen az akár amerikai. Ez nekem is megfordult a fejemben. Bizonyára vizen, földön, levegőben. Bizonyára nem lesznek egymásra tekintettel,mint ahogy edig voltak. Talán még a Rakka környékén dekollo amcsi csapatokra sem, amelyek csak küszködnek,mint káposzta hús nélkül. Ez a legkeveseb, hogy felmondták az együt működést, szerintem lesz ennek keserves suba alatti következménye, az amcsiknak. Vagy semmi. Edig elkerülték egymást az amerikai, és orosz harci gépek,mostantól szemtől szembe fognak menni és nem szeretetből. Amelyikük elsőnek fog lőni az marad életben.Az orosz anyahajónak, az ADMIRAL KUZNYECOV-nak, a háboru befejeztéig a Földközi tengeren a Szír partoknál kellet volna maradnia.

 4. Denebor szerint:

  Milyen furcsa az amerikai rakéták teljesen lerombolták a légibázisnak azt a részét ahol a Szír légierő tartózkodik és csak négy halottja van. A négy halott között a légierő legmagasabb rangú tisztjei pl. Khalil Ibrahim dandártábornok. Vajon nem lehet, hogy a támadás idején nekik ott kellett maradniuk valamiért és hősként meghalniuk?

 5. Big szerint:

  Ezek nagyon rossz hírek,fáj a szívem Szíriáért,az oroszokért!A biboldóknak pusztulniuk kell .

 6. Azorka1861 szerint:

  Rex Tillerson US külügygazember(miniszter) mondja: Koalicio szervszèse
  Aszad sziriai elnök hatalombol valo eltàvolitàsàra folyamatban.
  https://maps.southfront.org/creation-of-coalition-to-remove-syrian-president-is-underway-us-state-secretary/

 7. Azorka1861 szerint:

  Korrekcio: Koalicio szervezèse…

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Azorka 1861 ! Akkor boritékolható a III. világégés, szerintem. Véleményem szerint Oroszország nem foja karbatett kézzel tűrni, hogy Assadnad bántódása essen, éppen most, amikor már Szíria legnagyob részéből kipucolta a dzsihadistákat. Ez a saját véleményem csupán. Ha másképen nem, hagyományos fegyverekkel, akkor beveti az atomfegyvereit is, véleményem szerint. Az meg a véget jelentené, mindanyiunk számára, ha erre sor kerülne .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.