A MAGYAROK tragédiája

Felemás volt a babyboom

Kapcsolódó kép

Bár összességében 1,5 százalékkal több gyermek született 2016-ban, mint az előző évben, az országban nem mindenhol javult a gyermekvállalási kedv.

A Magyar Nemzet összehasonlította a Központi Statisztikai Hivatal megyékre vonatkozó demográfiai adatait, és azokból kiderült: hiába kedvez a jelenlegi gazdaságpolitika a gyermekes családoknak, azokban a megyékben stagnált vagy csökkent a születések száma, ahol viszonylag jó színvonalon élnek az emberek. Ugyanakkor a legszegényebbek közé tartozó Nógrád megyében és a legalacsonyabb nettó átlagkeresettel bíró Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében messze az átlag felett nőtt a születések száma, előbbiben 4,7, utóbbiban 4,2 százalékkal.
A lapnak nyilatkozó szülész-nőgyógyász, aki Nyíregyházán vezet nőgyógyászati magánklinikát, azt mondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében átlagosan nem nőtt olyan mértékben a gyermekvállalási kedv, mint ahogy azt az adatok sejtetik, csak a mélyszegénységben élő családok bővülése emeli meg ennyire a statisztikát. A jobb szociális körülmények között élő családok inkább egyre kevesebb gyermeket vállalnak – tette hozzá.
Az országban Budapesten a legjobbak a gazdasági mutatók, valamint itt a legmagasabb és folyamatosan emelkedik a nettó átlagkereset, de ez nem hatott kedvezően a gyermekvállalási kedvre: tavaly a fővárosban szinte pontosan ugyanannyi gyerek jött a világra, mint egy évvel korábban.
Eközben Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, ahol legalacsonyabb a nettó átlagbér, az átlagot háromszorosan meghaladó mértékben nőtt a születések száma.

adatok szerint két olyan megye is van, Baranya és Veszprém, ahol az országos trenddel szemben csökkent a születésszám.
(inforadio)
Bal-Rad komm: Kell ennél rosszabb hír?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A MAGYAROK tragédiája bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A szabadság pénz kérdése.Ha nincs alapjövedelem,a cigányok meg fognak születni.Nem tudnak helyette mást csinálni.Basznak mint a nyulak!

  • petymeg szerint:

   Van lóvé;felemelt családipotlék!
   tizenhárom évesen már pockos megkérdezi a polgármestert miért nem kepott meghívót a gyereknapra?Válasz:melyikötöknek kellett volna küldenem?
   huszonhatévesen már van hat gyereke és nagymama!

 2. NSP szerint:

  Ennél rosszabb hír nincs, viszont jobb van. A cigányok átlagéletkora -hála Istennek- jóval alacsonyabb. Köszönhetően az egészséges életmódjuknak és a belterjességüknek.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Sajnos egyre inkább ez Magyarország, ezek a fotók a nemzet lassú halálát jelképezik.

 4. Realista szerint:

  Sajnos az etnikai összetétel. :/ Nem rózsás a helyzet. Arról nem beszélve, hogy a belterjesség miatt rengeteg genetikai sérült van, később sok eltartandó beteg lesz közülük. Az ország szempontjából a jövőkép sem rózsás. Adva van egy beteg társadalom. Agy gyalult, lebutított, politikailag inaktív. Elvan a maga kis retek klubbos világában. Ez az évek folyamán romlik, ráadásul el is öregszik a társadalom. A cigányok szaporodnak, az arányok 20 év múlva már érezhetőbben változnak. A Magyarok aránya jelentősen csökken. A Magyarok megosztása a következő lesz várhatóan: Egy nagy réteg idős ember, egy kisebb réteg fiatalabb, akik elvannak a cigókkal, rajoskodnak, felveszik a cigány szokásokat. Alig lesz normálisan gondolkozó ember. Most is már 10 millió alatt az ország, Magyarok meg alig vannak 8 millióan. Sajnos ez tényleg tragédia.

 5. Realista szerint:

  Ráadásul most olvasom, hogy Lezsák megmondta az okát:

  “a Magyar Szocialista Munkáspárt politikai bizottságának döntése nyomán 11 szovjet házgyárat vásároltak és megkezdték a panelrengetegek építését, melyekben 51 négyzetméter jutott egy négytagú családnak. Ez lett a drámai népességfogyás egyik forrása.”

  Na akkor most mindenki okosabb lett, megaszondta a Lezsák.

 6. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Mielött cigányozunk tegyünk külömbséget.
  Vannak a kancigányok utálatos banda.

  De vannak a szép cigány nök,akik már modernek tiszták és kulturáltak.
  Ki ne dugná meg pl Notár Mérit?

  • Realista szerint:

   Te csak szeretgesd a saját szőröstalpú hazátlan fajtádat oláh bozgor. Attól, hogy betegesen Magyargyűlölő fajta vagy ne reklámozd őket. Elég a minden napi faszságaidat átgörgetni minden nap a sok hazug hiteltelen körítéseiddel együtt. Van nektek is bőven cigányotok.

  • Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

   Mikor ez a balkáni cigánynö énekel a hátamon a ször is megborzong a gyönyörtöl.

   • Realista szerint:

    Élvezkedj a fajtádra hazug senkiházi. A szőröstalpú kecskepásztor fajtád rokon is ezekkel.

    • Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

     mivel mindig románozol én konkrétan nem ismerek egy románt sem ezért neked küldöm a kedvenc román cigány zeném. Mikor részeg vagyok az Ac Dc után erre tiprom a táncot. ) Speciálba küldöm zászlos uramnak Paput

     • Realista szerint:

      Dehogynem 🙂 Nem kell tagadni, nem szégyen az. Persze csak Magyargyűlölő vagy, fajtaimádó és csípőből linkelgeted a román zenéked és balkáni muzsikákra gerjedsz. Ott élsz Erdélyben és onnan próbálod az észt osztani kevés sikerrel, miközben hazug körítésekkel akarod tálalni a mondanivalódat. Hol eltűnsz hetekre, hol előmászol sajna ide teltrollkodni minden hírt hol ilyen hol olyan néven, magad hol svájcinak, hol németnek, hol orosznak kiadva, néha ä betűkkel írtál, néha hírszerzőnek akarod beállítani magad, volt amikor rákos betegnek állítottad magad beteges gyermeteg módon. Köpni kell amikor ilyen trógerekkel találkozik az ember, mivel még beszélgetni sem lehet veled. Mert így hiteltelen amit írsz, nem számít a véleményed, egy ilyen alakkal nem lehet párbeszédet folytatni a sok hazudozása miatt. Úgyhogy szeresd csak a fajtádat, és a sok buta primitív hozzászólásod helyett inkább egész nap hallgass ilyen zenéket és ezeken élvezkedj. Soha nagyobb örömed ne legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.