Az első dominó?

Kissé szemérmetlenül próbált meggazdagodni egy uniós projekten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Képtalálat a következőre: „Nemzeti Közszolgálati Egyetem-kép”

Jelentősen megnyirbálhatja az állami és önkormányzati hivatalnokokat szolgáltató jellegű munkaképzésre nevelő uniós projekt támogatását az Európai Bizottság, legalábbis ezt a fenyegetést is belefogalmazták az uniós ellenőrök a projektet felügyelő Miniszterelnökségnek küldött, a projekt eddigi elszámolásának ellenőrzéséről írt levelükben.

A 2015-ben kiírt, tavaly indult projektet dedikáltan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre írták ki, amelyet aztán papírforma szerint támogatásra érdemesnek is talált a Miniszterelnökség. A hivatalnokok képzésére 17,5 milliárd forintnyi uniós támogatást kaptak, amiről költségtervet is készítettek. Pechjükre az EU ellenőröket küldött, akik megvizsgálták és könnyűnek találták a számításokat.
Szemet szúrt nekik, hogy az elszámolás alapján
-a projekt előkészítésén az NKE állományának csaknem fele, úgy 340 ember dolgozott rész- vagy teljes munkaidőben. Összesítve az adatokat az jött ki, hogy a projektet 340 ember négy és fél havi munkával készítette elő;
-a személyi költségekre elkülönített 3,1 milliárd forintból tíz hónapon át lehetne fizetni az NKE kb. 750 dolgozóját;
-400 millió forintot szántak a képzésben részt vevők etetésére;
-akiknek bő másfél milliárdért béreltek volna tantermeket;
-miközben a tananyag javát távképzésben is el lehet sajátítani, a személyes jelenlétet követelő órákat pedig akár a hivatali helyiségekben is meg lehetne tartani;
-Négymilliárd forintot költenének olyan eszközök beszerzésére, melyek egy része egyáltalán nem, vagy csak érintőlegesen kapcsolódik a projekthez, arról nem is beszélve, hogy az NKE ezekre már más forrásból is kapott uniós támogatást;
-de még az egyetem digitális beléptetőrendszerét, mozgásérzékelő kameráit, ip-alapú telefonrendszerét is ebből a támogatásból finanszírozták volna.
-4,5 milliárdot költöttek volna olyan “immateriális eszközökre”, például szofverekre, amelyek vagy már eleve léteznek, vagy más forrásból már támogatták a beszerzésüket. Arról nem is beszélve, hogy az uniós ellenőrök szerint semmi sem indokolja a teljesen új tananyag fejlesztését a meglévő ennél sokkal olcsóbb továbbfejlesztése helyett.
A 24.hu érdeklődésére a Miniszterelnökség megerősítette az uniós levél létét, ahogy azt is, hogy a rendelkezésre álló két hónapon belül válaszolnak az abban foglaltakra.
(444)
Bal-Rad komm: Döbrögi kedvenc szolgaképzője csak a vajdai gyakorlatot követte. Csak “kicsiben”-egyelőre. Bár most ebbe beledőltek.
Lehet hogy az első dominót billentette meg Brüsszel?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az első dominó? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. "Szélsőjobb" :D szerint:

    Sikerült megállítani nekik Brüsszelt? 😀 😀 😀

  2. fatum szerint:

    Te admin. Újabban már soros hazugságokat reklámozol soros laptól?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.