Van még kérdés?

Enrica Ventura riportját, amely a Libero Quotidiano olasz napilap 2016. 10. 16-án számában jelent meg, a Blogstar olaszországi tudósítója fordította le.

Képtalálat a következőre: „Menekült muzulmán nő-kép”

 Fatimával egy pizzeriában találkozom a Piazza Navona közelében, ott  ebédelünk. Ő egy barátom nagynénje.
42 éves, férjezett, 4 gyermek anyja, és egy azon sok ezer bevándorló közül, akiket az elmúlt évben Németország befogadott. Ő már megkapta a menekült státuszt. Most elmeséli, hogyan érzi ott magát.

– Szíria melyik részéról menekültél?

-Nem vagyok szíriai menekült. Szíriai vagyok, de Irakban, Erbil városában éltem. A férjem iraki. A zónában, ahol a város van, nincs háború. Az ország többi részéhez képest nyugodt hely, mert Kurdisztánban található. A problámát inkább az jelenti, hogy kevés a munka, ezért döntöttünk úgy, hogy Európába jövünk.

– Többesszámban beszélsz. Kivel jöttél el Irakból?

– A férjemmel és a négy gyermekemmel. Körülbelül 3 hónapig Isztambulban laktunk, ahol egy lakást béreltünk. Összesen 10.000 dollárt költöttünk.

– Törökországból Görögországba mentél?

– Nem. A bolgár nagykövetségen adtam be a menedékkérelmemet. Elkérték az adataimat és ujjlenyomatot is vettek tőlem.

– Akkor miért nem ott kaptad meg a stástuszt?

– Mert amikor 2015 augusztusának végén Angela Merkel azt mondta, hogy Németországban minden szíriai menekültet befogadnak, azokat is, akik már egy másik európai uniós országban regisztráltak, úgy döntöttem, megyek.

– Hogyan utaztál?

– Szerencsés voltam. Bulgárián át jöttem, mert arra kevesebb menekült ment, mint Görögország felé. Így Románián, Magyarországon, Szlovákián és Ausztrián keresztül jutottam el Münchenbe. Magyarországon nagyon sokszor igazoltattak, de végül sikerült átjönnöm rajta.

– Sokba került?

– Eléggé. 2000 euró volt.

– Ezt a sok pénzt hogyan szedted össze?

– Sok mindenünk van Erbilben. Mi nem vagyunk szegények, mint akik a török, libanoni, jordán menekülttáborokban vannak.

– A gyerekeid?

– Ők és a férjem újból Erbilben vannak, ahol beadták a családegyesítési kérelmet. Csak én jöttem, mert én szíriai vagyok. Amikor Németországba jutottam, és is azonnal elindítottam a családegyesítési eljárást, hogy ők is jöhessenek. Azért tettünk így, mert úgy gondoljuk, hogy az asszonyok kérelme elsőbbséget élvez.

– Amikor Németországba értél mi történt?

– 3 hónapot töltöttem egy befogadóközpontban, azután kaptam egy lakást Hamburgban, amit egy másik szíriai asszonnyal osztok meg. De amint megérkezik a férjem a gyerekekkel, kérek egy nagyobb házat kerttel és átköltözünk Berlinbe, mert a sógórom, aki az egész családjával jött, ott van.

– Hogy tartod el magad?

– Kb. 500 euró segélyt kapok havonta. A lakásbérlet, a rezsi, az egészségügyi ellátás és a tömegközlekedés fizetve van, azaz nekem nem kerül semmibe. Így mindig tudok pénzt félretenni és küldeni Irakba.

– Nem drága az élet Németországban?

– Nem tudom. Nem járok német üzletekbe, inkább a törököket választom. Török a szupermarket, a halal (muzulmán vallás szerint vágó) hentes, az outlet, ahol a ruháimat veszem, sőt még a kozmetikusom is. Nekem nem hiányzik itt semmi.

– De ha csak törökökhöz jársz, akkor nem lett volna egyszerűbb, ha Isztambulban maradsz?

– Isztambul nekem nagyon tetszik, Németország nem annyira. Csakhogy a német állam jól fizet a menekülteknek, míg Törökország kevésbé.

– És a nylev?

– Egy munkaügyi központ által szervezett iskolába járok, mert kötelező. Ha nem jelensz meg, nem kapsz segélyt. Így nem hiányozhatok, különben keresni kezdenek. Most is csak azért vagyok Rómában, mert Hamburgban szünet van.

– Elmagyaráznád, hogyan utazgathat Európában egy menekült?

– Minden papírom megvan. Azonnal megkaptam az állandó lakcímemet igazoló kártyát és a személyi igazolványomat. Nézd, pont olyan mint a tiétek. Rózsaszínű és le van fóliázva. Rajta vannak az adataim, és hogy menekült vagyok. Ezzel kaptam egy útlevelet.

– És ezzel utazol mindenhová?

– Persze. Ezzel egész Európában, az egész schengeni övezetben szabadon mozoghatok. Sehol sem ellenőriznek. Amióta van ez az útlevelem elmehetek Londonba, Párizsba, vagy ahová tetszik. Elég ha nem bukom le.

– Azaz?

– Nem hagyhatjuk el Németországot több, mint 21 napra. De én egy kicsit vissza akarok menni Erbilbe is. Ha észreveszik, hogy hosszabb időt voltam távol, abból probléma lehet.

– Mit szeretnél dolgozni Németországban?

– Semmit. Amint meglesz a családegyesítés, otthon maradok. Dolgozni a férjem fog, de csak feketén, mert ő is segélyt fog kapni, és én is tovább kapom.

