Szíria

Nagy nap volt ugye a tegnapi a szíriai polgárháború menetében az amerikai rakétatámadás miatt, ami a jelek szerint a latorerőkkel egyeztetett módon történt.

Ali Abdullah Ayyub a Szíriai Arab Hadsereg vezérkari főnöke “beteglátogatáson” vett részt tegnap. A kórházban járt, ahol at amerikai agresszió sebesültjeit ápolják, majd megnézte az Al-Shayrat légibázist.
Orosz katonai berkekben a hírek szerint komoly fejtörést okoz, hogy mi a fene történt a Szíriára indított amerikai rakéták kétharmadával? Miért nem mentek a célra? 59 kilőtt amerikai ketyeréből mindösszesen 23 érte el az Al-Shayrat légibázist. Egy Homsz városában esett le, 35-öt meg keresnek. Az oroszok keresik, meg a szírek. Az ország egymástól igencsak különböző helyeiről kaptak jelzéseket “indokolatlan” robbanásokról, amikről feltételezik, hogy elkószált “Tomahawk” lehet.
A megtámadott légibázisnak ugyan jót nem tettek a célt elérő amerikai rakéták, de 23 találat sem tudta megbénítani a reptér működését. Az amerikaiakat viszont ez dühíti. Szíriai kitartottjaikat nem kevésbé.
A háború menetében a tegnapi nap és a mára virradó éjszaka különösebb változásokat nem hozott. A kelet-homszi Al-Furgalas település környékén nagy nekibuzdulással elindított kalifátusista offenzíva gyorsan megbicsaklott, és helyreállt az eredeti állapot.
Mindezzel együtt is nem annyira élénk az élet a csatatereken, mint volt tegnap előtt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. tilla szerint:

  ” feltételezik, hogy elkószált “Tomahawk” lehet”

  Keresik, meg feltételezik??? Tehát még csak nem is látták azokat a rakétákat???

  Admin:

  Mivel látták volna, ha csak tegnap hajnaltól terjesztették ki a légvédelmet? A támadás után?

 2. tilla szerint:

  Akkor ezt a cikket csak Te találtad ki?

  “Konasenkov közölte, hogy az orosz légvédelem le fog lőni minden, a szíriai kormány által ellenőrzött területre kilőtt rakétát. A szóvivő arra az amerikai médiaértesülésre reagált, amely szerint Washingtonban fontolóra vették, hogy csapást mérjenek a szíriai kormányerőkre.

  A tárca közölte, hogy az Sz-300-as és Sz-400-as rendszereknek ilyen támadás esetén „nem lesz idejük mérlegelni, hogy kié a rakéta”.

  „Minden olyan rakéta- vagy légicsapás, amely a szíriai kormány által ellenőrzött területek ellen irányul, nyilvánvaló fenyegetést jelent az orosz katonák számára” – közölte Konasenkov.”

  http://www.balrad.com/2016/10/07/sziria-latorajvek-nem-hallik-az-egig/

  Admin:

  Ember! Nem próbálj már meg mindenbe belemagyarázni a hülyeségedet! Nézz utána, hogy a MEMORANDUMOT MIKOR ÍRTÁK ALÁ! Ez után a nyilatkozat után. Amit követően az oroszok meg is nyugodtak, mert elhitték az amerikaiaknak, hogy betartják ők is! Működött is tegnapig a megállapodás!

  Ne játszd már a túlokost!

 3. Tarna szerint:

  A Tomahawk rakéta 800.000 dollárba kerül, már csak ezért is elvárható, hogy pontosan célba érjen.
  Mi van akkor, hogyha bumerángként vissza irányítják az indító helyére?
  Lehet tovább kísérletezni a rakétázással, mert van még a szíreknek másik 25 repülőterük. Aztán csak óvatosan, nehogy a sérthetetlen USA-val is megkóstoltassák a háború borzalmát.

  • Erdélyi József szerint:

   +1

  • realista szerint:

   A robotrepülőgép – legalábbis a nyilvánosságra került adatok szerint – TERCOM irányítású. Azaz a domborzat térképét programozzák bele, azt követi és így ér célba. Így működtek Irakban is – nagyon is pontosan, bár volt néhány tévesztés ott is. Elméletileg zavarhatatlanok !
   Tehát ezért is érthetetlen a kóborlásuk !

 4. stefi szerint:

  Remélem az izraeli behatolókra is érvényes lesz a tilalom.

 5. stefimrich szerint:

  Az oroszok emlegettek tavaly egy elektronikai védelmi rendszert!Most vagy az lépett részlegesen működésbe,és miatta kószáltak el a tomahawkok,vagy eleve szar ez a félelmetes fegyvernek kikiáltott szivar?!

  Vagy ki sem lőtték őket,és csak vakítás az egész támadás Clintonék lenyugtatására!?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   stefimrich ! Lehet, hogy mind a három feltételezése fedi a valóságot. Az amcsik HABZANAK DÜHÜKBEN, az OROSZOK PEDIG BÖLCSEN CSENDBEN VANNAK, lehet,hogy magukban meg jót nevetnek, a nyugati segnyalóiknak a dühkitörésein. Majd csak kibujik a szög a zsákból, ELŐB, vagy UTÓB.

 6. Azorka1861 szerint:

  Admin!
  Ne haragudj, hogy kijavitalak. Sziriàban – Eva Bartlett kanadai oknyomozo
  ujsàgiro szerint – kezdettöl fogva nem polgàrhàboru folyik, hanem a nyugat
  àltal Sziriàba exportàlt, kikèpzett ès fizetett idegen zsoldosok harcolnak az
  Asszad kormàny ellen. Az ujsàgiro megemliti a “Fehèr Sisakosok” kètes sze-
  repèt is. (A nyugattal szorgosan együttmüködtek bizonyos közel-keleti orszà-
  gok, nevüket bizonyàra mindenki ismeri – megjegyzès tölem.)
  http://www.spiegel.de/video/eva-bartletts-wahrheit-ueber-syrien-und-die-westlichen-medien-video-1729007.html

 7. zls-179 szerint:

  Nem vagyok benne biztos hogy a kilőtt rakéták nem semmisültek meg a kilövést követő percekben, vagy másodpercekben !Hogy ki, vagy mi által, azt a tisztelt véleményt alkotok képzelőerejére, vagy józan paraszti eszére bízom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.