Döbrögi és Mária országa

Újabb állami ingatlanokat adnának át egyházaknak

Képtalálat a következőre: „Isten fizesse meg-kép”

Egy egri pincerendszert az Egri Főegyházmegyének, de a Múzeum utcában egy ingatlant a konstantinápolyi ortodox egyház kapna meg.

Állami tulajdonú ingatlanok egyházaknak történő ingyenes átadása érdekében nyújtott be törvénymódosítási javaslatot az Országgyűlésnek a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán.
A javaslat szerint az Egri Főegyházmegye tulajdonába kerülne egy egri pincerendszer amelyet kulturális és hitéleti feladatokra hasznosítana, két esztergomi ingatlant pedig az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kapna meg oktatási célokra.
Szintén oktatási célból adnának át egy miskolci ingatlant az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek, míg egy budapesti, IV. kerületi ingatlan egy részét nevelési, oktatási, felsőoktatási feladatainak ellátása érdekében kapna meg a Don Bosco Szalézi Társasága.
A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátus is hozzájutna egy ingatlanhoz Budapest VIII. kerületében, a Múzeum utcában.
A várhatóan szeptember 1-jétől hatályba lépő jogszabály ezen eleme a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő műemlékek és műemlék-együttesek körébe tartozik, ezért annak elfogadása minősített többséget igényel.
(HVG)
Bal-Rad komm: Bizniszelnek a stratégiai partnerek. Döbrögi ad ezt-azt, az egyházak pedig hirdetik az igét. Úton-útfélen dicsérik az Urat!-Döbrögit.
Pedig inkább a fohász ideje következne! De hát elszántak a felek. Lopnak az utolsó pillanatig!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi és Mária országa bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Bocsánat hogy ideírom,nem találom a heti orosz kódos kormányzati hírt,ha volt egyáltalán.
  Szóval Windows 7-em van,a ma érkező frissítés, – a havi összegző biztonsági – cirillül íródik az update-ben 🙂
  Hasonló tapasztalat van? Vagy kezdjek félni 🙂 ?
  Szívesen megmutatnám,de nem tudom hogy kell.

  • Smith szerint:

   Az amerikaiak gegnek szánhatták, mert a tengerentúlon Putyin pincsikutyájának tartják Orbánt. Figyelmeztették a magyarokat, hogy szokjanak hozzá a cirill betűkhöz, mert hamarosan orosz gyarmat lesznek. Redmondban és általában az IT-szektorban a liberálisok túlsúlyban vannak.

 2. Szaszi szerint:

  Erről beszélek
  https://hup.hu/node/152997

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.