– Nem félsz, hogy gyerekeidnek nem sikerül integrálódni?

– Mivel ingyenes, ezért iskolába járni fognak. Egyébként velünk lesznek, szíriaiak között. Ők nem fognak változni, Németország viszont annál inkább.

– Mit akarsz ezzel mondani?

– Hiszem, ha Allah ennyi hívét ide és Németországba küldi, az azért van, hogy muzulmánná tegyük ezeket az országgokat. Inshallah!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Van még kérdés? bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Jakócs Gábor szerint:

  Akár igaz is lehet ez a szöveg,de lehet nyugodtan kreált is!Nekem is vannak azeri menekültjeim anya a lányával,az anyuka rendesen dolgozik ,lánya nyelvtanfolyamra jár,főiskolára szeretne jelentkezni!Tiszták ,pedánsak és nagyon szeretnek Pesten élni!Hálásak nekem,mivel nem szenvedek empátiadeficitben,mint sokan mások kis hazánkban!Kb így képzelem el a proletár internacionalizmust a gyakorlatban!Igaz ,van két nyugat német migránsom is ,állandó helyi lakcímmel:hazájuknak nevezik Magyarországot!

  • Havasi Gáspár szerint:

   A zsidók is ezt akarják. Semmi köze a proletár internacionalizmushoz, inkább az európai népek elpusztításához, és a judeobolsevizmushoz, cionizmushoz.
   A cikk pedig nem kreált, és tökéletesen tükrözi a valóságot. Ezek nem menekültek, hanem új honfoglalók. Iszlám áradat harc nélkül. Terror, gyilkolás, nemi erőszak, cigány életmód, élősködés. – ez a tartalma.
   Azeriek, akik simán lefejeznek egy embert álmában, amiért kitüntetést kapnak.
   Két nyugatnémet migráns, feketék, vagy sötétbarnák? Ja, és ez a hazájuk, meg a jó qrva édesanyjukat. Akik a migrációt támogatják azok a magyarság elárulói.

   • vitorla123 szerint:

    MEG AZOK IS AKIK RENDSZERVÁLTÁST AKARTAK.ÉS MEGFOSZTOTTÁK AZ ORSZÁGOT A HADSEREGÉTŐL.MOST HONNAN LESZ KATONA ÉS TECHNIKA AZ ÖNVÉDELEMRE?NYUGAT NEM FOGJA A MAGYART MEGVÉDENI.MINDÍG IS ELLENSÉGEINK VOLTAK.aAZ AZ ÉRDEKÜK!

    • fatum szerint:

     +++

    • wagner tibor szerint:

     Teljesen igazad van !

    • wagner tibor szerint:

     Teljesen igazad van, ez a Kalergi terv megvalósítása, amiért Merkelt ki is tüntették
     “Kalergi díjjal”. Tehát ö most büszkén tovább folytatja. Csak nem tudom, én már nem érem meg, ez a sok buzi, lusta népség mit fog itt csinálni, valószínüleg 400 évet ugrunk vissza, de a burzsoázia is meg a tistelt nemzetközi bankdinasztia. Majd amikor ráébrednek , hogy öket is érinti, akkor már késö lesz.

   • M szerint:

    Mindig meg tudok döbbenni a médi sületlenségek visszaöklendezésén.
    Először azon, hogy emberek nem látják, hogy a média is mesterséges, látszólag civakodó, oldalakra van osztva.
    Kuruc.infótól az indexig ugyanaz a az irány, terelés csak más mázzal leöntve.
    Itt is ott is bedobják a gumicsontot, amin rágódhatnak, ízlés szerint, csak a közhelyek világában élő, ál problémákba sülyedő hívők. Akik tetteikkel, mosott gondolatokkal ugyanazt a rendszert és urait imádják de ezt fel sem fogják.
    Judeobolsevik klisé, kicsit furcsa , “emút nyócév” szint, egy imperialista, gyarmat kapitalista rendszer tetteire.
    Arról a judeo Marx nem tehet, hogy 1847-ben már többet tudott és jobban átlátta a rendszert, ami ma is működik, mint a világok média legokosabbikjai.
    “A burzsoázia megfosztotta dicsfényüktől az összes eleddig tisztelt és jámbor félelemmel szemlélt tevékenységeket. Fizetett bérmunkásává változtatta az orvost, a jogászt, a papot, a költőt, a tudomány emberét.

    A burzsoázia leszaggatta a családi viszonyról meghatóan szentimentális fátylát és e viszonyt puszta pénzviszonyra redukálta.”
    “Minden nemzetet rákényszerít, hogy, hacsak nem akarnak tönkremenni, elsajátítsák a burzsoázia termelési módját; rákényszeríti őket, hogy meghonosítsák maguknál az úgynevezett civilizációt, azaz váljanak burzsoává. Egyszóval: a burzsoázia a saját képmására formált világot teremt magának.”
    “Hogyan küzdi le a burzsoázia a válságokat? Egyrészt úgy, hogy kénytelen megsemmisíteni a termelőerők nagy tömegét; másrészt úgy, hogy új piacokat hódít meg, és alaposabban aknázza ki a régieket. Tehát hogyan? Úgy, hogy még egyetemesebb, még hatalmasabb válságokat készít elő és a válságok elhárításának eszközeit csökkenti.”
    Egyszerűen, hogy jelen zombi is megérhesse: divide et impera!

  • Béla Tamási szerint:

   kamu cikk. ha igaz lenne, akkor valódi fényképek is lennének benne linkekkel. ez egy egyszerű uszítás.

 2. Daca szerint:

  Tömören.
  Faszszopó ringyó. (Így gondolkodik a szemita)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.