“A nemzetközi jog alapján…”

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) pénteki rendkívüli ülésén Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: az USA “kész további cselekvésre” Szíriában.

A tanácskozáson az ENSZ politikai ügyekért felelős igazgatója, az Egyesült Királyság és Franciaország képviselője egyaránt a szíriai konfliktus politikai megoldását sürgette.
Jeffrey Feltman, a világszervezet igazgatója leszögezte, hogy az amerikaiagresszióra éppen “a szíriai nép védelme” érdekében volt szükség. Persze Feltman azért hozzátette: “az ENSZ alapelvei szerint és a nemzetközi jog alapján kell megtörténnie”.
A Reuters hírügynökség Washingtoni keltezésű hírében közölte: amerikai kormányzati tisztségviselők bevallották: az USA-nak nincsenek bizonyítékai arra vonatkozóan, hogy a megrakétázott Al-Shayrat légibázison lett volna vegyifegyver. Pedig valamivel korábban Jeff Davis a Pentagon szóvivője hallatlan magabiztossággal állította mindezt.
Az orosz védelmi minisztérium nulla órától felfüggesztette a Pentagonnal fenntartott “forró drót” működtetését, amelyet a szíriai légtérben bekövetkező incidensek kiküszöbölését és a légi bevetések biztonságának szavatolását célzó kétoldalú memorandum értelmében létesítettek.
Erről Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz HM szóvivője tájékoztatott tegnap este. Mint mondta, az amerikai katonai attasét bekérették a minisztériumba és a kezébe nyomták az erről szóló hivatalos jegyzéket.
De tegnap délután még egy utolsót beszélt az akkor még működő vonalon Valerij Geraszimov hadseregtábornok orosz-és Joseph Dunford amerikai vezérkari főnök.
Rex Tillerson amerikai külügyér jövő hét kedd-szerdára tervezett moszkvai látogatása továbbra is napirenden szerepel.
Londonban Őfelsége II. Erzsébet miniszterelnökasszonyának-May Rézinek-a rezidenciája előtt tüntettek Őfelsége alattvalói az amerikai-brit eháborús együttműködés miatt. Őfelsége Irak példáján edződött alattvalói úgy látják: egyrészt szégyenletes-egyszer már lejáratódott trükkhöz-folyamodott Trump bohóc és May Rézi, másrészt pedig most nem Saddam Husseinnel, hanem az orosz Medvével kívánnak nagyravágyó főnökeik bajuszt akasztani. Abból pedig-Őfelsége alattvalói szerint-semmi jó nem származhat.
Az USA újból föltámadt banditizmusa kezdi az internet népének fantáziáját is megmozgatni.

Tegnap délutánra az orosz hadiflotta hajói “lepték el” a Földközi-tenger keleti-medencéjét.
Ismét üzemel az Al-Shayrat légibázis. Jönnek-mennek ott a harci gépek. Palmürától délkeleti irányban lévő célpontokat támadtak.
A le és felszállópályát kifoltozták, a működéshez elengedhetetlenül szükséges infrastruktúrát kár nem érte.
A rakétatámadásban egy kósza “Tomahawk” Homsz városában csapódott be. Négy gyermek halt ott meg.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“A nemzetközi jog alapján…” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Tisztelt europai fogyasztok tankoljatok benzint hordokba,mert ha kitör Sziriában a balhé
  a benzinkutakon az ÜZEMANYAG HIÁNYA MIATT ZÁRVA táblát látjátok majd.

 2. Daca szerint:

  Politikailag NEM LEHET Szíriát, (sem Ukrajnát) rendezni.
  A “Politikai rendezés” a nyugat értelmezésében Szíriával kapcsolatban “daraboljuk fel”-t jelenti, Ukrajnával kapcsolatban meg “tartsuk egybe”-t jelenti.
  Vagyis… Függetlenül az Orosz (és teljesen jogos) érdekektől a nyugat, és Amerika (azaz a zsidók) a saját fennhéjázó érdekeiket látják csak, és erőszakolják a világra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.