A Kártevő

Döbrögi megszólalt a tüntetések után

Tízmilliárdokat ígért gazdaságfejlesztésre! A Felvidékre.

Az elmúlt években kivételesen jó kapcsolatot építettünk ki a szlovák kormánnyal, ennek kezdenek beérni a gyümölcsei, de sokkal több a lehetőség a Felvidéken, mint amennyit eddig kihasználtunk – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a Magyar Közösség Pártjának delegációjával egyeztetett.
Elmondta, a megbeszélésen megvizsgálták, milyen állapotban van a magyarok közössége a Felvidéken, áttekintették a demográfiai, képzési és közigazgatási mutatókat, a regionális fejlesztéseket, és megállapították, hogy „a lehetőségek mögött messze elmarad a valóság”, ezért gazdaságfejlesztő programokra van szükség, ami néhány tízmilliárd forintos nagyságrendben indulhat el, miután az összegző jelentések a magyar kormány asztalára kerülnek.
A közoktatásban és a felsőoktatásban is jelentős magyar források szükségesek, hogy a magyar nyelv megmaradhasson, és ezeket az elköteleződéseket, valamint a gazdaságfejlesztési programot a magyar gazdaság képes finanszírozni – emelte ki Orbán. A miniszterelnök nagyra értékelte a szlovák kormány elkötelezettségét, hogy segítséget nyújt a „migránsválság” kezelésében a déli határon, katonákat és rendőröket is küld oda. Azt is mondta: „Magyarországon nemzeti kormány van, ez azt jelenti, hogy pénzhiány miatt a Kárpát-medencében magyar nyelvű iskola nem zárhat be.”
Arról a kormányfő nem ejtett szót, hogy hétfőn este spontán tüntetés zajlott Budapesten, miután Áder János aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, amelyben a tiltakozók a szabadság és demokrácia korlátozását látják. Vasárnap pedig több tízezres demonstráció zajlott.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…a gazdaságfejlesztési programot a magyar gazdaság képes finanszírozni – emelte ki…”
-Igaz hogy Szlovákia már jól beelőzte Döbrögisztánt GAZDASÁGILAG, de mivelhogy OTT kedvezőbbek az adózási feltételek, azért az OTTANI rokonyi cégeket OTT kell támogatni!

A Felvidék majd “választási” részvétellel fizet!

“… pénzhiány miatt a Kárpát-medencében magyar nyelvű iskola nem zárhat be…”
-Igaz, hogy Döbrögisztánban CSAK ÖSSZEVONNAK iskolákat!
Meddig garázdálkodik még ez a bűnözó?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A Kártevő bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Tudja, hogy itt Csonkahonban már kopik az ázsiója. Az elszakított részek magyarjai pedig eddig csak a jót tapasztalták róla.
  Kisgidák vs farkaskoma: csak az egyik lábamat engedjétek be. 🙂

 2. Tarna szerint:

  Nyugodjatok meg!
  A 2018 évi választást a FIDESZ 2/3-al megnyeri, akár Trump, akár Putyin támogatja.
  Az elégedetlenkedők pedig maguknak ártanak. Nézzétek csak hová jutott a Jobbik.
  Van a világban éppen elég baj, legalább Magyarországon ne szaporítsuk.

  • dum dum szerint:

   Csak egy az érdekes ! Már maga Orbán nem biztos a 2018-as győzelemben.
   Tagja a Müncheni Szabadkőműves páholynak, a Berlini Atlanti Tanácsnak, sokat tud. Ehhez csak plusz, hogy a törzs vére száguld ereiben.

 3. dum dum szerint:

  A jobbik vezetője Vona a törzshőz tartozik. A felesége is az.
  Környezetéből eltávolitotta a még magyar vérüeket, a jobbik is csak egy a sokból.

 4. Ficko szerint:

  Ha megéri a Fidesz a 2017 végét ! Bocs Orbán Viktor megéri-e mint kormányfő !

  Az Indexből:
  http://index.hu/kulfold/2017/04/11/trump_oroszugyi_tanacsadoja_is_koveti_a_ceu_sorsat/

  “A Közép-Európai Egyetemre látogatott és a magyar kormánnyal is tárgyalt Hoyt Yee, az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkára, akivel Budapesten interjúztunk.
  Szerinte a magyar fél tudja, mi forog kockán, és a tízezres demonstráció is megmutatta, fontos a magyaroknak a CEU. Az Áder János által aláírt törvény az USA szerint a CEU-t célozza és fenyegeti.
  Az USA szövetségi kormánya nem fog, mert nem szokott bilaterális megállapodást kötni, Orbánéknak az egyetemmel kell megállapodnia.
  Yee kimondta: a CEU bírja az Egyesült Államok kormányának teljes támogatását. Fiona Hill, Donald Trump oroszügyi nemzetbiztonsági tanácsadója is követi a fejleményeket, és a vezetést is tájékoztatják. ”
  “Yee szerint a magyar kormánynak minél előbb „komoly és jó szándék által vezérelt” tárgyalásokat kell kezdenie az egyetemmel, hogy megoldást találjanak bármilyen olyan legitim kifogásra, amivel a magyar kormány esetleg rendelkezik.”
  „Nem kérdőjelezzük meg a szuverén jogát a magyar kormánynak, hogy törvényt alkosson olyan ügyekben, ahol szerintük ez szükséges” – mondta Yee, azzal folytatva, hogy szerinte mindkét oldalon megvan a szándék a megállapodásra, de „igen hamar meg fogjuk tudni”, hogy ezt mindkét fél komolyan gondolja-e.
  Yee hozzátette azt is, nem csupán amerikai kormánytisztviselők vannak tisztában az üggyel, hanem kongresszusi képviselők, akadémiai vezetők, politikai vezetők Amerika-szerte követik a történéseket. Hoyt Yee kérdésünkre válaszul ki is mondta, hogy az egyetem bírja az Egyesült Államok kormányának teljes támogatását azon küldetéssel kapcsolatban, amit kifejt, hogy világszínvonalú oktatást nyújtson.
  A helyettes államtitkár szerint a Trump-adminisztráció nyilvánvalóvá tette, hogy közös nevezőt szeretne találni Oroszországgal, de ha nem esnek egybe az érdekek és véleménykülönbség van, az Egyesült Államok nagyon határozottan fel fog lépni, hogy megvédje az amerikai érdekeket és értékeket, valamint szövetségeseit.
  Yee arra a kérdésre, hogy a CEU ügye mennyire ronthatja az amerikai-magyar viszonyt, azt mondta, hogy a két ország kapcsolata nagyon erős, Magyarország megbízható szövetséges. Találkozóinak egyáltalán nem a Lex CEU volt a kizárólagos témája, biztonsági, katonai, szervezett bűnözés elleni együttműködésről is tárgyalt „magyar barátaival”, csak „ezek nem olyan hírértékűek, mint az egyetem ügye, de az együttműködésünk erős.

 5. Ficko szerint:

  dum dum !
  Nem tudom miféle törzsi vér van Orbán ereiben cigány-zsidó ? A vallása meg zsidó-keresztény ?
  A páholyba biztos cigány módjára kérezkedett be anno , mára a páholy társai sem állnak vele szóba Nagy karrier !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.