Szíria

Javában dúl a diplomáciai húrfeszítés Szíria ügyében.

Igor Konasenkov vezérőrnagy az orosz HM szóvivője tegnap délután megreklamálta: az április 4-i “vegyitámadást” követően ellepték a kutakodó nyugati “szagértők” Idlib tartományt, bizonyítékok után kutakodva. Tegnap délutánig semmivel nem tudtak előállni. Csak ismételgetik a bizonytalan eredetű video és fényképfelvételeket az áldozatokról.

Pedig-Konasenkov szerint-a vegyifegyver bevetésének vannak egészen sajátos és jellemző fizikai nyomai! Meg rakéta-vagy bombamaradványok.
Faisal al-Miqdad szír külügyminiszter-helyettes úgy itéli meg, hogy az USA hallgatólagos megállapodást kötött az ISIS-sel, és az an-Nuszra bandával.
Ezt az állítást látszikmegerősíteni az a tény, hogy ma reggel a szír-jordán határhoz közeli Osoud al-Sharqiyah településnél a rémkalifátus körbevette a “szabad szírek” egyik hordáját, és elkezdte őket szépen lemészárolgatni. A lármára fülfigyeltek a határ túloldalán is, és egy szép számú amerikai-jordán vegyes egység kb. 20 tank fedezetében a helyszínre sietett! MEGGYŐZTÉK AZ ISIS-T, HOGY NEM SZÉP DOLOG A TESTVÉREK KÖZÖTTI TORZSALKODÁS! Fejezzék be a “szabadok” molesztálását! MIUTÁN A RÉMKALIFÁTUSISTÁK ELVONULTAK A TETTHELYRŐL!-a békéltető társulat visszavonult jordán területre.
A Bild am Sonntag című újságnak érdekes interjút adott tegnap Sigmar Gabriel germán külügyér.
Egyrészt kifejtette, hogy Oroszország nélkül nem lehetséges Szíria ügyében a döntés, amikívánatos hogy az ENSZ-égisze alatt szülessen meg!
Másrészt pedig azt mondta: “van egy olyan érzésem, hogy Moszkva nem fogja mindig Asszad kezét fogni!” (Itt emlékeztetnénk: minden mindennel összefügg!)
Az orosz-amerikai memorandum orosz részről való felfüggesztése Szíriában arra az elhatározásra késztette a belga légierőt, hogy azonnal felfüggessze a ténykedését Szíria fölött.
Az Al-Kamishli északkelet-szíriai légibázis védelmét ellátó 54. légvédelmi ezred tegnap délután bekapcsolta ketyeréit. Mert egy amerikai felderító repülőgépet észleltek. Ez a gesztus az amerikai gépnek elég is volt. Sokkal gyorsabban hagyta el a szír légteret, mint ahogyan érkezett.
Ma derült ki, hogy pénteken Raqqa környékén bombázgatott az amerikai légierő. Hanedah városában sikerrel telibe is kaptak egy kávézót. Húsz civil veszett oda, több tucatnyi pedig megsebesült.
Az amerikai agresszió által “sújtott” Al-Shayrat légibázis vígan üzemel tovább. Az onnan 38 kilométerre lévő Homsz városában viszont kaszáltak az “indián balták”! Hét civil halt bele -köztük négy gyerek-a rakétázásba.
Homszból tegnap a szír hadsereg és az orosz katonai rendőrök felügyelete alatt 2500 latoregyed és hozzátartozóik voltak kénytelenek távozni.Buszokon, kényelmes módon.
Észak-Latakia hegyei között totális kudarccal végződött a martalócszövetség offenzívája.
Eyad Al-Hossein szír tábornok szerint mészárlás volt ez az egész nem más. Közel ezer martalócot aprított fel a szír kormányhadsereg tüzérsége Kinshibba környékén.
Tegnap egyébként meglehetősen visszafogott volt Szíria-szerte a harci tevékenység.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Trump csak begyorsitotta az Izraeli ISIs zsoldosainak Irán Heszbolach Szirhadsereg
  álltal levadászását.

  Mindenki aki cionistáktol zsoldot kap az most megdöglik Sziriában.

 2. palko71 szerint:

  De jó volna, ha néhány eltévedt rakéta telibe találná a költöző iszlamistákat a kendős nejeikkel együtt és allahhoz küldené őket, fénysebességgel….mondjuk a buszokért kár lenne ez is igaz…..bocsi, csak elábrándoztam

 3. Jakócs Gábor szerint:

  A nejek nem igazán tehetnek a sorsukért!Mohamedán világban!Nej és valamiért felelősnek lenni???Ugyan már!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.