RENDSZERHÍVEK MARAKODÁSA A KONCÉRT!

Az év eddigi legnagyobb tüntetése lesz Budapesten

Délután öt órától újabb tüntetést tart az Oktatási Szabadságot csoport, amely az eddigi két CEU mellett kiálló demonstrációkat is szervezte. Az első, múlt vasárnapi eseményen körülbelül 10 ezren lehettek a Kossuth téren, a lex CEU elfogadása után nagyjából fele ennyi ember jött össze a Nádor utcában. Úgy tűnhetett, hogy csökken az érdeklődés, de pont fordítva: a mai tüntetés iránt több mint 21 ezren érdeklődnek Facebookon és több mint 17 ezren jelezték, hogy ott lesznek.

A szervezőket is meglepte, hogy ennyire sokan mennének tüntetni, ezért szombaton módosítani kellett a gyülekező helyszínét, ami eredetileg a Clark Ádám tér lett volna, de végül a Várker Bazár előtt lesz a találkozási pont. Innen vonul majd át a tömeg a Kossuth térre.
Felesleges előre tippelgetni, hogy mennyien lesznek végül, de utoljára a 2014-es netadó elleni tüntetés tudott legalább ennyi ember megmozgatni az interneten.
Mivel a CEU színe a kék, a szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy lehetőleg kék színű ruhában érkezzenek, és vigyenek magukkal magyar zászlót is.
Az aktivitás nem meglepő, a Balog Zoltán által benyújtott, majd kizárólag fideszes képviselőkkel rohamtempóban megszavazott lex CEU nagyon nehéz helyzetbe hozta az ország legmagasabban jegyzett egyetemét, és az is felmerült, hogy az intézmény elhagyja az országot.
A tüntetés résztvevői arra fogják kérni Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldje normakontrollra az Alkotmánybíróságnak. Ádernek hétfő éjfélig kell eldönteni, hogy melyik lehetőséget választja.
A demonstráció egyébként már nemcsak a CEU-ról szól, hanem a civil szervezetek melletti kiállásról is. Hónapok óta téma, hogy a kormány – némethszilárdi szóhasználattal élve – kitakarítaná a vele szemben kritikus ciliveleket az országból, a pénteken benyújtott törvény ezt a cél nem éri el, de gyakorlatilag megbélyegzi azokat a szervezeteket, amelyek külföldről is kapnak támogatást.
A lex CEU és a civil törvény egybeesése nem véletlen, az egyetemet Soros György alapította, a kormány szemét pedig azok a szervezetek szúrják, amelyek Soros alapítványától is kapnak támogatást. A kormányzati kommunikációt figyelve pedig nem kérdés, hogy ez az év a Fidesznek a Soros elleni hadviseléről szól. Nem árt felidézni, hogy annak idején Soros 3 millió forinttal támogatta a Fideszt, és Orbán Viktor mellett több vezető fideszes is Soros-ösztöndíjjal tanulhatott külföldön és itthon.
(index)
Bal-Rad komm: A hóhérképző bezárása ellen tüntetnek azok, akik majd tüntetnek! Kékben. A legszomorúbb a dologban az, hogy EZÉRT HAJLANDÓAK DEMONSTRÁLNI AKÁR TÖBB TÍZEZREN IS!
Országunk lepusztítása, szétrablása, jövőtlenné tétele nem igazán mozgatja meg a fantáziát. Pedig abban komoly szerepe volt/van a Soros-tanítványoknak!
Bár alighanem értjük mi a demonstráció okát és a hátterét is!
Soros mottója: “Ha nem teszem meg én, megteszi más!” (A deportált zsidók vagyonának ellopása.)
Tanítványai ugyanezt vallják! Csakhogy Döbröginek elege van a konkurenciából! Míg a többiek meg szeretnének végre odaférni a bödönhöz, amiből a vajdának csak a talpa látszik már ki.
RENDSZERHÍVEK MARAKODÁSA A KONCÉRT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

RENDSZERHÍVEK MARAKODÁSA A KONCÉRT! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  Remélem a mai napon végre valami elkezdődik!

  • Már Tamás szerint:

   Kedves Hun!
   Ugye, nem gondolod, hogy az akárhány résztvevő az ország és főleg a magyarság sorsáért aggódókat fogja megtestesíteni? Légy nyugodt, a résztvevők valamennyiük a soros pénzelte szervezetek által a Nagykörúton belül lakókat reprezentáló, a romkocsmákban szocializálódott nyomorult cionliberális féreg lesz.

