A döbrögista project rövid címe: ÍGY LOPUNK MI!

Négyszer többe kerül az M25 autóút építése

Tavaly decemberben még 6,5 milliárd forintban határozta meg a kormány az M25-ös autóút építési költségét. A héten a Magyar Közlönyben megjelent határozatával 18,8 milliárd forinttal megemelte a költséget, így bruttó 25,3 milliárd forint lett az építés teljes költsége.

A Magyar Közlöny 49. számában jelent meg a kormány 1176/2017. (IV. 3.) számú határozata, mely az IKOP-4.1.0-15-2016-00005 azonosító számú “M25 Eger gyorsforgalmi úti bekötése (M3-Eger szakasz megvalósítása)” című projekt műszaki tartalmának bővüléséről szól.
A határozat szerint a kormány hozzájárul a a projekt műszaki tartalmának bővüléséhez, valamint a támogatásának növeléséhez legfeljebb 18 835 142 236 forinttal. A projekt címe és rövid bemutatása változatlan maradt.
A projekt címe: “M25 Eger gyorsforgalmi úti bekötése (M3-Eger szakasz megvalósítása)”.
A projekt rövid bemutatása: “A projekt az M25 autóút előkészítésére és az északi ütemének – középső fizikai elválasztású 2×2 forgalmi sávval (leállósáv nélkül), 24,60 m koronaszélességgel történő – megvalósítására irányul. Az M25 autóúthoz kapcsolódóan, a mezőkövesdi kapcsolat biztosítása érdekében megvalósul a 2502. jelű Mezőkövesd-Andornaktálya összekötő út Andornaktálya elkerülő út új nyomvonalú szakasza, valamint az Eger belterületén lévő 252. számú főút rekonstrukciója két körforgalmú csomóponttal és mintegy 490 m hosszon párhuzamos kerékpárúttal.”
A beruházó továbbra is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zártkörűen működő Részvénytársaság, az uniós támogatás összege pedig – az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) – 13,69 milliárd forint, melyhez az állam 1,521 milliárd forintos költségvetési forrást biztosít.

(portfolio)
Bal-Rad komm: Tavaly decemberben még csak 6,5 milliárd volt a TERV!
Igen ám! De azóta eltel négy hónap! Nem is csoda, hogy négyszereződött a project ára! Igy lett mára 25,3 milliárd. A MOSTANI TERVEK szerint!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A döbrögista project rövid címe: ÍGY LOPUNK MI! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

    Megyünk lopno
    Megyünk lopni
    Mi Budai kazárok megyünk lopni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.