Donbassz

 

 

 

A kijevi Radában tegnap plenáris közösülésen bohóckodtak Maradék-Ukrajna “népképviselói”!
Ljasko “Radikális Pártjának” Dmitrij Linko nevű gépviselőjének jutott a dicsőség, hogy ELSŐKÉNT számolhatott be a dicstelen gyülekezetnek a Szíriát ért amerikai agresszióról. A Rada majd el olvadt a gyönyörűségtől a csodás hír hallatán. Hát még amikor Linko előadta, hogy íme la! Így kéne viselkednie az USA-nak Kijev-Moszkva viszonylatban is! Megrakétázni Moszkvát!

Donbassz frontjain a feszültség változatlanul nagy. Bár dúl a legeslegeslegújabb túzszünet, annak inkább az LNR-szakaszon van foganatja. Tegnap CSAK egyetlen LNR-települést ágyúzott a valcmanista latortüzérség. Frunze falut.
Kijev továbbra sem hajlandó a megállapodásba foglalt “lágyítás” végrehajtására Sztanyica Luganszka térségében.
A DNR-frontszakasz “kissé” zajosabb. Itt szinte minden település-szám szerint 56-kapott valamiféle latorgránátot. Vagy lövegből, vagy aknavetőből.

Donyeck éstaki ívénél, Jaszinovataja és Jakovlenka környékén tankokkal kisérleteztek a martalócok. Gorlovka és Zajcevo…
A DNR-délvidék a leghangosabb. A “szokásos” helyeken. Dokucsajevszk, Kominternovo, Leninszkoje, Szahanka. Errefelé megállás nélkül zajlik a DNR latorostroma.
A “Trudovszka” bányatelepen két középkorú asszony sebesült meg életveszélyesen tegnap este a települést ért latortüzérségi attak miatt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.