Szíria

Őfelsége II. Erzsébet Britannia Uralkodójának kormánya külügyére-bizonyos Boris Johnson-újabb Oroszország elleni szankciók után jajdult. Főnökasszonya-May Rézi-mélyen egyetért vele. Természetesen “a szír nép ellen véghezvitt damaszkuszi gáztámadás pártfogolása miatt.”

A Deutsche Welle germán hírügynökség viszont tegnap már azt pedzegette, hogy bizony nem zárható ki az “öntámadás” lehetősége, amit Idlib martalócai vittek véghez.
Rómában ma kezdődik a G7-ek külügyminisztereinek értekezlete. A legfőbb téma Szíria lesz, de szóba kerül a KNDK-is. A világ elsőszámú latorállama-az USA-mindkettőbe nyakig beleártotta magát. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Tillerson amerikai külügyér külön is meghányják-vetik majd-kiváltképp Szíria-dolgait.

A lefrissebb hírek szerint egyébként újabb vegyifegyver-támadást fog végrehajtani a szír légierő az idlibi Khan Shaykhun ellen. Már nagyban zajlanak a “díszletezési munkálatok”!

Íme Asszad rendszerének professzinális áldozata. Mindenkor-mindenhol jelen van, ahol civileket mészárol a Damaszkusz-Moszkva rémkettős.
A nagy csörtetések ellenére sem igazán csitult Szíriában tegnap a latorirtás. Aleppotól nyugati-északnyugati irányba sok esélyt nem adott a szír kormányhadsereg tüzérsége a kalifátusistáknak.
Az ebben a térségben lévő Anadan-síkságot pedig már tegnap is egész nap gondozta az orosz légierő. Hayyan, Haritan és Bayyanoun pribékjei nem kis bánatára.
Deir ez-Zornál a kormányhadsereg ma reggel beindult.
Hama északi részén is offenzívát indítottak a kormánycsapatok ma reggel, és helyi idő szerint délelőtt fél-tizenkettőre ki is verték a martalócokat Ma’ardes városából. Így aztán ismét a kormánycsapatok ellenőrzik a Hama-Idlib közti M5 főutat.

Tabqa városától keletre Safsafeh kurd milícia birtokolta falu ellen indult rohamra tegnap délután a rémkalifátus pribékhordája. A küzdelem egész éjjel kitartott, de a kurdok megtartották a falut. Komoly probléma viszont, hogy nélkülözni kénytelenek az amerikai légierő támogatását.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kósa Lajos szerint:

  No Kurdisch,, Dervisch.. Amerikanisch nixist! Egyedülisch boldogulisch?

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.youtube.com/watch?v=Q6QTpaAJFJs Marija Zacharova : Az Egyesült Álamok az összes nemzetközi jogot és normát MEGSÉRTETTÉK !

 3. dum dum szerint:

  Azért elgondolkodtató, hogy a super orosz légvédelmet csak úgy áttöri 59 tomahawk rakéta (ez nem egy gyors fegyver) és úgy tudni az amik előre szóltak, hogy mit és mikor lővik.

  • Botond szerint:

   Azért az a 36 darab nem véletlenül “tünt el” … nagy a valószínűsége, hogy a Medve besegített a céltévesztésbe.

 4. Tarna szerint:

  Trumpnak a bomba szállítás Tomahawk rakétákkal azért sokba került.
  26 tonna bombát 5 milliárd dollárért egy kiürített repülőtérre?
  (450 kg./rakéta), ráadásul 36 útközben ismeretlen helyre eltért.
  Ez a mutatvány a hadi vicc kategóriába tartozik, ezért hagyták az oroszok.

  • realista szerint:

   Hm….hm….Egy szárnyas rakéta kb. 1-2 millió dollár, biztosan régiek voltak – ezért is kóvályoghatott el egy részük. Egyébként sokkal olcsóbb kilőni mint megsemmisiteni. Azért a 15 szétlőtt repülő elég nagy kár !
   Orosz számolás szerint tünt el 36, mások szerint 16 – bár ez is türhetetlenül nagy mennyiség. Különben meg – elvileg – nem zavarható !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.