 2. stefimrich szerint:

  A végén el kell zavarni a CEU mellett tüntetőket is!Lehetőleg Orbán után!

 3. Big szerint:

  ŐK A HASZONÉLVEZŐI AZ ORSZÁG KIFOSZTÁSÁNAK,A LAKOSSÁG FOSZTOGATÁSÁNAK.Természetesen ragaszkodnak a koncért!

 4. stefi szerint:

  A jelzés a Facebookon nem jelent semmit. Már léteznek olyan programok amellyel akár kamu profilokat is bevethetnek egy adott cél érdekében. Pszichológiailag hat az emberekre a nagyobb szám és talán serkenti őket. Abból a 17 ezerből lehet 2-3 ezer valódi és ennek hatására elmegy 4 ezer. Az is lehet, hogy még ennyien sem lesznek.

 5. Öcsi szerint:

  Ezek a soros bérencek nagyban hozzájárultak Magyarország szétverésében és lezüllesztésében. Oroszország időben kiverte ezt a tolakodó arrogáns követelőző álhumánus tenyészetet a területéről.
  Előretolt ötödik hadoszlop a világpolgárok számára akik nem tisztelnek nemzeteket hagyományt erkölcsöt és tisztességet.
  Soros gazdáinak terve Oroszországgal szemben meghiusult. A 80-as években már eldöntötték hogyan fogják Oroszországot tönkretenni majd kifosztani.
  terveik szerint állitólag 5 felé szabdalták volna a területet öt különálló országot létrehozva. ,,oszd fel és uralkodj ”
  Elúszott a reményük a természeti kincsekben mérhetetlenűl gazdag Oroszország kifosztásáról.
  És ezek ugatnak , ruszkiznak !!!!!!
  Nagyon éket akarnak verni távoli rokonaink és Magyarország közé ezek a világ barbárok.
  Ez a CEU nem egyetem , ez egy kiképzőtábor a jövőt bekebelezni szándékozó ultraliberális nyugati hordáknak .

 6. M szerint:

  A CEU és az egyéb politológus, jogász, közgazdász képzések, rendszer ideológiai, propaganda tiszt képzései.
  A kiemelt státusz, életszínvonal ezekben a mai “siker szakmákban”, az ideológia hűség és átadás, az országok imperialista kifosztásának jutalma.

 7. Smith szerint:

  Tényleg szomorú lenne, hogy csak külföldi egyetem és/vagy a netadó elleni tüntetés képes utcára vinni tízezreket? A netadó egyértelműen az internet nyújtotta szabadságra mért volna csapást, mert gyakorlatilag megfizethetetlenné tette volna. A CEU a liberális (értsd: szabad, kritikus) gondolkodás bástyája, ami nyilván szúrja az orbáni autoriter rendszer szemét. A rendszerváltás idején születettek nem tűrik a megkötéseket és a szigorú szabályokat, ebből kifolyólag nem is kell őket külföldről hergelni, hogy harcoljanak a szabadságukért. Amerikai kultúrán nevelkedett fel ez a generáció, akik szerint a 20. századi Orbán Viktor és ideológiája rég kiment a divatból. Se nem trendi, se nem fancy, se nem szexi. Hallod, Schmidt Mária?

 8. petymeg szerint:

  Azért merik meg csinálni mert ezeket nem buzerálja a karhatalom és senki ez “védett állatfaj”.
  Probalj meg a redszer ellen fellépni vagy csak kritizálni a vezetést máris a földbe döngölnek ,elő állitanak,nyilvántartásba vesznek szóval megfélemlitenek.

 9. Realista szerint:

  Életkép a városból, ahol azért lakik kb. 1,7 millió ember és sok nem Budapesti is itt van (diákok, vidékiek, külföldiek, ilyen-olyan okból itt tartózkodók). Na most itt zajlik az élet, kirándulnak, vásárolnak az emberek. Tele vannak a játszóterek és kis saját közvéleménykutatás szerint nem is tudják sokan, hogy van tüntetés. Aztán vannak terelt járatok és sok embert szembesül, hogy megint van valahol valami és szidja akik miatt nem jön a busz, a troli, másfele kell menjen. Libsi oldalon 150%-ra van pörgetve ez a dolog, és ki is hoznak belőle akár több tízezres demonstrációt is. Bajnaival is anno talán még százezer is volt a létszámuk, aztán totál leálltak. Most ismét lendületet vesznek, kíváncsi vagyok meddig tart ki, hány ismétlés lesz és mennyi lemorzsolódás. A nagy többséget hidegen hagyja az egész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.