Trump szelet vetett…

“Hiteltelenek és nem meggyőzőek az USA-nak a szíriai légi támaszpont elleni támadást igazolni akaró érvei” – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tegnap Sigmar Gabriel germán külügyérnek, amikor telefonon beszéltek.

A német kezdeményezésre történt telefonbeszélgetés során Lavrov részletesen kifejtette az orosz álláspontot, miszerint Washington törvénytelen akciót hajtott végreSzíria ellen. Ez pedig agressziónak, a nemzetközi jogi normák durva megsértésének minősül, ellentmond a nemzetközi terrorizmussal folytatott küzdelem követelményeinek, és aláássa a regionális és globális biztonságot.
Az orosz diplomácia vezetője tegnap ugyancsak telefonon beszélt amerikai kollégájával is. Rex Tillersonnak is elmondta a már ismert orosz álláspontot, és hangsúlyozta: az amerikai agresszió indokául felhozott vegyifegyver-mese alapját alapos, részrehajlás nélküli, szakmai nyomozás és vizsgálat kell hogy feltárja.
Megbeszélték, hogy bővebben pedig személyesen Moszkvában. Kedden és szerdán.
“A politika és egyáltalán az, ami most az Egyesült Államokban történik, ismételten aláhúzza azt a vigasztalan tényt, hogy ez ma a legkiszámíthatatlanabb ország” – nyilatkozta tegnap Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Trump adminisztráció eddigi ténykedéséről, és a Szíria elleni amerikai agresszióról.
“Bár megértést kell tanúsítani az amerikai belpolitikai helyzet iránt, de nem engedhetők meg olyan akciók, mint a szíriai Homsz tartományban lévő légi támaszpont elleni rakétatámadás”-mondta Zaharova.

Őfelsége II. Erzsébet brit uralkodó qrmányának kazalfejű külügyminisztere-Boris Johnson-tegnap lemondta moszkvai látogatását. May Rézi külügyére holnap vizitált volna az orosz fővárosban Szergej Lavrov vendégeként.

Szíria partjai felé tart-talán már oda is ért-az orosz hadiflotta “Admiral Grigorjevics” nevű csatahajója. A hajó már pénteken a Boszporuszon keresztül elindult a szíriai Tartus kikötője felé.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Trump szelet vetett… bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Kezdjuk azzal,hogy Februárban meggyilkolták az Orosz ensz nagykövetett az usában.
  Az Orosz hirszerzés infoi szerint izraeli melo volt.

  Erre Trump elkezdi járni a lávmi cimü izraeli notára a táncot. Az az kiakarja robbantani a 3dik világháborut.

  Jo az Oroszok sem aludtak mikor meggyilkolták ensz nagykövetük,hirtelen meghall
  az öreg rokefeller.

  http://index.hu/kulfold/2017/02/20/meghalt_az_orosz_ensz-nagykovet/
  http://index.hu/kulfold/2017/03/20/101_eves_koraban_meghalt_david_rockefeller/

 2. Anonim szerint:

  Az “Admiral Grigorjevics” rakétás fregatt, nem csatahajó.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Nem lessz ez kevés a Tartusi kikötő védelmére? Szerintem nem csak a kikötőt, hanem a felségvizeketisvédeni kellene. Laikusi véleményem szerint az az egy csatahajó, vagy fregatt egyedül nem lehet jelen mindenhol, annak dacára sem, hogy a szírek is jelen vannnak. Nem ártana, ha oda vezényelnék azt az anyahajót is amelyik már volt ottan, hirtelen nem jut az eszembe a neve. Sokkal biztonságosab lenne a Szíriai terület védelme. Búvár hajókról már nem is beszélve. Gondolom van ottan egy jó pár darab.

  • Botond szerint:

   Fregattból már van ott 6 … ez a hetedik.

   • vitorla123 szerint:

    Izrael nem akarja elengedni a csontot.Kellene nekik vagy három hidrogénbomba csapás.Mindjárt rend lenne.

    • tilla szerint:

     Vitorla

     Kezdesz lappangó fasisztába átmenni az ilyen hidrogénbombás szövegeddel.:) És mi lenne az ártatlan áldozatokkal, akik nők és gyerekek?

     • dum dum szerint:

      Ahol gyalulnak, ott repül a forgács

     • Próféta szerint:

      Minden időkben ahol háborúk zajlottak….ott minden ellenség ment a levesbe…a nők és a gyereke sem kivételek…jobb esetben a nők szexrabszolgák lettek…de gyerekekből nem lehetett felnőtt bosszúálló….így nekik kampec.
      A mindenféle háborús jogokkal kitörölhetők a hátsók….mert a háborúkban nincsenek szabályok…jogok meg főleg!! Csak a győztesek játszák el a legyőzöttekkel a jogi színjátékot…mint háborús bűnös…persze a magukéról mélyen hallgatnak.. Szóval, ne add meg magad…mert lehet, hogy simán keresztül lőnek…gyerekestől, nőstől, anyókástól, apókástól….kutyástól és macskástól is !!

  • dum dum szerint:

   Nem vagy valami stratéga. A Boszporuszon a Nilusi csatornán és a Gibraltári szoroson csak az mehet át, akit a Nato enged.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.