Bohócálarcos ámokfutó

SZEMÉLYCSERÉKKEL MENEKÜLHET TRUMP A KUDARC ELŐL

Veje és eddigi bizalmasa között húzódik a frontvonal.

Donald Trump elnök állítólag azt fontolgatja, hogy meneszti Reince Priebus kabinetfőnököt és Steve Bannon stratégiai főtanácsadót. Az elnöki hivatal meg nem nevezett tanácsadóira hivatkozó tudósítás szerint hatalmi harcok folynak a Fehér Ház munkatársai között, s bár Trump nagyobb átalakításokat tervez, egyelőre nem tudni, ezekre mikor kerül sor.

Bannont, a Breitbart News korábbi főszerkesztőjéről úgy tartják, nagy befolyása van az elnök döntéseire, ám a héten Trump elmozdította a Nemzetbiztonsági Tanácsban betöltött tisztségéből. A The Hill szerint Bannonnak nézetkülönbségei vannak az elnök másik tanácsadójával és vejével, Jared Kushnerral. Az utóbbi hetekben a hatalmi harc állítólag Kushner javára látszik eldőlni.
KÉT VILÁGKÉP
A The New York Times szerint kibékíthetetlen, felfogásbeli ellentét van közöttük, s a héten Bannon demokratának nevezte az elnök vejét. Nem egyszerűen személyes ellentétről van szó, hanem két világképről, s Kushner szerint Bannon kezdeményezései – például a beutazási tilalom vagy Barack Obama környezetvédelmi intézkedéseinek visszaszorítása – ártanak Trump megítélésének. A The New York Times szerint hasonlóképpen éles a különbség a követendő külpolitikában is. Bannon szerint az amerikai kormányzatnak tartózkodnia kellene a külföldi szerepvállalástól, Kushner viszont az intervenció híve a közel-keleti térségben.
Reince Priebusban Trump bizalma az egészségbiztosítási törvénytervezet megbukásakor ingott meg, az elnök ugyanis nagyrészt a kabinetfőnököt okolta a kudarcért. A múlt héten Katie Walsh helyettes kabinetfőnök már távozott a posztjáról.
(vs)
Bal-Rad komm: “…Bannon szerint az amerikai kormányzatnak tartózkodnia kellene a külföldi szerepvállalástól, Kushner viszont az intervenció híve a közel-keleti térségben….”
-No meg azt se felejtsük el, hogy “amúgy” ki is ez a Kushner. Túl azon, hogy Ő a Vejkó!
Mindazonáltal az amerikai diplomácia tegnap-tegnapelőtt olyan szédületesen egymásnak ellentmondó nyilatkozatokba bocsátkozott, amit épeszű emberek követni már képtelenek!
Az, hogy belföldön mit csinál Trump?-az legyen Amerika gondja. De a világ porondja az nem Trump bohóc kizárólagos fellépőhelye.

Ez utóbbira tegnap föl is hívta a figyelm(e)ét Vlagyimir Putyin.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bohócálarcos ámokfutó bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Trump megleszel Baszva.

  Mindegy mitcsinálsz,most megleszel baszva anyád hátán.

 2. Tarna szerint:

  Sajnos az USA sem tudja, hogy hol van az “Ígéret földjének” határa.
  Kíváncsiak és ezért keresik.

 3. Big szerint:

  A Tomahawk cirkálórakétákkal indított mostani „sikeres” támadás azonban sántít! 2013. szeptember 3. –án az USA vezette NATO hajók ugyanezekkel a rakétákkal támadást indítottak Damaszkusz ellen. Kettő, azaz az első 2 db. rakéta csapódott be a szír fővárosba, a többit az oroszok az utolsó szálig leszedték! A fiaskó után az addig nagy fegyvercsörtetéssel felvonuló nyugati haderő szép csendben ki is takarodott a Földközi tengerről! Most viszont az oroszok állítólag nem lőttek, annak ellenére sem, hogy Homszban orosz légibázis is van, amit SZ 400 rakétaelhárító-rendszer is véd! Vagyis hagyták, hogy a jenkik elpufogtassák selejtezésre váró rakétakészletük egy részét! (Ugyanakkor hírek érkeznek arról is, hogy nem minden rakéta érkezett meg a célterületre. Hmmm. Vajon hova lehettek, ha igazak a hírek? Megszokásból vagy gyakorlásként mégis lelőhettek egyet-kettőt az oroszok is?)

  Maguk az amerikaiak jelentették be azt is, hogy a mai támadás előtt értesítették az oroszokat, de engedélyüket nem kérték. Ha Putyinék tudtak a várható támadásról, de nem tettek közvetlen ellenlépéseket mint 2013 –ban, akkor feltételezhető, hogy Aszadék a homszi hangárokat régen kiürítették, az ott felhalmozott készletek nagy részét máshová vitték! Gondolom némi vadászgépnek látszó makettet, vagy leselejtezett gépeket azért még kint hagyhattak a kifutókon, gondolva arra: lehessen „veszteségeiket” lefotózni a műholdakról! Igaz a jenkik által használt rakéták többnyire igen nagy pontossággal csapódnak be kijelölt céljukba, de külön kiemelem, a Homszban állomásozó orosz erőket még véletlenszerű találat sem érte! Nem sántít ebben is valami? Máskor véletlenül kórházakat, iskolákat bombáz a jenki légierő, de most az egyszer nem tévedtek.

  A katonai akció híre minden más történésről elvonta a figyelmet. Arról is, hogy Oroszország az Egyesült Államok után másodikként, Nyugat-Jeruzsálemet tekinti ezentúl Izrael fővárosának! És még mondja valaki, hogy Putyin és Trump nem egyezteti lépéseit!

  Mi lesz a támadás következménye?

  Putyin rosszallását fejezi ki és agresszióról beszél, a szír vezetés ugyanezt teszi, majd lesz némi diplomáciai jegyzékváltás a három ország között. Összeül a Biztonsági Tanács, ahol immáron jó szokás szerint úgysem történik semmi, de lesz lehetőség annak a szünetében egy kis vodkázásra, koccintásra. Donald Trump viszont kifogta a szelet a kongresszusi héják, ezen belül is a cionista lobbi vitorlájából, – még akkor is, ha ezt a lépését is támadni fogják ugyanazok – és nyert néhány hónapot tervei végrehajtására. Valószínű az is elhangzik majd tőle: a mostani katonai akció arra is jó volt, hogy tanuljon belőle Észak-Korea, és Kína se szorgalmazza annyira tovább a zátonyok elfoglalását a Dél-Kínai tengeren. Aztán, ha majd találkozik Putyinnal, ők is koccintanak a sikeres átverésre! Egy éven belül Aszad távozik a hatalomból és helyét egy szintén oroszbarát politikus veszi át.

  Pillanatnyilag – az események után – úgy tűnik, van esély arra, hogy az amerikai kongresszusi héják minden eddigi törekvése ellenére elkerülhető legyen a közvetlen katonai konfrontáció Oroszország és az USA között! (Ha csak, ki nem szivárog katonai körökből valami erről az átverésről.)

  Madarász László a szerző. http://magaspart.hu/tamadas-sziria-ellen-avagy-a-kongresszusi-hejak-atverese/

 4. Smith szerint:

  Jared Kushner a társelnök. Az új irány pedig az, hogy Izrael az első.

 5. stefimrich szerint:

  Big!
  Erre céloztam az előbbi Szíriáról szóló cikk kommentjében!Minden mondatoddal,illetve a belinkelt cikkel egyetértek!

  • Big szerint:

   Ez a cikk Madarász László logikus,tényszerű véleménye,minden mondat az ő írása. Én is egyetértek vele(tek)!

 6. Azorka1861 szerint:

  Big!
  Oroszorszàg csak Nyugat-Jeruzsàlemet, de nem az egèsz vàrost tekinti
  ezentul Izrael fövàrosànak. Keleti rèszèt Cisz-Jordàniàval ès az Egyip-
  tomhoz tartozo Sinai fèlszigettel együtt 1967-ben, a hatnapos hàboruban
  foglalta el Izrael. Kelet-Jeruzsàlem lehet mèg Palesztina fövàrosa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.